דג בלי ריח, יש חיה כזו? יש!

דג בלי ריח, יש חיה כזו? יש!

אני שמחה להיות אשת בשורות. אתמול רכשתי בטיב טעם דג שפמנון, הקרוי ברוסית "בסה". בכל אריזה נחים שני נתחי דג גדולים ושמנמנים. מדובר בדג נהרות מהסוג הלבן והבשרני, באנגליה מטגנים אותו בבלילה והוא נמכר כפיש אנד צ'יפס. גם אני טיגנתי אותו בבלילה של קמח תופח, מים ומלח. יצא מצוין. ו... ללא ריח דגים ומבלי להשרות. אריזה בת שני נתחים עולה 29 ש"ח בטיב טעם, אך במעדניה ליד ביתי מצאתי אותו ב-21 ש"ח. לאוכלי לא כשר בלבד.

גילור

New member
האם זה אותו אחד שנקרא שם "cat fish"? כי אני

קונה בטיב טעם באופן קבוע אותו והוא פשוט מעולה ועונה לכל הדברים שציינת. האם זה זה?
שנה טובה

גילור

New member
האם זה נקרא גם "cat fish"?

יש בטיב טעם דג מעולה בשם הזה, גם בלי ריח. יש לך מושג אם זה אותו אחד?

חייבת לומר לך

מהיכרות קרובה מימיי בקיבוץ - אין סיכוי שאני אוכל שפמנון. זה דג שאוכל הכל ושיכול לגדול בכל מצב, כולל במים מזוהמים. אין שום סיכוי בעולם שאני אוכל דג כזה.

לא מדוייק

נסיכת הנילוס או בשמו היותר מדוייק "יאורן" משוך מהמילה "יאור" הוא למעשה דג טורף שמגיע בערך ל-150 קילו, מקורו באגם ויקטוריה שבאפריקה. הטענה שהוא דג לא להיט היא בגלל שלארץ מייבאים את החלק האחורי של הדג שהוא יותר דק ופחות בשרני.

הרשי לי לתקן אותך

אז מה שקנית בטיב טעם נקרא בעברית "בסה" ולא ברוסית. הדג הוא לא שפמנון אלא הוא מהמשפחה (בן דוד) של השפמנונים. שמו של הדג לקוח או שאול יותר נכון לומר מלועזית שכן בארה"ב, תאילנד וכו' הוא נקרא "בסה" ואנחנו "שאלנו" את השם שכן השם של הדג הוא הרבה יותר מסובך ואין לו שם יפה בעברית. את אותו דג ניתן למצוא בשם "דג נהרות" או "פנגסיוס" (Pangasius), ולעיתים רחוקות יש הכותבים עליו שפמנון אפילו שזה לא ממש מדוייק. זהו דג נפלא, אכן לא כשר ובאיכות נפלאה. בתאבון

למעלה