דג סלמון אפוי עם חרדל, מיונז וכוסברה

לאה סי

Active member
דג סלמון אפוי עם חרדל, מיונז וכוסברה


מעולה להגשה בשבת בצהריים אין כלל רוטב!


5 נתחי סטייק סלמון (כ-150 גר' האחד)
5 כפות מיונז
3 כפות חרדל
מיץ מ-1/2 לימון או כף חומץ (רצוי בן יין)
3-4 שיני שום כתושות
מלח ופלפל
חופן גדול של כוסברה קצוץ
1 כף פפריקה אדומה

שוטפים את הדגים ומסדרים בתבנית אפיה. מערבבים בקערה את המיונז, חרדל, הלימון או החומץ, השום מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול. מורחים את הרוטב בנדיבות על הדגים מכל עבר. מפזרים מעל את הכוסברה ואת הפפריקה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-10 דקות* רק עד שהדגים מזהיבים. הופכים ואופים עוד 5-10 דקות ** רק שהדג מזהיב גם בצידו השני.
מגישים חם או קר.***


"אורחת לשבת" /אביגיל מייזליק

לאה:
*אופה יותר זמן
**אופה יותר זמן. אני אוהבת דגים יותר אפויים, אפילו שחומים בצורה משמעותית

***מגישה חם. לא אוהבת דגים קרים.


בתיאבון.
 
למעלה