דג נקאי ועוד מלא שאלות

bilbolim

New member
דג נקאי ועוד מלא שאלות

יש לי אקווריום די גדול, ..
ויש לי בו 2 דגי זהב קטנים, כמה שעות ביום (לא ממש הרבה) הוא חשוף לשמש ולכן גודלות בו אצות ומבחוץ הכל ניראה ירוק אבל המים ממבט על נקיים, אני גם דואגת להחליף 10% כל שבוע מהמים. היום הייתי בחנות וקניתי דג נקאי כזה שינקה לי את המים, אז... גד נקאי ו2 דגי זהב באקווריום גדול יסתדרו? מה השם של הדג הזה? יספיקו לו רק אצות לאכול? והטמפרטורות של דגי הזהב מתאימות לו? ושאלה אחרונה צריך גם פילטר ואת המכשיר שעושה בועות באקווריום? דרל אגב היום קניתי גם לחברה שלי אקוויום בגודל די בינוני עם אבנים, פילטר מכשיר הבועות וצמח מפלסיק, עוד 4 ימים נקנה את הדגים, גופים בנתיים היא מפעילה את המכשירים כדי שהמים יתאזנו עם הבקטריות והכל. אני מתכוונת לקנות לה 3 נקבות גופי וזכר אחד או שתיים + זכר. בחנות אמרו לנו שהם יסתדרו בלי חימום, איזה עוד דגים אפשר לצרף אליהם? נקאי יסתדר איתם? ואת האקווריום קנינו בלי מכסה, אני אברר ביום שישי אם אפשר לצרף מכסה, בלי מכסה הגופים יקפצו?

wiz

New member
אם מדובר בפלקו

אז הוא יזדקק לחימום (בעוד דגי הזהב לא). שילוב כזה של שני דגים בעלי דרישות לטמפ' שונה אינו טוב. אני מציע לטפל בבעיית האצות ע"י מניעת אור שמש ישיר. פילטר תמיד צריך, במיוחד באקווריום עם דגי זהב שמלכלכים המון. על משאבת אוויר ניתן לוותר, אם יש תזוזה מספקת של פני המים (שאפשר ליצור באמצעות הפילטר). בקשר לאקווריום של חברתך - אנא צייני מה הגודל שלו. אני לא יכול לכתוב הלאה, כי איני יודע על איזה אקווריום מדובר. אם תשלימי את הפרטים, נשמח לעזור לך.

bilbolim

New member
...........

אז אני אחזיר ביום שישי את הדג לחנות ואני אקנה פילטר... האקווריום היה 40 ס"מ אורך 20 רוחב ו50 גובה בהערכה והוא מעוקל כלפי חוץ קצת בהערכה גסה... השארנו 5 ס"מ אחרונים בלי מים, גופים יקפצו כזה גובה החוצה? ויש עוד דגים שניתן לשים איתם?

גלעד cool7

New member
מהידע המועט שיש לי...

פלקוסטומוס הוא דג שמסתדר עם כל הדים (לא יודע לגביי פיראנות
) אקב משטחים גרמיים המספקים לו הגנה, ניתן לגדל אותו עם טרופיים, ציקלידים והכל מבחינת הסדרות זה עם זה-הוא לא מטריד אף דג, והם לא אותו. יצור לרוב לילי כך שיופי הוא לא יוסיף לאקוריום (למרות שיש לי חברים שמגדלים פלקוסטומוס שהוא לא זן מיוחד אבל הוא פשוט ענק משהו כמו 30 ס"מ וזה מראה מדהים). זה דג שנושם אז איוורור מים לא רציני לא ישפיע עליו, אבל כמובן שעל הדגים האחרים כן. הגופים שנקנו לחברה- כן יזדקקו לחימום בחורף. הם יסדתרו כמו שכבר אמרתי מצוין עם פלקוסטומוס. 5 ס"מ? הם לא אמורים לקפוץ אבל אם יום אחד ויקרה והמים אינם יהיו טובים (חומצים או בסיסיים מידי\מחסור בחמצן) הם עלולים לנסות לשבור שיאים, למה האקוריום אינו מכוסה?

bilbolim

New member
סורי על כל ההודעות......

עכשיו מצאתי קטע מידע ובו רשום שהטמפ' לא משנה לדג... אני מצרפת את הלינק

wiz

New member
הנה לינק נוסף

שגורס כי הטמפ' הדרושה לפלקו היא 22-27 מעלות צלזיוס. בחורף, הטמפ' צונחות אף ל-19 מעלות (במקומות שונים בארץ), והפלקו לא ישרוד טמפ' כאלה... אם תרצו להכניס פלקו לאקווריום עם הגופים, תצטרכו לקנות גם מחמם (המלצה שלי - יאגר. עולה יותר, אבל שווה כל פרוטה). אתן מכירות את המושג "מחזור החנקן"
יודעות כיצד יש לאתחל אקווריום
אם יש צורך, אשמח להרחיב בנושא.

איך לנקות ירוקת

כידוע הדג שמנקה כמעט ואינו יכול לנקות ירוקת קיימת הוא רק מונע ירוקת חדשה ע"כ השיטה שלי לנקות את הירוקת מהאבנים פשוט להוציא את האבנים מהמים וליבש את זה לפחות יממה ולהחזיר להקווריום ותוך כמה ימים הירוקת פשוט נעלמת.

ganjaman stound

New member
תיקון אחד קטן

"שהמים יתאזנו עם הבקטריות והכל" הבקטריות החשובות ביותר באקווריום הן הבקטריות המפרקות אמוניה ומושבות אילו לא יופיעו כל עוד לא יהיה יצור של אמוניה במים ובדיוק מסיבה זו לא כדאי להכניס הרבה דגים לאקווריום בבת אחת למרות הרצון העז לראות אותם שם מפני שגם אם האקווריום ירוץ שנה ללא דגים עדיין לא יהיו בו מושבות הבקטריות החיוניות לפירוק אמוניה על משאבת אוויר כבר ענו לך ופילטר כמובן רצוי שיהיה בכל אקווריום ליצור סירקולציה של המים לגבי הפלקו הוא יכול לחיות במים לא מחוממים ויכול גם לא הכל תלוי לאיזה טמפ יצנח האקווריום בחורף מה גם שישנם חלזונות המנקים ירוקת ויותר ממומלצים למים קרים בכל מקרה עם האקווריום חסוף לשמש ישירה ולו רק למספר שעות ביום הייתי בחום ממליץ להעביר אותו משם

bilbolim

New member
תנקס ../images/Emo13.gif

ווא איזה דג פצצתי הוא עושה לי כל מיני עיצובים בירוקת, יש מלא פסים כאלו, ירוקת מספיקה לו או שהוא צריך עוד תוספי מזון? דרך אגב אתמול מדדתי והאקווריום שלי הוא 35 ליטר בערך ( קשה למדוד כי הוא מעוקל כלפי חוץ בחלק החיצוני)אז זה בסדר לשני דגי זהב שכל אחד מהם 7 ס"מ בערך ופלקו?

Suikun

New member
-

כדאי לקנות מזון לפלקו- מעין טבליות מיוחדות לדגי קרקעית. דג זהב צריך כ10-20 גלון, שזה 40-80 ליטר, ככה ש35 ליטר לא ממש טוב להם.. פלקו גם הוא גודל לגודל מרשים של כמה עשרות סנטימטרים, ככה שהוא גם לא מתאים לאקווריום הזה..

ganjaman stound

New member
תוספי מזון

רצוי אך לא חובה אני לדוגמא לא נותן תוספות אשר מוצאות למכירה מה שכן אני מגוון לו את המזון מדי שבוע שבועיים נותן לו חתיכת מלפפון מקולף טרי (פשוט מניסויים שזה הירק המועדף עליו) מדהים לראות איך הוא מחסל אותו דבר חשוב לדגי קרקעית כאשר מגוונים את המזון הוא לדאוג שהמזון לא יצוף במים אלא לקבע אותו לקרקעית (אפשר ע"י שיפוד רגיל ולתקוע אותו בחצץ או במשהו דומה)

adidas4

New member
שלום לך../images/Emo19.gif

היי, אני חדשה בפורום אבל ראיתי את ההודעה שלך ורציתי לעזור במה שאני יודעת.... דבר ראשון שחתי איך קוראים לדג נקאי איזה יש לך החום עם הנקודות השחורות? הדג המנקה שלי אוכל את כל השאריות מהאוכל של הדגים שלי(גופים) אבל אם את ממש רוצה יש אוכל מיוחד לדגים מנקים (כמו דיסקיות ירוקות) דבר שני דגי זהב יכולים להסתדר גם בלי פילטר או חימום הם דגים חזקים לגופים את יכולה לצרף כביכול את כל המשריצים למינהם:מולים(יהלום,שחורים,בלון,קילשון) פלטים,סייפנים(בעצם סייפנים עדיף שלא כי הם קופצים אם אין מכסה לאקווריום) מקווה שעזרתי במשהו :)

Suikun

New member
תיקון

דגי זהב אומנם חיים ללא חימום (הם דגי מים קרים, חימום פוגע בהם), אבל פילטר הוא מכשיר חיוני מאוד בשבילהם, בעיקר בגלל העובדה שהם דגים לכל דבר, בין אם הם עמידים ובין אם לא.

למעלה