דג הקרב שלי

chuchi46

New member
דג הקרב שלי

שלום,

כבר חודש וחצי בערך אני מגדלת דג קרב נחמד מאוד... המוכר שבן הזוג שלי קנה אותו ממנו אמר להאכיל את הדג ב4-5 גרגרים פעם ביומיים שלושה.
השבוע נסעתי ולא הייתי בחדר שלי, השארתי חברה אמונה על ההאכלה- האכלנו אותו יחד ב-5 גרגרים בחמישי אחה"צ, היא האכילה אותו שוב כשלא הייתי ביום ראשון, ומאחר והתקשות נותקה, ביקשתי מחברה נוספת ולכן הדג אכל גם בני בלילה, עוד 3 גרגרים.
היום (שלישי) חזרתי וראיתי שלדגיג החמוד בטן נפוחה... ממתחת לצוואר מין בועה כזאת, שאר הגוף רזה.... (מצורפת תמונה). הוא גר בצנצנת, החלפתי לו חלק מהמים והורדתי את מפלסם כדי שיהיה לו קל יותר לעלות למעלה לקחת אוויר...

מה זה? למה זה קרה, האם יש מה לעשות, ואיך אפשר למנוע הישנות...? אני מחבבת את הדג מאוד, בזכותו הלימודים שלי שמחים יותר.. :)

בתודה, סיון

roeeya

New member
הי סיוון

חייו של דג שחי בצנצנות לא יהיו ארוכים מלכתחילה.
החצץ הצבועני, חוסר בפילטר ועוד מספר גורמים לא עוזרים לו לחיות טוב או יותר זמן.
לגבי התופעה שאת מציינת עכשיו, קצת קשה לראות מהתמונה אבל זה נשמע כמו מיימת, אשמח לתמונה של הדג מהצד.
האם הוא אוכל? האם הוא שוחה כמו שצריך?
מה סוג האוכל שאת נותנת לו?
ממליץ לך לרפרף על המאמר מתחילים כדי לקבל מושג אילו תנאים דגים צריכים כדי לחיות טוב ולאורך זמן.
בהצלחה
רועי

chuchi46

New member
מצורפת תמונת הפרופיל והאוכל

בעוד שבועיים אני עוזבת את החדר הנוכחי, ובהתאם גם אוכל להעביר את הדגיג לאקווריום גדול יותר (7 ל' נדמה לי), קיים באקווריום גם פילטר.

הדגיג משכשך כמקודם, אבל קשה לו יותר, הוא קצת מתנדנד, עדיין חיוני. יש סיכוי שזה יעבור תוך יומיים שלושה וזהו? בשיטוט באינטרנט קראתי גם על הגדלת כבד...

אבישי ג1

New member
נסיון בדיקה

היי סיוון
מסכים עם רועי לגבי נושא התנאים לדג.
יש אפשרות שתבצעי לדג צום של יומיים ולאחריו לראות אם הנפיחות ירדה. במידה ולא זו יכולה להיות בעיה בכבד או מחלה שנקראת מיימת ונובעת מחיידקים במערכת הכליות (נקווה שלא כי זו מחלה שאין לה תרופה וודאית). נסי לראות אם אחרי צום של יומיים יש שיפור ואם כן אז להוריד את המינון של התזונה.
בהצלחה

נ ע ל

New member
מסכים+

יכול להיות שפשוט האכלתם יותר מדי והוא קצת 'נסתם'. תני לו יומיים של צום ותראי אם זה יורד.
לא נראה לי שזו מיימת כי במיימת הקשקשים של הדג מזדקרים. מאד קל להבחין בזה בדג קרב ולא שמתי לב לזה מהתמונות, אבל את יכולה להסתכל בעצמך כדי להיות בטוחה (הקשקשים שלו יראו כאילו משוננים)
בכל מקרה 5 גרגירים בבת אחת זה גם נשמע לי הרבה, אפשר לחלק את זה לפעמיים ביום למשל, 2 בבוקר, 3 בצהריים וכו

avi648

New member
האכלת דג קרב

צריכה להתבצע כל יום בגרגיר אחד בלבד ובמידה ואין פילטר והדג נמצא בצנצנת זכוכית יש להחליף לו כל מספר ימים את המים ולהשתמש באנטי כלור בעת החלפת המים
ורצוי לא להשתמש באבנים צבעוניות הם נוטות להוריד את הצבע ולהרעיל את המים

יום טוב

chuchi46

New member
שלום :) בירורים:

א. הדג שלי הבריא אני חושבת- הנפיחות נעלמה כמעט לגמרי!
ב. מהו אנטי כלור, ואיך משתמשים בו?
ג. מצטברת ירוקת על הצינצנת. מה זה אומר ומה יש לעשות?
ד. חשוב לציין- בעוד שבוע וחצי אסיים את המבחנים, והדג יעבור לאקווריום (7 ל' נראה לי). אמור להיות גם פילטר בן כמה שנים (היה בשימוש מס' חודשים)
ה. נשמע לי טוב להאכיל אותו גרגר אחד ליום, אבל- במידה ולא נמצאים בבית? עד כה האכלתי אותו פעם ביומיים שלושה, כ4 גרגרים. זו תהיה בעיה אחרי שהוא יתרגל לתזונה של פעם ביום?

תודה!

סיון

chuchi46

New member
וגם- רקבון סנפירים:

איך מזהים, ומה ניתן לעשות כדי למנוע ובמידת הצורך לטפל?

למעלה