דג סול ברוטב פלפלים

רוחיק11

New member
דג סול ברוטב פלפלים

דג סול בוטב פלפלים
ניתן להכין עם פלפלים קלויים, פלפלים רגילים או תערובת שלהם
פלפלים קלויים: חותכים את הפלפלים לחצי, מניחים בתבנית מכוסה בנייר אפייה כשהצד החתוך של הפלפל כלפי מטה, וכלפי מעלה "בשר" הפלפלים.
קולים ב 180 מעלות כחצי שעה, לעתים צריך עוד חצי שעה, עד שקליפת הפלפל מתרוממת מהפלפל. לתעים היא משחירה, אך זה מוסיף ארומה.
משאירים בתנור להרבה זמן. אני מכינה בערב, ופותחת אתהתנור רק למחרת בבוקר.
בבוקר מקלפת בקלות רבה את הקליפה. המיץ שנוצר - נשמר.

הכנת הרוטב:
מאדים טבעות בצל עד לשקיפות.
מוסיפים את הפלפלים: הקלויים (יחד עם המיץ שנוצר) , החיים או ביחד.
מאדים את הפלפלים עד לרכות.
מתבלים במלח, פלפל ופפריקה אדומה. לתעים אני מוסיפה מעט צילי גרוס - תלוי בסועדים.
מוסיפים את פרוסות הסול ומבשלים על אש קטנה 20 דקות.
אם יש הרבה פרוסות סול כדאי לשים בין שכבת סול אחת לשניה מעט מרוטב הפלפלים.
 
למעלה