דג בתנור שבועיים וחצי אחרי.. מותר או אסור???

same same1

New member
דג בתנור שבועיים וחצי אחרי.. מותר או אסור???

היי לכולם,
אני מנסה לגוון את התפריט המשעמם של אחרי הניתוח.
אני עושה אמנון בתנור שיש בו רק תבלינים (שום, פפריקה, מל"פ וגריל דג) וקצת שמן זית. הוא מאוד רך. האם זה בסדר שבועיים וחצי אחרי ?
ומתי להתחיל פתית/פרכיות/טוסט טעים/ לחם ?


תודה רבה וסופ"ש נעים
 

ליבי3617

New member
לא כדאי

שבועיים אחרי, קציצה עם הרבה רוטב בלבד.
דג יהיה לך קשה כרגע.

פתית וטוסטעים אני התחלתי בשלב שלך כבר.
לחם טרי, חודש וחצי אחרי.

עוף אפשר כ 5-6 שבועות מהניתוח וללעוס טוב מאד.

בקיצור, כדי לגוון גווני בקציצות
 

same same1

New member
ואני כבר תכננתי להכין דג לארוחת הצהריים

מזל שנכנסתי לפה לפני שהוצאתי מהמקפיא..
אגב, מה ההבדל בין קציצות דגים לדג ? שניהם מאכלים מאוד רכים.. אז למה קציצות כן ודג לא ?

אף פעם לא אהבתי קציצות, אז השלב הזה קשה לי קצת
אבל אלך לקנות פתית וטוסטעים בתקווה שזה יעזור.

תודה..
 

אבשלום68

New member
גם אני חשבתי כך

ואחרי שקציצות הדגים עברו יופי ניסיתי דג.
כמה שקצצתי אותו וכמה שלעסתי זה לא היה מספיק כנראה, לחץ לי ולא היה נעים.
הכנסתי אותו למעבד המזון, הוספתי אותו לרוטב עגבניות שבישלתי עם בזיליקון ונענע בגרב ניילון

כן הגרב משמשת כדי שהעשבים האלה שאסורים עלינו לא יתערבבו אלא רק ישאירו טעם.....
להסרת כל ספק הגרב הושאלה מידידה וכובסה קודם

התבשיל הזה עבר יופי
 
דגים בתנור...

אני עוד לפני הקציצות, אכלתי דג סול בתנור שהוא מאד רך נימוך בפה, ועבר לי מעולה, לעסתי היטב, ומאז חזרתי על זה כמה פעמים כי זה הכנה מאד מהירה, פיזרתי בתבנית חד פעמית קטנה מעט אבקת עוף ולתנור של קנור בטעם צילי שום ע"ז הנחתי 2 פרוסות סול ופיזרתי גם מעל אבקה (מעט לא יותר מרבע שקית לההכל) בחורים שנותרו בין ה"סולים חתכתי פרוסות עגבניה, כדי שלא יישרף, בסוף זה הוסיף טעם וארומה. 20 דקות על 180 מעלות -יצא חבל"ז.
 
רשתית- לא של העין:)

אפשר לקנות בחד פעמי - בחנויות
רשתות מיוחדות בהם שמים את העלים.
ואח"כ זורקים לפח-
מומלץ מאד.
אגב לא ידעת שאסור עלים, בכל השלבים?
או רק בהתחלה??????
 
למעלה