דגי קרב -- הוראות הפעלה

דגי קרב -- הוראות הפעלה

לאחרונה ראיתי הרבה שאלות ולכן החלטתי לתרום מניסיוני בגידול דגי קרב... אני לא יודע למה, אבל אני אוהב מאוד דגי קרב... יש לציין שאולי לא ימצא חן בעיני כולם על איך שאני מגדל את הדגים שלי... אבל תתפלאו.. יש לי פה שני דגים שחיים כבר יותר משנה וחצי !! (18 חודשים) (האחרים פה כמעט שנה) אז ככה... קודם כל דג קרב הוא דג חכם. עד כמה מצחיק שזה נשמע. בניגוד לדג זהב...הוא מסתכל עליך, חוקר אותך, וחלקם גם יודעים לזהות אותך דג קרב הוא גם דג סקרן, בוחן כל עצם חדש שנמצא ליד האקווריום שלו. לכן, בראש ובראשונה, דג כזה צריך יותר תשומת לב. כלומר: לא די בזה שאתה מאכיל אותו כל יום, צריך בנוסף גם לגרות אותו, לשים לו מראה מידי פעם (לא יותר מ-10 דקות ביום) כל מיני עצמים ליד האקווריום, לספק את יצר הסקרנות שלו ומאוד מומלץ לשים צמח טיבעי, הם ממש אוהבים צמחים. לגבי אוכל... כמו כל דג, לא נורא אם תשכח להאכיל אותו יום או יומיים, רק אל תתפלא אם יטרוף את האוכל (כמו כריש בערוץ 8). אני משתמש ב TETRA BITS, גרגירים כתומים לדגים טרופיים. מכיוון שהגרגירים שוקעים, ודג קרב לא אוכל מהרצפה בד"כ (יש כאלו שכן) נותנים לו גרגיר, מחכים שיאכל, ילעס ועוד גרגיר, מחכים שיאכל, ילעס ועוד אחד... עד שהוא מתפוצץ... איך תדעו שהדג שבע ? הוא פשוט יורק את הגרגיר, או שהוא לא יאכל אותו. כל זה פעם ביום. אני מחזיק את הדגים שלי באקווריום 4 ליטר ו-3 ליטר מזכוכית. אקווריום מפלסטיק לא מומלץ כי אצות גדלות יותר מהר בפלסטיק מאשר בזכוכית ויותר קשה לנקות פלסטיק מאשר זכוכית. להחליף את כל המים פעם בשבוע. אני מעביר את הדג למקום אחר, שוטף טוב טוב את האקווריום עם החצץ, פעם בחודש שופך מים רותחים לתוך האקווריום עם החצץ (לשם חיטוי) משרה ל-5 דקות שוב שוטף את הג'יפה, ומחזיר את הדג. מים לדג הם בעצם מים מהברז שהורתחו וצוננו, יש להקפיד שלא ישארו שאריות של אבנית במים. מיקום האקווריום גם חשוב, אסור לחשוף את הדג לאור שמש! מומלץ שלפחות פאה (צד) אחת של האקווריום תהיה בעלת נוף קבוע, כלומר: להניח את האקווריום צמוד לקיר, או להדביק טפט, זה משפיע על התנהגות הדג,כך הוא יותר רגוע. טמפרטורת המים צריכה להיות בטמפ' החדר, אם אתה יכול להיות שם, גם הוא יכול. בחורף, טבעי שלדג תהיה פחות פעילות לעומת הקיץ, אבל אם יש חימום בחדר, אז הוא גם מרגיש, לא צריך גוף חימום. כל שנשאר זה להנות מדג עם צבעים מדהימים, שמתייחס אליך יפה. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ אם יש למישהו שאלות... עכשיו זה הזמן. גם תגובות חיוביות ושליליות... אל המנהל: אני ממליץ לפתוח קטגוריה של מאמרים בפורום שלנו (כמו בפורומים אחרים של תפוז) כך יהיה יותר נוח למצוא מאמרים והודעות כמו זאת. לדוגמא: ע"ע: שרצים של גופי או מולי.

תולעי דם יבשים

זה כמו ממתק בשבילך... הם נורא אוהבים את זה.. אבל זה לא ממש מזין אותם. הצבע שלהם בניגוד למה שאנשים חושבים, הוא בגנים. דג קרב נולד בצבע מסוים, ולא עובר שום טיפול כימי לשינוי הצבע. אם לדג שלך יש בעיה עם צבעים דהויים, זה בעיקר בגלל איכות מים ירודה. יכול ליות גם בגלל תזונה לא מתאימה או חוסר תזונה, אבל זה פחות נפוץ. תני לדג שלך אוכל של דגים טרופיים. יש בזה את כל מה שהוא צריך. בהצלחה

המיקסית

New member
יש לי שאלה...

לדגי קרב יש שיניים??? כי אם הם סקרנים זה אומר שאם נכניס להם אצבע הם ינשכו אז רציתי לדעת אם זה כואב אני שוקלת לגדל דג קרב...

Suikun

New member
לדגי קרב אין שיניים,

אבל הם עלולים "לנגוס". זה לא כואב.

אין להם שיניים

בדרך כלל דגי קרב מפחדים מעצמים שנכנסים לתוך המים. קרה לי רק פעם אחת שדג התקיף אותי ונשך לי את האצבע מספר פעמים. זה מאוד נעים שדג קרב נושך את האצבע.

Suikun

New member
../images/Emo45.gif

אתה לא הראשון שפגשתי שמכור לדגי קרב, ובצד, דגים מדהימים. מאמר מצויין עם המון מידע להחזקת הדג, הדג היחידי שאיכזב אותי קצת זה לשמוע שאתה מגדל אותם באקווריומים של 4-3 ליטר..

צודק

גם אני לא בעד להחזיק אותם באקווריום כזה קטן... אבל זה או זה או אחד באקווריום גדול. רק ככה אני יכול להחזיק 4 ולפעמים יותר דגי קרב בבית. וגם יותר קל לטפל במספר אקווריומים קטנים מאשר במספר אקווריומים גדולים. ואני תמיד מתנחם בעובדה שזה עדיף מאשר ימותו ביסורים אצל איזה ילד קטן או מישהו שלא מבין.

erreway2003

New member
שאלה!

יש לי אקווריום שך דגים מפלסטיק. יש לי פילטר חצץ הכל. אני מאוד אוהב דגי קרב!! ואח שלי רוצה לביא לי 2... הבעיה שקראטתי פה שצריכים להחליף להם כל שבוע 10 אחוז מהתכולה. אבל באקו' שלי אני מחליף כל שבוע מים. אני מוציא תדגים לגיגית נפרדת ומנקה הכל ומחזיר אותם. אז מה אניעושה עם הדגי קרב? לשים אותם באק' נפרד? אני רוצה את כולם יחד

Suikun

New member
קודם כל

דגי קרב מגדלים לבד, אסור לשים שניים ביחד, הם יריבו עד למוות של החלש. שנית כל, צריך להחליף כל שבוע רק עשר אחוז מהמים, לא את כל המים, גם לא לשאר הדגים שלך. זה הורס את כל המערכת הביולוגית שקנית, ומחליש את הדגים, ועלול גם לגרום למוות. אל תעשה את זה.

למעלה