דג בירקות ורוטב ירקות.
הרמה שלי במטבח זה בערך כמו "קח עוף, שים בתנור – והרי לך עוף בתנור". לא צריך לדעת הרבה ובטח לא להתאמץ יותר מדי.
אז כזה הוא המתכון שלי להפעם – דג בירקות ורוטב ירקות.
זה משהו כמו – קח ירקות ושים במחבת, הוסף דג ותשאיר קצת על האש ויש לך דג בירקות לתפארת.
זה מאד דומה לדג החריף שנמצא באלפון שבבלוג – רק שזה לא חריף.
אז לטובת מי שהרמה שלו בערך כמו שלי (או פחות) – הנה מתכון מפורט יותר.
מצרכים ל-6 מנות לפי סדר הופעתם: (ואצלי כרגיל שום דבר קדוש. לא המצרכים ולא הכמויות).
כרבע כוס שמן זית לטיגון (לא חובה מהסוג הכי משובח – זה טיגון).
בצל גדול (או בצל וחצי אם הוא קטן יותר). חצוי וחתוך לקשתות.
4-6 שיני שום גדולות קלופות ופרוסות דק.
2 פלפלים גדולים (או אם קטנים אז יותר). צבעים – אדום, כתום וירוק בהיר. לא ירוק כהה כי הם יותר מרירים.
4 גזרים גדולים מנוקים היטב (אני נוהג לקצוץ את הראש והזנב). 2 מחולקים לפרוסות עגולות של 1-2 מילימטר. למשקיענים – בצורת אליפסה שחותכים באלכסון. 2- חתוכים לאצבעות דקות בעובי כ-3 מילימטר ובאורך של כ-7 ס"מ (מומלץ לא עם קולפן רצועות).
מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
תבלין לדג (ואם אין – כל תבלין שטעים לכם).
מים רותחים או חמים מאד (חשוב במיוחד למי שמשתמש בכלי טפלון או בציפוי אבן כל שהיא) בכמו שתכסה את הירקות והדג.
4 טיפות טבסקו (ואם אין – כמה חתיכות קטנות של פלפל חריף בגודל קצת יותר גדול משני ראשי גפרורים כל אחת ואם אין – אז יותר פלפל שחור אבל רק קצת יותר).
כף גדושה רסק עגבניות.
עגבניות באחת הקומבינות הבאות: 4-5 עגבניות (תלוי בגודל) חתוכות לקוביות בינוניות. אני השתמשתי בשלוש עגבניות ועוד כחצי קופסת עגבניות מרוסקות שהכנתי בעצמי מעגבניות טריות שכמעט הלכו לעולמן ושמרתי בהקפאה עם קצת מלח. גם 3 עגבניות עם חצי קופסת שימורי עגבניות חתוכות לקוביות או מרוסקות ואפשר גם רק קופסת שימורים של קוביות עגבניות או עגבניות מרוסקות.
כף סוכר (גדושה) לשבור את חמיצות העגבניות.
כף מחוקה אבקת מרק בצל.
כחצי כוס פטרוזיליה קצוצה גס.
פילטים קפואים של דגים לבנים. יש לקנות בסופר קפוא וארוז. פילט גדול חותכים לשניים. כל דג לבן – הולך. עכשיו תחשבו כמה כל אחד יאכל. שתי חתיכות או אחת.
אופציות שדרוג:
קוביות בינוניות של תפוחי אדמה.
לאוהבי החריף – 1-2פלפל חריף מחולק לטבעות (בלי החלק הלבן הפנימי ובלי הגרעינים – אחרת יהיה לכם חריף פחד).
חצי (או יותר) קופסת שימורי גרגירי חומוס (בלי הנוזלים).
מי שאוהב כוסברה – כחצי כוס קצוצה גס (אני לא סובל את זה).
עשבי תיבול (קוצי טימין או רוזמרין).
כף מיץ לימון.
חשבתי גם על קצת שעועית צהובה. שווה בדיקה.
כלים : סוטאז' גדול ודי עמוק. לכמויות קטנות ולנסיון ראשון על חצי הכמות – מחבת גדולה מאד.
כיצד להכין:
אני נוהג להכין הכל בקערות וקעריות לפי סדר הכנסתן למחבת.
מחממים היטב את השמן ושמים את הבצל לאידוי (סוג של טיגון) עד שקיפות ולא יותר.
מוסיפים את השום והפלפל החריף (מי ששם אבל לא הטבסקו) לעוד דקה או שתיים (הבצל יתחיל קצת להזהיב וזה בסדר).
מוסיפים את הירקות הקצוצים וגם את האופציונליים (לא כולל העגבניות, הפטרוזיליה והכוסברה). מטגנים כ-4-5 דקות.
מוסיפים את קומבינת העגבניות שבחרתם ומטגנים עוד כ-2 דקות.
מוסיפים את המים החמים.
מביאים לרתיחה.
מוסיפים את התבלינים, הפטרוזיליה, הכוסברה, מיץ הלימון, אבקת המרק והטבסקו.
מערבבים היטב.
מניחים את הפילטים (אם יש כאלה עם עור – העור למטה) שהירקות יהיו די מכוסים והפילטים שקועים מעט בנוזלים.
מעכשיו – כל שתי דקות בערך (ואם יש לכם סבלנות אז כל דקה וחצי) דואגים לקחת מהנוזלים עם כף ולשפוך על הדגים.
הערה למשתמשים עם כלי טפלון או מצופים אבן – מומלץ להשתמש לערבוב עם כלי עץ לשמירה על הכלים.
אחרי רתיחה מנמיכים לאש מינימלית – רק לבעבוע עדין.
כשהגזר מתרכך וראוי לאכילה (לא פירה) – התבשיל מוכן.
יצא לי חבל"ז.
תהנו.
הבלוג שלי:
http://www.tapuz.co.il/blogs/userblog/abapolanya
הרמה שלי במטבח זה בערך כמו "קח עוף, שים בתנור – והרי לך עוף בתנור". לא צריך לדעת הרבה ובטח לא להתאמץ יותר מדי.
אז כזה הוא המתכון שלי להפעם – דג בירקות ורוטב ירקות.
זה משהו כמו – קח ירקות ושים במחבת, הוסף דג ותשאיר קצת על האש ויש לך דג בירקות לתפארת.
זה מאד דומה לדג החריף שנמצא באלפון שבבלוג – רק שזה לא חריף.
אז לטובת מי שהרמה שלו בערך כמו שלי (או פחות) – הנה מתכון מפורט יותר.
מצרכים ל-6 מנות לפי סדר הופעתם: (ואצלי כרגיל שום דבר קדוש. לא המצרכים ולא הכמויות).
כרבע כוס שמן זית לטיגון (לא חובה מהסוג הכי משובח – זה טיגון).
בצל גדול (או בצל וחצי אם הוא קטן יותר). חצוי וחתוך לקשתות.
4-6 שיני שום גדולות קלופות ופרוסות דק.
2 פלפלים גדולים (או אם קטנים אז יותר). צבעים – אדום, כתום וירוק בהיר. לא ירוק כהה כי הם יותר מרירים.
4 גזרים גדולים מנוקים היטב (אני נוהג לקצוץ את הראש והזנב). 2 מחולקים לפרוסות עגולות של 1-2 מילימטר. למשקיענים – בצורת אליפסה שחותכים באלכסון. 2- חתוכים לאצבעות דקות בעובי כ-3 מילימטר ובאורך של כ-7 ס"מ (מומלץ לא עם קולפן רצועות).
מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
תבלין לדג (ואם אין – כל תבלין שטעים לכם).
מים רותחים או חמים מאד (חשוב במיוחד למי שמשתמש בכלי טפלון או בציפוי אבן כל שהיא) בכמו שתכסה את הירקות והדג.
4 טיפות טבסקו (ואם אין – כמה חתיכות קטנות של פלפל חריף בגודל קצת יותר גדול משני ראשי גפרורים כל אחת ואם אין – אז יותר פלפל שחור אבל רק קצת יותר).
כף גדושה רסק עגבניות.
עגבניות באחת הקומבינות הבאות: 4-5 עגבניות (תלוי בגודל) חתוכות לקוביות בינוניות. אני השתמשתי בשלוש עגבניות ועוד כחצי קופסת עגבניות מרוסקות שהכנתי בעצמי מעגבניות טריות שכמעט הלכו לעולמן ושמרתי בהקפאה עם קצת מלח. גם 3 עגבניות עם חצי קופסת שימורי עגבניות חתוכות לקוביות או מרוסקות ואפשר גם רק קופסת שימורים של קוביות עגבניות או עגבניות מרוסקות.
כף סוכר (גדושה) לשבור את חמיצות העגבניות.
כף מחוקה אבקת מרק בצל.
כחצי כוס פטרוזיליה קצוצה גס.
פילטים קפואים של דגים לבנים. יש לקנות בסופר קפוא וארוז. פילט גדול חותכים לשניים. כל דג לבן – הולך. עכשיו תחשבו כמה כל אחד יאכל. שתי חתיכות או אחת.
אופציות שדרוג:
קוביות בינוניות של תפוחי אדמה.
לאוהבי החריף – 1-2פלפל חריף מחולק לטבעות (בלי החלק הלבן הפנימי ובלי הגרעינים – אחרת יהיה לכם חריף פחד).
חצי (או יותר) קופסת שימורי גרגירי חומוס (בלי הנוזלים).
מי שאוהב כוסברה – כחצי כוס קצוצה גס (אני לא סובל את זה).
עשבי תיבול (קוצי טימין או רוזמרין).
כף מיץ לימון.
חשבתי גם על קצת שעועית צהובה. שווה בדיקה.
כלים : סוטאז' גדול ודי עמוק. לכמויות קטנות ולנסיון ראשון על חצי הכמות – מחבת גדולה מאד.
כיצד להכין:
אני נוהג להכין הכל בקערות וקעריות לפי סדר הכנסתן למחבת.
מחממים היטב את השמן ושמים את הבצל לאידוי (סוג של טיגון) עד שקיפות ולא יותר.
מוסיפים את השום והפלפל החריף (מי ששם אבל לא הטבסקו) לעוד דקה או שתיים (הבצל יתחיל קצת להזהיב וזה בסדר).
מוסיפים את הירקות הקצוצים וגם את האופציונליים (לא כולל העגבניות, הפטרוזיליה והכוסברה). מטגנים כ-4-5 דקות.
מוסיפים את קומבינת העגבניות שבחרתם ומטגנים עוד כ-2 דקות.
מוסיפים את המים החמים.
מביאים לרתיחה.
מוסיפים את התבלינים, הפטרוזיליה, הכוסברה, מיץ הלימון, אבקת המרק והטבסקו.
מערבבים היטב.
מניחים את הפילטים (אם יש כאלה עם עור – העור למטה) שהירקות יהיו די מכוסים והפילטים שקועים מעט בנוזלים.
מעכשיו – כל שתי דקות בערך (ואם יש לכם סבלנות אז כל דקה וחצי) דואגים לקחת מהנוזלים עם כף ולשפוך על הדגים.
הערה למשתמשים עם כלי טפלון או מצופים אבן – מומלץ להשתמש לערבוב עם כלי עץ לשמירה על הכלים.
אחרי רתיחה מנמיכים לאש מינימלית – רק לבעבוע עדין.
כשהגזר מתרכך וראוי לאכילה (לא פירה) – התבשיל מוכן.
יצא לי חבל"ז.
תהנו.
הבלוג שלי:
http://www.tapuz.co.il/blogs/userblog/abapolanya
