דגנים/ קורנפלקס לתינוקות

shokomoko1

New member
דגנים/ קורנפלקס לתינוקות

שלום לכולם, חברה שעובדת בנסטלה אמרה שאפשר לתת דגנים מסוג צ'ריוס לתינוקות ואפילו מומלץ להחליף בהם את הבמבה המסורתי... ילדי בני 11 חודשים ורציתי להעשיר את התפריט וגם להכנות הרגלי אכילה. אשמח לקבל המלצות.

mishmish04

New member
מולטי צ'יריוס מצויינים.

מאוד מאוד. מומלץ בחום. אבל זה לא ממש קשה להמליץ עליהם מול במבה. כל דבר יותר טוב מהבמבה. אצלינו זה מה שאוכלים כחטיף בין הארוחות: יוצאים לגינה ולכל ילד שקית סנדוויצים עם ה"עיגולי" שלו. עם חלב זה בכלל מצויין, כיוון שהחלב מרכך את הדגנים ועושה את זה "מושי" - מירקם שהתינוקות אוהבים. יללה, קדימה.

../images/Emo124.gifתמי כנסי רגע...

שוב התחלת עם עניין הבמבה
לא בריא...בסדר... אבל טעים טעים טעים

mishmish04

New member
אל תגלי בפורום שלי, אני מתה על במבה

חבל על הזמן. המורה האדומה, זה לא אני, זה היא (שוקומוקו) התחילה עם הבמבה. אני, אני רק אמרתי לה . . . .אני אוהבת גם מולטיצ'יריוס ובעת משבר - זה מהווה גם בשבילי תנחומיישנז. הילדודס שלי מתים על העיגולי הזה. מי אני שאומר להם לא? זה מכיל דגנים מלאים מועשר בסיבים תזונתיים. הכי עדיף זה הריבועים של קווייקר שעשויים משיבולת שועל(איבואים), אבל החבר'ה שלה עוד טיפה צעירים ולא מומלץ להם.

מיכל @

New member
המולטי צ'יריוס עמוסי סוכר!!!

הרבה יותר מתוקים מהצ'יריוס הרגילים ואני חושדת שהם מצופים במשהו כמו דבש. ממש לא מומלץ. קנינו פעם אחת וזה היה כמו לאכול ממתק. עדיף הרגילים, עם הלב על הקופסא.

judith4

New member
רגע רגע, יש 3 סוגי צ'יריוס, והמולטי בלי דבש

הראשון - הצ'יריוס שמיכל@ כתבה עליהם. השני - האני נאט צ'יריוס - שכשמם כן הם מצופים בדבש, והשלישי - מולטיצ'יריוס שאני אוחזת אריזה בידי והרכיבים הם: תירס מלא, שיבולת שועל מלאה (מכילה גלוטן), סוכר, שעורה מלאה, אורז מלא, חיטה מלאה (מכילה גלוטן) עמילן תירס, סירופ סוכר חום, סובין תירס, מלח, ושאר ג'יבריש שאני לא מבינה. אין דבש, והם פחות מתוקים מאלה המצופים דבש.

מיכל @

New member
אבל הרבה יותר מתוקים מהצ'יריוס הרגילים

שאם תסתכלי על האריזה שלהם תראי שגם שם יש סוכר.
לא להאמין לכל מה שג. יפית מספרת בפרסומות שלה...

aniש

New member
אני התחלתי לתת להם צ'ריוס

בתור נשנוש מגיל 10 חודשים.בהתחלה הם אכלו אחד אחד,עם הזמן כבר דחפו לפה כמויות. מגיל שנה אני נותנת להם צ'ריוס עם חלב בארוחת ערב.אני מאוד מקפידה לא לתת במבה.חמותי הביאה פעם-פעמיים וקיבלה על הראש.היום היא מביאה פרכיות,שלווה (חיטה תפוחה) ושאר דברים לא פחות טעימים אבל פחות מזיקים.

מיכל @

New member
מומלץ? אני לא יודעת

לא במבה ולא צ'יריוס נראים לי כמו מזון מומלץ לבני 11 חודש. אם חייבים משהו לכרסם, עדיף פריכיות אורז או קרקרים. כל דבר שאין בו סוכר. אם את מרגישה שממש אין לך ברירה אלא לתת להם חטיפים, עדיף בעיני הצ'יריוס הרגיל (אריזה צהובה עם לב על הקופסא) או קורנפלקס רגיל על פני במבה. שאר סוגי הצ'יריוס והדגנים למיניהם ממותקים מאוד.

ממה מיה

New member
מצויין לאימון על אחיזת פינצטה

הרי ביום יום לא נותנים להם להתנסות בהחזקת חפצים כה זעירים מפחד חנק.

mbar30

New member
../images/Emo18.gif יש דבש

מלי עבדתכן הנאמנה הלכה ובדקה יש דבש
שקדים טחונים ולפי הוראות משרד הבריאות לא רצוי מפחד לאלרגיה לתת לפני גיל שנה ... וזה מתוק מאודדדדדדדדדד... אני לא האכלתי אותם בזה..

mishmish04

New member
תיקון טעות נפוצה: הבעייה עם דבש

בהיותות טרי. לא ידוע על בעיית אלרגיה או בעייה כלשהיא עם דבש שעבר עיבוד - בישול, אפייה וכן הלאה. יכולה לספר לכן כי אני מכירה את זה על בשרי: אינני יכולה לטעום דבש טרי, שלא עבר עיבוד - זה גורם לתגובה רב מערכתית אצלי החל מכאבי בטן, פריחה, בעיות נשימה ועוד. מספיק שתהייה כפית דבש ברוטב לסלט ואני מתנפחת. לעומת זאת אין לי בעייה עם עוגות דבש דבש ברוטב לבשר וכן הלאה.

mbar30

New member
walllla

לא ידעתי, עיבוד של דבש מויא את האלרגניות אני בכל מקרה לא ממש מתלהבת לנסות דברים כאלה אם לא חייב אבל טוב לדעת כי אני ממש פנטית בזה אחות טפ"ח סיפרה לי בזמנו ע ילדה שלא הצליחה לנשום.. והצליחה להפחיד אותי

mishmish04

New member
אולי היא דיברה עלי???

בכל אופן, מהבירור שעשיתי בשביל עצמי, למיטב הבנתי, כל מה שיכול לעורר אלרגיות בדבש פשוט מתפרק עם החימום/אפייה/גריל ולכן אין חשש. אני אוכלת חופשי לגמרי עוגות דבש, דגנים מועשרים בדבש, עוף ברוטב דבש שעבר בישול / גריל וכן הלאה. לעומת זאת, כשאני פוגשת סלט לא מוכר אני לא נוגעת מחשש לתגובות הגוף. מי שזוכרת, היה מזמן מזמן מפגש אצל רינתPA, דברת הביאה סלט מדהים עם תותים, תפוחים ורוטב שהכיל כף דבש. עד שהיגעתי הביתה היו לי כאבי בטן איומים (תוך שעה) ובמשך הלילה התפתחה לי פריחה איומה בכל הגוף. מאז למדתי לשאול ואם יש ספק - אין ספק: לא נוגעת.

mishmish04

New member
אגב - תחליף מצויין לדבש

ברטבים לסלט או במאכלים אחרים: סילאן, מולסה, ובעיקר - מייפל טיבעי. אמנם מעט יותר יקר אבל הרבה יותר טעים והרבה הרבה הרבה פחות מתוק.

קרנוקה

New member
עוד המלצה

אנחנו נתנו עד היום ציריוס בכל מיני סוגיו (מה שמצאנו בסופר). השבוע קניתי לעצמי ברנפלקס ונגמר הצ'יריוס וראה זה פלא - ברערה עם חלב וגם עם קצץ הבנות מאוד מרוצות - וזה הרבה יותר בריא. אז תוכניותי כרגע הן להמשיך עם הצ'יריוס כחטיף בחוץ ועם הברנפלקס בבית עם חלב או יוגורט.

קרנוקה

New member
רערה=קערה קצץ=קצת (חלב)

אני גנורה מעייפות ומסתבר שרואים... אחה"צ מתיש. ערב טוב לכולם.

mishmish04

New member
מצטרפת להמלצה על בארנפלקס

אין ספק שמכל הדגנים זהו אחד הבריאים יותר ומופחת בממתיקים למיניהם. הבעייה היא עם הילדים שמחפשים גם את המתיקות. את הצ'יריוס אוכלים אצלינו על תקן של נישנוש בין הארוחות ואני מאוד מגוונת לילדים: יש את שוגי בריבוע (אובעים) - שיבולת שועל ולא מתוק מדי, פריכיות מכמה דגנים, פריכוני אורז, פריכונים מצופים דבש, קרקר לחמית מועשר בסיבים ועוד. המטרה שלי היא לגוון ולחשוף את הילדים לסוגים שונים של חטיפים מהזן היותר בריא ולאפשר להם אחר כך את הבחירה בין האופציות הטובות יותר בעיני.

למעלה