דג סלמון בסיר? יש דבר כזה?

ofeil1

New member
דג סלמון בסיר? יש דבר כזה?

שלום לכל הבשלנים
יש לי בעיה לקראת החג. בתנור יהיה העוף לקראת הארוחה. ולפי מיטב המסורת צריך גם דג. אנחנו לא ממש אכלני או בשלני דג וחוץ מסלמון בתנור. לא ממש יודעים להתעסק עם זה.
האם אולי יש למישהו מתכון של דג סלמון שלא צריך להיות בתנור ( שכאמור יהיה תפוס...)
תודה ושנה טובה!
 

mykal

New member
תכיני אותו כרגיל בתבנית

ותשיגי איזו פלטת שבת קטנה,
ושימי את התבנית עליה. יעשה את עבודת התנור.
לי יש כמה פלטות כאלה במיוחד כשאני מארחת וצריכה
תבשילים שישארו חמים.
 

פוקסי99

New member
סלמון במחבת

דג סלון הוא דג איכותי עם בשר אדום עסיסי
אפשר לחמם מחבת להוסיף חמאה להניח את פרוסות הדג במחבת כאש מתחיל לצאת קצף בין השכבות אשר מהם מורכב הדג להפוך וכך גם לאחר ההפיכה
להכין מטבל ולמרוי על הדג
לימון שלם קלוף ומגורען
גמבה מנוקה
פלפל חריף אחד טרי
1/2 חבילה פטרוזיליה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
2 כפיות חומץ
הכל למעבד מזון
 

פוקסי99

New member
חריימה סלמון

בסופר לא היה דג אשר מתאים לחריימה כגון לוקוס .שולה. או קורבינה
רכשתי דג סלמון שלם מנוקה ללא ראש
חיממתי שמן
הוספתי בצל שלם קצוץ
8 שיני שום חתוכים דק
2 פלפלים חריפים גדולים מנוקים וחתוכים לרצועות
טיגנתי עד שהבצל הזהיב והפלפל קיבל צבע כהה בפינות
הורדתי את הלהבה
הוספתי כף פפריקה אדומה
כפית פפריקה חריפה
כפית מלח
בחשתי הייטב תוך שאני נהנה מהריח
הוספתי תוך בחישה3 כפות רסק עגבניות
לאחר שכל התוכן בסיר הפך מישכתי הוספתי כפית כמון (כמון נוטה לשרף מהר ולקבל טעם מר ולכן לא מתכנים כמון אלה מוסיפים כאשר יש נוזלים)
וכפית קרוויה(קימל טחון) לא חובה
3 כוסות מים רתוחים ובחשתי הייטב לקבלת רוטב הומוגני
שמתי מכסה לא סגור הרמטית מוטה מעט הצידה
עכשיו לקחתי את הדג שטפתי הייטב וחתכתי לפרוסות ברוחב של 3 ס"מ
והכנסתי לסיר שהרוטב יכסה את הדג ולא יותר
המשכתי לבשל כך כ1/2 שעה
והגשתי עם חלה טריה
יצא נהדר והסועדים ממש נהנו מהטעם וגם מהמרקם של פרוסות הדג
כאשר מעבירים את הרוטב לצלחת דרך מסננת מתקבל רוטב בגוון קטיפתי נהדר

מסקנות להבא
ממליץ להוריד את העור לאחר הבישול
אני משאיר את הסנפירים אבל רוחץ אותם הייטב לפני הכניסה לסיר בסנפירים ובזנב יש ג'ל אשר מסמיך את הרוטב
הפלפלים בתקופה האחרונה מאבדים מחריפותם בבישול. ולכן ממליץ לטעום ולהוסיף פפריקה חריפה לפי הטעם חריימה לא חריפה זה לא זה.
אפשר להוסיף בצידי צלחת ההגשה פרוסת לימון ןולטפטף מעט על הפרוסה מפעם לפעם
להכניס את החלה לפני האכילה לתנור בטמפ' של 120 מעלות ל1/4 שעה ואז היא חמה וקריספית
פוקסי
באה השאלה מה ההבדל בין מרוקאית לטרפולטאית??
החריימה המרוקאית מבוססת יותר על עגבניות ורסק עגבניות
והטריפולטאית יותר על פפריקה חריפה ופפריקה מתוקה וכאן גם המקום
 

ofeil1

New member
תודה!

זה נקרא כ"כ טעים. בטוח ינוסה בעתיד.
בינתיים חילטרנו את החג עם המנות המוכרות והסתכנו עם מנה אחת חמימה ולא ישר מהתנור.....
 
למעלה