דג קרב חדש באקווריום קטן

דג קרב חדש באקווריום קטן

שלום,

קניתי שלשום דג קרב חדש + אנטי כלור + Betta Basic Food
המוכר הסביר לי בסבלנות מרובה שיש לתת אחת לחמישה ימים מעט גרגירים (7-9)
ולהחליף פעמיים בשבוע 50% מהמים (בתוספת טיפת אנטי כלור)
בכל מקום אני קוראת שיש לתת לדג כל יום 3-5 גרגירים
ואני מבולבלת

מה נכון?
מאד רוצה שהוא יאריך ימים.....

LostLander

New member
בגדול

לגדל דג באקווריום כל כך קטן זו התעללות, וגם אם הוא יאריך ימים, זה לא יהיה באושר.
זו לא אשמתך כמובן, לצערו של דג הקרב, מדובר בדג מאז עמיד וחזק שגם יכול לנשום אוויר מחוץ למים ולכן הוא מנוצל כדג שאפשר למכור בקלות ובאקווריומים קטנים.

בקשר לאוכל- אני לא הייתי מאכיל אותו פעם בחמישה ימים, נראה לי שהמוכר מטומטם. שני גרגרים ביום נשמעים לי מספיק אבל עדיף שתעשי קריאה רצינית באינטרנט ותבדקי.
וכמובן להגדיל לו את האקווריום ואכן להחליף 40 אחוז מים פעם בשבוע ולספר לכל חברייך שאם אוהבים דגים, לא לקנות אותם מכאלה שמוכרים אותם בכוסות ואומרים שזה בסדר :)
בהצלחה

היה מאד חשוב לי להגיע למקום מקצועי

מה זה "אקווריום כל כך קטן"
ככל הזכור לי לא כתבתי את נפחו (מהסיבה הפשוטה שאני לא יודעת מה נפחו)
אבל זה אכן קטן, רק שליד הדג זה נראה גדול אפילו....
&nbsp
מה הגודל הרצוי?
למה חנות שהיא חנות דגים מקצועית והם מציינים שהם יבואנים בתחום, והדבר היחיד שהם מוכרים זה דגים, למה שהם ירצו לגרום נזק לדג או למי שמגדל אותו??
&nbsp
אני רוצה דג מאושר

וגם ציינתי את זה בפניהם,
מאכזב אותי שלפי דבריכם זה לא מקום טוב
&nbsp

Yogev1982

New member
היי שוב

מה המידות של האקווריום ?
גובה רוחב עומק ?
ולעניין שלך, מבלי לפגוע בשמה של אף חנות,
לצערי רב...(רב!!!) החנויות דגים, הן כעסק כלכלי לכל דבר ועניין, וחשוב להן בשורה התחתונה להרוויח כסף
ולא מעט פעמים זה לא עומד בקנה אחד עם רווחת הדג וכו'
כמו זה שכמעט (!!) בכל חנות מוכרים דגי זהב באקווריומים פיצים, שדגי זהב נועדו לגדול במינימום 500 ליטר במקרה הרע
ובבריכה במקרה הטוב...
&nbsp

אבל אם הוא נותן ייעוץ דפוק מה הסיכוי שאחזור אליו

בדקתי, האקווריום מכיל 1.2 ליטר (אכן פצפון)
מאכזב,
&nbsp
אשמח להמלצות על חנויות באזור רמת גן,
כי הדג הזה אמור להוות פתיחה ונסיון עד לאקווריום מכובד

Yogev1982

New member
היי

ברמת גן אני מכיר רק את דגי נוי רמת יצחק
להגיד לך שהיה לי ניסיון טוב איתם ? לא, אבל אני לא נוהג ללכלך על בעלי עסקים...
1.2 ליטר זה בדיחה לא מצחיקה....
אם אתה רוצה להתחיל בקטן לדעתי תקנה אקווריום של איזה 60 ליטר...
אתה יכול למצוא כאלה ב YAD2 או בפורומים השונים במחירים של 100-150 שקל, לעיתים עם ציוד נלווה או מובנה
(סתם דוגמא אקווריום של JEBO בא עם פילטר עליון מובנה)
חדש כזה יעלה לך איזה 600+
סתם דוגמא אני קניתי אקווריום (כאקווריום מישני לגידול דגיגים מהמיכל הראשי) כזה:
http://www.aquarium-king.co.il/product.aspx?id=23711
ב YAD2 ב 120 שקל. וזה אחלה מיכל למתחילים
בהצלחה, אם תהיה צריך עוד משהו תרגיש חופשי :)
&nbsp

דג קרב מאושר

דג הקרב הסיאמי הינו דג סוציאלי שמגיב למגדל. בדרך כלל, קל לזהות אם הדג מרוצה וכדאי לספק לו תנאים נאותים.
כדי שהדג יהיה מאושר, יש לספק לו מקום מסתור (צמח פלסטיק, סלע או דקורציה כלשהי), גישה חופשית לפני המים כדי לנשום, וסביבה יציבה. בתנאים אידיאלים דג קרב סיאמי יכול לחיות כ 10 שנים

מה זה "אקווריום כל כך קטן"? או סביבה יציבה

טמפרטורה יציבה
ככלל, לא ניתן לשמור על טמפרטורה יציבה בנפח מים הפחות מ- 4 ליטר והדג יסבול מהפרש טמפרטורה גבוה מידי.
במקומות הטרופיים (קרוב לקו המשווה), בהם דג הקרב מתקיים בטבע, אין הפרשי טמפ' קיצוניים.
גוף-חימום אינו מתאים לנפח קטן מ- 4 ליטרים, ורוב הסיכוי, שגוף-חימום סטנדרטי המותקן בנפח קטן מ- 4 ליטר, במקרה הטוב, לא יאפשר שמירה על טמפ' יציבה ובמקרה הרע, יבשל את הדג והתוצאה תהיה מרק דגים.

סביבה נאותה
בנפח פחות מ-4 ליטרים, לא מתקיים מעגל החנקן כנדרש, ערכי המים אינם יציבים והדג יסבול מתנודות קיצוניות באמוניה. הגורם הראשוני לעליה באמוניה זה הזנת יתר וזהו גם הגורם מספר אחד לכך שדגי קרב אינם מארכים חיים. אמנם, ניתן לגדל דג-קרב בריא לאורך זמן ב- 4 ליטר, אך הדבר דורש החלפת מים כל 3-5 ימים, האכלה זהירה אחת ליום בשעות האור, בכמות השווה לגודל העין של הדג או במידה שיסיים את המנה בתוך דקות ספורות וימשיך לתור אחר שאריות מזון.

אז מהו הגודל הרצוי?
ההמלצות ברשת לגבי נפח לדג קרב מגוונות. כמה מקורות מזכירים שלדג קרב לא מומלץ נפח גדול מ-60 ליטרים, מכוון שבטבע הדג שומר על טריטוריה קטנה בהרבה ויקשה עליו לשמור על טריטוריה גדולה. נפח פחות מ- 20 ליטר אינו מומלץ למתחילים ואם ממש מתעקשים אז מינימום נפח לדג קרב זה 4 ליטר מים ואז גם נדרש לתחזוקה רבה.

הנפח האידיאלי אמור להיות בגודל שיאפשר לדג להתנהג כמו שהוא מתנהג בטבע, כלומר להתרבות. יש לזכור, שמעט מאוד דגים יכולים להתקיים בנפח מים פחות מ- 20 ליטרים וזהו הנפח הקטן ביותר בו ניתן בקלות ליישם את מחזור החנקן וליצור עבור הדג סביבה מאוזנת. אפשר אמנם לקיים את מעגל החנקן גם בסביבות מחיה בנפח קטן יותר אולם לכך נדרש זמן ממושך וביצוע הליך הסייקל ללא פילטר. בנפח 20 ליטר התהליך (ניטריפיקציה) הוא סטנדרטי ונמשך כחודש עד חודש וחצי, במהלכם, מבצעים החלפת 25-30% מים בכל 3-5 ימים.
התהליך מסתיים כשנוצר הביופילם המאפשר סביבה יציבה עבור הדג (ללא אמוניה או ניטריט) לאחר שהאקווריום מתייצב (לאחר הסייקל), התחזוקה קלה יחסית ולדג זה דיי בתחלופה של 20-30% מים פעם בשבועיים.
בנפח 20 ליטר מים ניתן להחזיק דג קרב אחד, ואולי גם חילזון.

LostLander

New member
בגדול

לגדל דג באקווריום כל כך קטן זו התעללות, וגם אם הוא יאריך ימים, זה לא יהיה באושר.
זו לא אשמתך כמובן, לצערו של דג הקרב, מדובר בדג מאז עמיד וחזק שגם יכול לנשום אוויר מחוץ למים ולכן הוא מנוצל כדג שאפשר למכור בקלות ובאקווריומים קטנים.

בקשר לאוכל- אני לא הייתי מאכיל אותו פעם בחמישה ימים, נראה לי שהמוכר מטומטם. שני גרגרים ביום נשמעים לי מספיק אבל עדיף שתעשי קריאה רצינית באינטרנט ותבדקי.
וכמובן להגדיל לו את האקווריום ואכן להחליף 40 אחוז מים פעם בשבוע ולספר לכל חברייך שאם אוהבים דגים, לא לקנות אותם מכאלה שמוכרים אותם בכוסות ואומרים שזה בסדר :)
בהצלחה

elians

New member
אומר לך מתוך נסיון עם דג זהב באקווריום גדול

יש לי דג זהב עם 3 נקבות , שחיים כיום באקווריום של 130 ליטר , יחד עם עוד כמה זוגות דגים מזנים שונים, אבל מה, הדג קרב מפואר וחי כמו מלך, הוא כבר כשנתיים אצלי , יש לו את הפינה שלו , את הדגיגות שלו והוא מרשים מיום ליום.
&nbsp
אני לא מקבל את זה שדג זהב צריך לחיות בתוך קערה של מים, זו התעללות לכל דבר, לפחות צריך סירקולציה של המים, זה במינימום, זה עוד לפני עניין של מים נקיים, אוכל טוב.

למעלה