דג מנקה.

1שרשר

New member
דג מנקה.

הי, אקוורים 120 מטר ,220 ליטר נפח, 25 דגם בסה"כ. כמה דגים מנקים צריך ? איזה סוגים ? תודה.

vasp

New member
לדעתי האישית

פלקוסטומוס (1) מנקה עצות - ( שיהיה קטן , מעל 15 סמ הם כבר בוגרים ואינם מנקים ) קורידורס (4) - מנקי קרקעית אני גם נותן לחלזונות לפרוח (מנקים רפש ושאריות עלים שנרקבו), אבל אם אתה לא בקטע , דג בוטייה ( ליצן ) אוהב לאכול אותם .

חלזונות?למה שיהיו לו חלזונות?

אם אין צמחיה והחלזונות לא נקנו בכוונה...לא אמורים להיות כאלה... ואני חושב שפלקו אחד לאקווריום בגודל הזה לא יספיק..

ganjaman stound

New member
התשובה תלויה

בשני גורמים עיקריים - האם יש לך צמחיה חיה באקווריום - אילו סוגי דגים אתה מגדל מאוד בהכללה רוב שוכני הקרקעית ממשפחת ה-catfish הם דגים מנקים (ניזונים) מירוקת או אצות או שאריות מזון כל מין של דג וסוגי המזון שהוא אוכל כך שהתשובה תלויה במה אתה מעוניין לנקות

aqualogic

New member
איזה וכמה דגים

כלל אצבע בגידול דגים: 1 ס"מ גוף לכל ליטר מים. לכן באקווריום שלך סה"כ איכלוס כ 220 ס"מ אורך גוף כולל של דגים. באם תעבור את הכמות הזאת תווצר ניו מסה גדולה מדי מבחינת יכולת המערכת לטפל בביולוגיה. אזי צריך להוסיף סינון או לבצע החלפות מים בתדירות גבוהה. אם לא הדגים החלשים ימותו עד אשר המערכת תתיצב. כלל נוסף לאיזון ביולוגי איכותי של האקווריום: 1/3 דגי להקה 1/3 דגי קרקעית (סניטרים) 1/3 אוכלי ירוקת. איזה דגים מאוד תלוי באיזה מבנה אקווריום, כלומר צמחים או סינטטי? מה סוגי הדגים שכבר יש לך באקווריום? שלח עוד מידע וננסה לעזור. בהצלחה, ארנון.

1שרשר

New member
חוזרת אליכם באיחור ...

קודם כל תודה על התשובות. יש לנו : פלטים 10, סקלארים 6, בוטייה 2,אמנון רמירזי - 6 , דמוי כריש - כך קוראים להם ??? - 4. ועכשיו יש לי פלקו -1 . צמחים מלאכותיים. תודה.

למעלה