דג קרב

sarai12391

New member
דג קרב

טוב שלום לכולם, אני בטוחה שנשאלו פה המון שאלות בנושא דגי הקרב אבל אני חייבת לדעת אחת ולתמיד הכל ואיך מטפלים.
אז ככה, רכשתי לי דג קרב מרשים ביופיו.
בחנות המוכרת ממש לא נראתה לי מנוסה , לגבי טיפול היא אמרה לי להאכיל פעם ביומיים ונתנה לי מין שקית מסכנה ב9 שח של אוכל והיא אמרה שקוראים לזה תולעי דם מיובשות , ששאלתי אותה אם זה האוכל הכי טוב והכי איכותי היא אמרה שכן שזה מה שהם אוכלים . אז אני אשמח לדעת באמת כמה להאכיל ולתת לי שמות של אוכל איכותי באמת שיתאים לקטן הזה.
היא נתנה לי גם בקבוקון של אנטי כלור למרות שאני כבר הכנתי לו מים מראש 24 כמו שקראתי בשביל שהכלור במים יצא, אבל שוב..מה אני מבינה ? אני עדיין לא מבינה כמה צריך לשים במים..והיא אמרה לי שגם אין בעיה לשפוך את זה שהדג בפנים. לגבי החלפת מים היא אמרה לי להחליף פעם בחודש 20% מהמים.

אז חברים, בבקשה תעשו לי סדר כי אני רוצה לטפל בבחור הקטן הזה כמו שצריך כי אני כבר מאוהבת בו.
תודה רבה ולילה טוב :)

roeeya

New member
מה גודל האקוריום שלו?

האם יש פילטר וגוף חימום?
תולעי דם זה בסדר, מומלץ לקנות אוכל בפתיתים שעל הקופסא מצוייר דג קרב.

sarai12391

New member
לא אין לי פילטר ואין לי גם גוף חימום..

היא אמרה לי בחנות שאין צורך..בכל מקרה האקוורים שלו עגול של 4 ליטר..
לגבי אוכל ,יש לאוכל הזה שם שאדע מה לבקש בחנות?..

roeeya

New member
תראי,

הרבה אנשים חושבים שדג קרב לא צריך תנאים טובים בשביל לחיות.
הם מוכרים אותו בצנצנות של 4 ליטר. בלי חימום, בלי פילטר, אומרים להאכיל אותו פעם בשבוע... אלו לא תנאים טובים לדג ובגלל זה רובם שורדים כמה חודשים ומתים.
הדג שלך ישמח לאקו' גדול יותר, פילטר, חימום ואוכל טוב.
את יכולה להתחיל מלרפרף על המאמר מתחילים בחתימה שלי, יש שם מידע כללי על התנאים שדגים צריכים. בסוף המאמר יש הוראות איך לבנות פילטר לאקוריומים קטנים.
אני מצרף גם לינק למאמרי הפורום על דגי קרב, יש שם המון מידע חשוב.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/default.aspx?forumid=732&cId=4671&sId=1618

roeeya

New member
התשובה קצת מורכבת

תכלס, הדג עצמו לא צריך כלי גדול. הבעיה היא עם הציוד. אם הכל נכנס לך בפנים, זה מספיק.
אני גידלתי דג קרב תקופה ארוכה באקו' של 5 ליטר.
אני אנסה למצוא תמונה שלו בפורום

החייזר

New member
רועי, לך יש מלא צמחייה חיה

היא מפצה על בעיות בהרכב המים. אז בטח שזה יצליח. אני מוכן לחתום שמדובר באקווריום שלא מכיל צמחייה חיה. ופה הבעיות צצות מהר מאוד. קצת עודף אוכל, לא מחליפים מים בתדירות גבוהה כי גם פילטר בטח אין שם. אז מה הפלא?

למעלה