דג זהב

dj brick city

New member
דג זהב

מידלתי במאיה מאיזשהו טוטוריאל מה נסגר בסוף עם התחרות? מישהו יודע

כן

ובכן התחרות נדחתה ,אבל אתן את דברי לקשר לתחרות שכן תיהיה עוד מספר ימים , משהו עד שבוע. יש פה מספר משתתפים (בפורום) שלא ממש הראו רצון,והם לא ממש ישתתפו. ובכן אתן גם את רעיון התחרות ואת חוקיו. באשר למשתתפים: 1.כל משתתף שחושב שהוא מסוגל לתת את ידו בנושא כשופט , ישלח תגובה לפה (בשרשור הנ"ל) , וישלח עבודות לשם התרשמות,וניתוח מצד כל חברי הפורום , לשם החלטה בפה אחד. 2.כל אחד אשר רוצה להשתתף בתחרות עצמה , ישלח הודעה , כך שבראש ההודעה (בנושא) ימצא איקון (
) שיצביע עליו כמתמודד. לבסוף נרכז את כל המתמודדים , ונעלה את הצעת הרעיון המרכזי ומטרת התחרות. דבר נוסף(קר אם מספר המתמודדים יעלה על 10). אם ברצונכם לחדד את כל גישת התחרות,כל משתתף יתן סכום של שקלים (מסוים) , כך שמנצח התחרות יזכה לא רק בניצחון וכבוד התחרות , אלה גם בכרטיס מסך טוב , או כרטיס זיכרון (שיאפשר למחשבו לעבוד בצורה הרבה יותר מתונה (רכיב שרבים ,בעיקר בפורום תלת , לא היו מתנגדים אליו). אגב דיג'י הדג שלך ... לא זהב.

izackv

New member
בכל האתרים שאני מכיר עם תחרויות

המתמודדים לא נדרשים להצהיר מראש על כוונתם להתמודד. המתמודדים לא נדרשים לשלם כסף בשביל הזכות להשתתף בתחרות. השופטים לא עומדים לשיפוט וביקורת של הקהל לפני בחירתם לשופטים. (מי ממנה את אלה שיחליטו מי מתאים להיות שופט, ומה האגודה הממנה צריכה לעשות כדי להוכיח שהיא ראויה למנות שופטים, ומי ישפוט שהיא באמת מספיק מוכשרת???) למה מכל דבר צריך לעשות כזה סיפור? מחליטים על נושא. מחליטים על שופט. מחליטים על כללים ותאריכים. מי שרוצה/מסוגל/מספיק מגיש עבודות. נכון שאפשר לקיים דיון של 10 שנים על כל אחת מהחלטות הרות הגורל שצריך לקבל. אבל בדיוק בשביל זה יש בפורום מנהל. מנהלים, עד כמה שאני מבין, אמורים לקבל החלטות. אז זהו, שיש גם מי שאמור להחליט. אם הוא יחליט לעשות משאל בפורום, יהיה משאל. אם הוא יחליט למנות שופטים בעצמו (או אפילו להיות השופט בעצמו), זה מה שיהיה. במקום דיונים ארוכים, עדיף לפתוח את תוכנת המידול ולעבוד... לפחות דעתי האישית.

אתה צודק .

אבל לאור הרצון העז , של משתתפי הפורום , אני לא רוצה לראות מתמודדים שולחים עבודותיהם,כאשר הם (בעצם) שלחו רק 2-3 עבודות. זה לא יהיה פייר כלפי מתמודדים אלו,שינסו ויעמלו לעשות כדרך התחרות, וימצאו את עצמם כיחידים. האגודה הממנה היא בעצם הפורום כולו,כל משתתפי הפורום. חברי הפורום לא צריכים לעשות שום דבר , הם יחליטו או פה אחד , או ברוב קולות על משתתפי השיפוט. גם כן לא(!) ציינתי שהתשתתפים צריכים או אמורים לשלם כסף למען השתתפותם בתחרות. כן ציינתי שלמען עיקרון המשחק/תחרות/רצון המשתתפים , ורק בהסכמתם(!) ,כל אחד מהמשתתפים ישלם סכום מסויים (שים לב שלא פירטתי סכום), ורק לפי רצונם האישי . כל מטרת הכסף (והינה בתוקף), הינה לגרום למתמודדים לתת כמה שיותר מעצמם , וכי "פרס מצוי בראש ההר". ולפי התגובה שלך ושל אחרים שהעלו תגובות עד כה , לא נמצא כל רצון לתחרות מכל סוג למעט אחדים. נהפוכו..כמוך עד כו דיכאו את התחרות ואת רצון המשתתפים,אז במקום לקשקש , על ככה זה צריך להיות , או ככה , תן את ידך בנושא , ואל תברח מאחורי חומות שאין פה אפילו רצון להפיל (תפעיל שיקול דעת) . וכי אם נשארת בדעתך , כנראה שאין ממש סיבה לעשות פה תחרות . מיכוון שבמקום לעזור אני מוצא את עצמי מחדש , מונע מכמוך להפציר פה , וכן לתת דחיפה ליזום , והנעת רעיונות חדשים.

izackv

New member
לא הבנתי כלום...

אתה דואג שאנשים יעבדו סתם ובסוף לא יהיו מספיק עבודות? יכול להיות, אבל גם אם 10 אנשים יגידו שהם מוכנים, יכול להיות שרק 2 מתוכם יגישו בסוף עבודות. אני מאמין בתחרות פתוחה. אף אחד לא מצהיר מראש. אם אין מספיק כניסות לקראת סיום התחרות, אז אפשר לתת הארכה ולדאוג בעזרת מסרים אישיים שיהיו עוד כמה עבודות... באתר של הפקולטה היתה בעיה דומה עם תחרויות. בחלק הגישו יותר, בחלק פחות, אבל לאט לאט התחום הזה התפתח שם. לא קרה שום נזק מזה שבתחרויות הראשונות היו פחות כניסות. גם כאן כבר היו תחרויות (או אולי עדיף לקרא לזה "אתגרים") כמו החרב והשח מט... ועכשיו לחלק קצת יותר אישי. "לפי התגובה שלי לא נמצא כל רצון"??? "כמוני עד כה דיכאו את התחרות ואת רצון המשתתפים"??? "אתה מונע מאנשים כמוני להפציר פה"??? אני ממש מתנצל... ואפילו לא שמתי לב... תגיד, קראת בכלל את מה שכתבתי? או שפשוט להשמיץ זה חינם וכיף, אז אפשר פעמיים? או שפשוט לא הבנתי אותך??? בכלל טרחת להבין את דעתי לפני שכתבת שאם אני נשאר בה אז כנראה שאין ממש סיבה לעשות כאן תחרות??? אני אכתוב את זה פשוט... אני בעד תחרות/אתגר. לא צריך יותר מדי דיבורים מסביב לזה. יש שני שופטים שמקובלים על מנהל הפורום ושהסכימו לשפוט? מעולה! לא צריך לפתוח את נושא בחירת השופטים לעוד דיון חסר חשיבות של שבוע!!! צריך לבחור נושא - מנהל הפורום יכול לעלות רשימה של מספר נושאים ולאפשר לכולם לבחור נושא בעזרת סקר פשוט, או שסתם להחליט על נושא. ברגע שיש נושא, צריך לקבוע לוח זמנים ולדאוג שאנשים יתחילו לעבוד. אני אישית מתכוון להשתתף או לא להשתתף אך ורק לפי מצב הלחץ בחיים האמיתיים שלי. כמה שהעבודה והמשפחה יאפשרו לי להשקיע, אני אשקיע. אם זה יהיה מספיק כדי להוציא עבודה שאני מוכן להציג... אז אני אשלח עבודה. אם לא, אז לא. אבל הרבה מהדברים הטובים שלמדתי בתלת, למדתי בעקבות השתתפות באתגרים/תחרויות (גם אם לא הגשתי בסוף) ובגלל זה אני די בטוח שהשתתפות באתגר/תחרות היא משהו שממש תורם לכל מי שמשתתף בו

eldarinn

New member
איזק דעתך האישית חשובה

אבל אני בתור מנהל פורום לא מסוגל לקבל החלטות עד שיש הצעות מגובשות. כל פעם מישהו בא עם רעיון חדש וגורר אחריו כמה שהחליטו להשתתף ברעיון הקודם. פועל יוצא של הענין הוא מיעוט משתתפים בשורה התחתונה. יש לי כבר שופטים (2) שהסכימו לשתף פעולה, זה משתתפים ותיקים בפורום.

izackv

New member
תודה, אבל...

לדעתי, - זכותך לבחור שופטים. לא חושב שיש כאן מישהו שיתנגד לזה. - אפשר לעשות סקר קצר לגבי נושא התחרות. הסקר צריך להיות מוגבל בזמן וצריך להציג בו מספר רעיונות שונים. - אם לאנשים יש רעיון נוסף לתחרות/אתגר, הם יכולים לעלות אותו בפרטי מולך, או באשכול מיוחד לזה. האשכול המיוחד ישמש עבור האתגר/אתגרים הבאים. - בסיום הסקר, אפשר להתחיל לעבוד במידי. אם לקראת סיום האתגר, אין מספיק עבודות... אפשר לתת הארכה וללחוץ על משתתפים בפרטי. תמיד יכול להיות שאם תתחיל פעילות, אנשים נוספים ירצו להצטרף אליה ככול שהיא תתקדם... גם עם החרב, היו עוד ועוד אנשים שרצו להצטרף לקראת סיום האתגר ולהוסיף עבודות. (לפחות לפי מיטב זכרוני)

Nebelis

New member
בגדול אני מסכים עם Izackv

לא צריך להתפלסף יותר מידי. אחד מהבעיות הכי גדולות של התחרויות בפורום זה המבנה של הפורום. תוך יומיים אף אחד לא זוכר מה היה מה קיים ואם בכלל עוד מתקיים משהו- זה שורש הבעיות. תשימו לב לדוגמא להודעות מסוג: "מה קורה עם התחרות?" "מתי מתחילים?" "מה הנושא?" לא צריך לבלבל יותר מידי את המח- שיפוט זה שלב אחרון- עד אז אפשר לעבוד ברגע שיש רעיון מאתגר ומרתק מספיק שאנשים ישתתפו בו. צריכים להיות חוקים והגבלות אבל לא להגביל מידי ולא לתת פרשנויות גדולות מידי. זה צריך להיות ממוקד ומעניין. שימו לב ששתי המיני תחרויות שהיו פה רצו טוב משתי סיבות: 1) הרעיון היה פשוט אך נתן חופש בחירה 2) הייתה זרימה שוטפת של עבודות בנושא התחרות ולאט לאט התפתחו שרשורים ארוכים וגלריות שנתנו גישה קלה. קל מאד לאבד עינין ואת המיקום של מה קורה...מה שנקרא מוות מהיר... שימו לב שב CGtalk לדוגמא יש Stickies ופורומים ו threadים מיוחדים לתחרויות ככה שתמיד כולם יודעים בדיוק מה הסטטוס של התחרות. אני בעד השתתפות בתחרויות שדוחפים לי בכפית כל הזמן שיש תחרות. ולא צריך פרסים. יש פה מספיק אגו בשביל לשמור על עינין... והדג אחלה תמשיך לעבוד ואיך שאני מכיר את הפורום זה בטח יהפוך לנושא התחרות...

בקשר לתחרות ולאפשרות חילופית...

אני חושב שאת תפקיד ניהול התחרות נשאיר למנהל הפורום. הדבר הכי אפקטיבי שאתה יכול לעשות לפי דעתי הוא להציע הצעות לגבי נושא התחרות, ולהשתתף בה בעצמך. אני לא יודע מאיפה קיבלת את הרושם שמשתתפים שלא ממש הראו רצון לא ממש ישתתפו... זה כמו להיכנס לכיתה ולהגיד "מי שלא נמצא שירים יד" - הרבה אנשים פשוט לא השתתפו בדיון, ואלה שכן השתתפו מוכיחים שאיכפת להם וסביר להניח שהם ישתתפו בתחרות כשיוחלט הנושא. דבר אחרון שלא קשור לנושא התחרות: כשאתה שולח יצירת אומנות לפורום, זה פייר לציין את שם היוצר, או פירוט על מאיפה התמונה לקוחה, במיוחד אם לא אתה עשית אותה.

izackv

New member
הדג נחמד מאוד

לינק למדריך??? ואיך נתת לסנפירים את השקיפות? בעזרת חומר וזוית מול המצלמה? מתנצל על "חטיפת האשכול" לצורך דיון בתחרות...

dj brick city

New member
izackv בקשר לדג

הנה קישור לטוטוריאל http://members.aon.at/bulletin/sushi/ לסנפירים נתתי שקיפות על ידי הוספת rump לשקיפות בצבעים שחור ולבן

למעלה