דג הייק- מתכון

gil7659

New member
דג הייק- מתכון

שלום!

בעלי (שיחיה) קנה 3 חתיכות פילה דג הייק.

אין לי מושג מה זה הדג הזה...

אשמח לרעיונות איך להכין אותם (בבקשה לא מטוגן)

תודה!
 

Gaus

New member
הייק = בקלה

הפילה הייק מאד מוצלח, מגיע או מדרום אפריקה או דרום אמריקה, שם כך קוראים לדג.
מה שטוב בו, שהוא 100% דג בניגוד לפילה בקלה הרגיל.
הוא איכותי, ומתאים לפיש אנד צ'יפס, קציצות, שניצל דג וכן הלאה
 

יעל גגג

New member
גם אני קניתי אותו

והכנתי בשבוע שעבר. הדג איכותי יותר מרוב הקפואים. חייבת רק לציין שאחת החתיכות (הכנתי 3) היו לא מעט עצמות.
 

חנהפ

Active member
אפשר לחתוך לפיסות ולבשל על ירקות

ז"א מכינים בסיר את הרוטב
פרוסות בצל מוזהב במעט שמן
רצועות פלפל,עגבניה,גזר
מאדים
מוסיפים מים+רסק עגבניות, הרבה שום
מתבלים
ומרתיחים מבשלים כ- 10 דקות
מניחים ברוטב את הדגים ומבשלים כחצי שעה

פטרוזיליה קצוצה גם מתאים לבזוק בתום הבישול
 

kriz

New member
אפשר לטגן מעט בצל, להוסיף תבלינים

ועגבניות, אם העגבניות יבשות אז להוסיף מעט מים, להניח את הפילה מעל ולסגור את המחבר, הפילה מתבל כולו מהאדים שנוצרים במחבת. בודקים על פעם אם הדג עשוי (רצוי לבדוק כל כמה דקות, כדי שלא יתייבש).

דבר נוסף, אפשר לשים בתבנית של התנור מעט זמן זית, ירקות חתוכים ומעל את הדג, לשפוך מעל טחינה, לסגור עם נייר אלומינים ולאפות. לאחר 10-15 דקות להסיר את נייר האלומיניום ולהמשיך לאפות עוד קצת.
 

gil7659

New member
שאלה על התנור

אם אני אעשה בתנור, אני רוצה לשים בתחתית: בצל, עגבניות, שום וקישואים. הם יתרככו בכ"כ מעט זמן?
מה לעשות?
 

kriz

New member
הם יתרככו

אלו לא ירקות שצריכים הרבה זמן.
תחתכי אותם לטבעות. את השום את יכולה לשים כשום כתוש או כשיניים שלמות
 

Gaus

New member
אני קניתי ברשת U של מגה,עלות בין 30-35 שח לק'

 

shifrag11

New member
תודה !

האם הדג ארוז או שקונים אות ובמשקל בדוכן הדגים?
 

shronyor35

New member
אולי אתה טועה? כי אני שילמתי 42.90 לקילו , דג הייק.

או שבכול עיר המחיר הוא אחר ?
 

פוקסי99

New member
בקלה ברוטב ירוק

אני מניח את הדגים בקערה ושופך מיץ לימון משומר על הדגים ולאחר שהם מצופים הייטב במיץ בוזק מלח גס בנדיבות
לאחר חצי שעה שוטף הייטב את הדגים וממשיך למתכון

חבילה של בקלה צעיר
בצל קצוץ דק
5 שיני שוםש קצוצים
חבילה כוסברה קצוצה גס
1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה
מיץ מחצי לימון
3 כפות שמן
כפית כמון
1/4 כפית כורכום
פלפל ירוק חריף
פלפל שחור
מלח
לטגן את הבצל לאחר שמקבל צבע שקוף להוריד את הלהבה
להמתין מעט להוסיף את התבלינים והפלפל החריף להמשיך לבשל תוך כדיי בחישה
להוסיף את הכוסברה והפטרוזיליה לטגן תוך בחישה להוסיף כוס וחצי מים רותחים לבשל 5 דקות
להוסיף את פילה הדג ומיץ הלימון ולבשל עוד כ10 דקות
נהדר להגיש עם הרוטב הירוק
מתכון זה מתאים במיוחד גם לבקלה צעיר
כל טוב
פוקסי
 

shronyor35

New member
למי שאוהב מטוגן ,הכי טעים להכין אותו כמו שניצל מטוגן במחבת.

לטבול בביצה בלולה במלח ,ומעט פלפל,
אח"כ בקמח ,ושוב בביצה,ולבסוף בפירורי -לחם .
לשידרוג|:אפשר במקום פירורי לחם להשתמש בפירורי-ביסלי.
 
למעלה