דג גוסס

דג גוסס

הגעתי היום בצהרים לאק' ופתאום אני רואה את הדג זהב על הרצפה.. נבהלתי הדלקתי את האור לראות מה איתו אבל אז הוא קם ושחה וראיתי שהוא בסדר אבל פתאום קלטתי את אחד מהנאונים השחורים ממש גוסס(שוחה על הגב ועל הצד וכו) עכשיו השאלה שלי אם זה בעקבות הצמחים שהכנסתי(ראו שרשור למטה) או שפשוט הוא זקן כי הוא כבר בן 4-5 שנים לפחות(הוא אצלי לפחות 4 שנים) תענו מהר כי אם זו איזה בעיחה אני רוצה להגן על שאר הדגים.... נ.ב לא נראים שום סימני מלה חיצוניים כמו נקודות ושוט...פשוט דג גוסס...

הא?!

אני בת. וחשבתי שאנשים בפורום דגים יהיה אכפת להם מזה שדגים עומדים חלמות וינסו לעזור.. התבדתי.

גלעד cool7

New member
עכשיו שכולנו רגועים

לנושא הרצוי- קודם כל האקוריום לא אמור להיות פתוח (הסקתי מכל שהדג זהב הגיע לריצפה). דבר שני שדגים קופצים זה קורה, לפעמים סתם ככה. ואם זה נגרם מגורם שלילי בדרך כלל זה מפי אייג' (רמת חומציות-בסיסות) ברמה גבוה (בסיס). על פי המעט שהבנתי, הדג זהב הוחזר לאקוריום ומתנהג כרגיל (אם ינסה לקפוץ בשנית, תשקלי לבדוק פי אייג'). - הגופי, יכול להיות עקב גיל, אחריי הכל 3-4 שנים זה תוחלת חיים גבוה לדג קטן. עוד רעיונות? כן, כל דבר שיכול להרוג דג. - בקיצור ממוות של דג אחד וקפיצה של דג זהב אין מה להשתולל אם את לא רואה בעיות אצל שאר הדגים, אם כן תעדכני ותנסי לתת יותר מידע. - שבוע טוב.

לא הבנת...

הרצפה הכוונה לרצפת האק' התכוונתי שהוא היה בקרקעית האקווריום... האק' סגור כמובן... אז מה אני צריכה לעשות בנוגע? זה בגלל הצמחים? להחליש את החמצן בפילטר? וזה לא גופי זה נאון שחור. והוא גוסס מאתמול בצהרים אבל הוא עדיין חיי כבר יממה שלמה.. גוסס על הרצפה אבל מתעקש שלא למות.זה מראה מזעזע. חוץ מדג הזהב שעדיין יורג מדיי פעם לקרקעית אבל אחרי זה מתנהג כרגיל כל שאר הדגים מתנהגים נורמלי לגמרי. נ.ב עד איזה גיל אמורים לחיות הדגים באק שלי?(טלסקופ, זברה ונאון שחור) כדי שאני לא אדאג אם מישהו ימות(כולם כבר בסביבות גיל ה4-5 שנים)

גלעד cool7

New member
אוקי

יכול להיות שיש קשר בין 2 המקרים הנ"ל ויכול להיות שלא, אולי יהיו שיחלקו עליי אבל אם לא היו עוד מקרים מאז אני לא מוצא סיבה להיכנס ללחץ. בכל מקרה אם יש לך עניין לדעת מה קרה, חפשי סימפטומים הנראים לעיין וכתבי כאן, משם נראה. שבוע טוב.

זאת בדיוק הבעיה....

שאין שום סימפטומים לכלום! אין שום דבר שונה חיצונית ובהתנהגות של שא הדגים.. והנאון הזה עד היום מתאקש לא למות אל לשכבב בתחתית האק' בלי לזוז ולגסוס בשקט כבר יומיים!

למעלה