דגמים במורס

udiwudi

New member
דגמים במורס

ושוב שלום לכולם. שני דברים קרו לאחרונה: 1) קיבלתי בדואר את אוסף טנטידן 12 ועוד כמה ספרים. 2) החזרתי את המצלמה הדיגיטלית הנחמדה שהיתה לי. לכאורה יש כאן התנגשות קוגניטיבית מסויימת – האם אצטרך לחרוג ממנהגי משמכבר הימים להעלות לכאן צילומים של קיפוליי האחרונים? או שמא אנסה להעביר את חדוות הקיפול באופן מילולי בלבד? או באיתותי עשן אינדיאנים? בדגלים? אולי במורס? ננסה במורס: הנה ה-Cyclommatus metalifer המרהיב של סטושי קמיה: •-• ••• -- --• -•• ••- והנה הדגם המופלא של הוג'יו טקאשי – 2 חרקים (stag beetle vs Japanese horned beetle) נלחמים אחד בשני מנייר אחד: ••- --• --- ••• -- •• - --• ••- -•- כפי שאתם יכולים להבין מהמורס, אלה היו דגמים מרשימים ומהנים במיוחד לקיפול. אודי.

udiwudi

New member
נו טוב אז בכל זאת...

בעזרת המצלמה של הפלפאון (מצלמה נוראית, 2 מגה פיקסל מוטורולה V3X למי שמתעניין...): Stag beetle vs Japanese horned beetle של הוג'ו טקאשי מתוך אוסף טנטידן 12. אוסף מצויין, מגוון, עם קצת מכל דבר. יש שם דגם מודולרי של גשר שצריך לראות כדי להאמין... בכל אופן לגני החרקים הנלחמים האמורים: קיפול מקורי ביותר – 2 חרקים (עם לא מעט פרטים) מנייר אחד בלבד. קופל מנייר פויל 30סמ צבוע בצדו הלבן בירוק (צבע אקרילי שקוף מסוג deka). טופל בסוף עם לכה. נב - בועז - אם נכונה השמועה שהוג'ו טקאשי מוציא ספר, זה יהיה אחד הספרים שעולם האוריגמי (או לפחות אני) הכי מחכה לו... דגמיו, במיוחד האנשים, הם מהטובים והמקוריים שיש. מעניים עם יהוה שם הוראות לדגמים שהיו עד כה בתרשימי קפילם בלבד - ה-aquarius, מלאך גבריאל ועוד ועוד (אפשר לראות באתר שלו). אודי.

udiwudi

New member
Cyclommatus metalifer

ושוב שלום. גם מתוך ספר אוסף טנטידן 12: ה- Cyclommatus metalifer של סטושי קמיה. חרק ביזארי למדי (לא קיים בעולם חוץ מחלקים מאסיה). המודל עצמו, לפחות לגבי חרקים, הוא מהארוכים והמסובכים ביותר שקיפלתי. גם לא עזר שהיו בהוראות כמה טעויות קטנות (לא אופייני לקמיה). קופל מנייר פויל יפני 25סמ נצבע צבע אקרילי חום בצדו הלבן. בדיעבד אני לא הכי מרוצה מבחירת הצבע. נו מילא... אגב נייר פויל יפני - השגתי מ-Origami USA, מהם גם הזמנתי (לאחר לא מעט לבטים) את הספר של יושינו. השירות מהיר וטוב. המחירים יקרים, במיוחד משלוח. המשלוח בלבד של ספר אחד + חבילה של נייר פויל (18דפים) עלה 23 דולר. נייר פויל יפני הוא דק במיוחד – מה שמאפשר רגליים דקות במיוחד.הוא גם קל לקיפול, שומר על קפלים, מאפשר היפוכי קפלים וכד', חסרונו בדקותו - אם לא נזהרים, הוא נקרע. אם זה קורה בשלב 176 מחרק - זה יכול לעצבן טיפה. אודי. ושוב התנצלויות על איכויות הצילום המזוויעים של הפלפון...

udiwudi

New member
ואם כבר פויל יפני:

Hercules Beetle של לאנג מתוך Origami Insects II בהוצאת Origami House Japan. קופל מנייר פויל יפני 25סמ זהוב שנצבע בצדו הלבן בדיו שחור (דיו של חותמות מאופיס דיפו. דיו אפקטיבי, מתייבש מהר, לא מעוות את הנייר, זול). זהו אחד מדגמי החרקים המוצלחים ביותר לטעמי. יש שימוש אפקטיבי מאד בחילופי צבע, ירידה לפרטי פרטים, במיוחד במפרקים של הרגליים ובשיניים (או איך שלא קוראים לזיזים הקטנים שיוצאים מהטפסנים הגדולים). טופל בסוף עם לכה. מאד אהבתי את הניגוד בין הזהוב לשחור - יצא דומה לחרקים של תרבויות קדומות (מצרים, מינואים וכד'). אודי ושוב התנצלויות על המצלמה וכ"ו וכ"ו...

udiwudi

New member
ומלמעלה

זהו. הגיע הזמן לקפל משהו אחר... התלבטויות התלבטויות... תהליך הבחירה של מושא קיפול חדש אף פעם אינו קל - לקפל משהו ארוך ומסובך? משהו קל ואלגנטי? משהו נוסטלגי? (הרבין ושות')? משהו גדול ומרשים? (נייר 1.3מטר)? או חרק במיקרו מטישיו פויל? או פרוייקט בקיפול רטוב? או אולי בכלל להמציא דגם? ואם כן באיזה נייר ובאיזה גודל? ואולי לחילופין לקפל סצנה? - אגב סצנות, יש כמה סצנות אוריגמי מאד יפות באתר של אוריגמי ויאטנם, במיוחד אהבתי את הסצנה של גמדים (הגמדים של ג'ואסל אגב) מחפשים אוצר. הנה לינק: http://pg.photos.yahoo.com/ph/vietnam_origami_group/detail?.dir=18aascd&.dnm=b7c8scd.jpg&.src=ph בכל אופן, אז איך אתם בוחרים את הדגם הבא שתקפלו? תשובות ייתקבלו בברכה, בין הפותרים נכונה תוגרל נקודת ייחוס של לאנג. אודי אגב אם מדברים על ספרים - אם וכשג'ואסל יוצא ספר (ולא רק הדגמים הפשוטים כגון העכברוש או הכלב) שיכלול את דגמיו המרהיבים כגון הגמדים, בת הים, המוסיקאים וכד' - זה יהיה ארוע גדול. התחושה שלי היא שזה לעולם לא יקרה - נראה לי שההתייחסות שלו לדגמים הוא יותר כמו אומנות אישית - ופסלים או ציירים למשל לא מפרסמים דגמי הוראות. אשמח אם למישהו יש עוד אינפורמציה בנושא (בועז? מירי?). בכל אופן, לנו נותר לראות את דגמיו בגלריה של פורום האוריגמי הצרפתי, ולהמשיך להשתאות.

eyal reuv

New member
והנה החרקים שלי מטנטידיין 12

הצבע לא הכי מתאים,זה מה שנשאר לי בינתיים.כל הניירות הטובים יותר אזלו...ולא נשאר לי תרסיס דבק להכין טישיו פויל. אני מאוד אהבתי את הדגמים. לגבי הדגם של קאמיה: אודי,אני לא מצאתי טעויות בשלבי הקיפול,אך מה שכן-הדגם מסובך מאוד. החרק האחד של סאטושי קאמייה והשני של מנואל סירגו. גם אני קיפלתי את 2 החרקים הנלחמים של טקאשי-דגם חביב מאוד,ארוך אך לא קשה במיוחד(עדיין לא צילמתי).

kanabis34

New member
כרגיל

אחלה דגמים גם של אייל וגם של אודי אין לי מושג איך אתם עושים את זה, אני רק יודע שאני תקוע על החרק של ג'ון מונטרול ואיך לי שמץ של מושג איך אני ממשיך ומה אני עושה :) the_k

bshuval

New member
זו לא שמועה!

כפי שאמרתי, הוג'ו אכן עובד על ספר. מתי הספר יהיה מוכן זו שאלה אחרת לגמרי... אבל הוא עובד על ספר. אני לא יודע מה יופיע בספר.

amitzur66

New member
אודי, אחלה דגמים!

.-.. ...-- ....- .... -- ---. ..-.. ..--.. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! .---- ..... .--. .-. -.- --.. ???!?!?!?!?!?! למרות שאני לא בטוח בזה.

למעלה