פלקוסטומוס (1) מנקה עצות - ( שיהיה קטן , מעל 15 סמ הם כבר בוגרים ואינם מנקים ) קורידורס (4) - מנקי קרקעית אני גם נותן לחלזונות לפרוח (מנקים רפש ושאריות עלים שנרקבו), אבל אם אתה לא בקטע , דג בוטייה ( ליצן ) אוהב לאכול אותם .
בשני גורמים עיקריים - האם יש לך צמחיה חיה באקווריום - אילו סוגי דגים אתה מגדל מאוד בהכללה רוב שוכני הקרקעית ממשפחת ה-catfish הם דגים מנקים (ניזונים) מירוקת או אצות או שאריות מזון כל מין של דג וסוגי המזון שהוא אוכל כך שהתשובה תלויה במה אתה מעוניין לנקות
כלל אצבע בגידול דגים: 1 ס"מ גוף לכל ליטר מים. לכן באקווריום שלך סה"כ איכלוס כ 220 ס"מ אורך גוף כולל של דגים. באם תעבור את הכמות הזאת תווצר ניו מסה גדולה מדי מבחינת יכולת המערכת לטפל בביולוגיה. אזי צריך להוסיף סינון או לבצע החלפות מים בתדירות גבוהה. אם לא הדגים החלשים ימותו עד אשר המערכת תתיצב. כלל נוסף לאיזון ביולוגי איכותי של האקווריום: 1/3 דגי להקה 1/3 דגי קרקעית (סניטרים) 1/3 אוכלי ירוקת. איזה דגים מאוד תלוי באיזה מבנה אקווריום, כלומר צמחים או סינטטי? מה סוגי הדגים שכבר יש לך באקווריום? שלח עוד מידע וננסה לעזור. בהצלחה, ארנון.
קודם כל תודה על התשובות. יש לנו : פלטים 10, סקלארים 6, בוטייה 2,אמנון רמירזי - 6 , דמוי כריש - כך קוראים להם ??? - 4. ועכשיו יש לי פלקו -1 . צמחים מלאכותיים. תודה.