דדליפט

פיתה3

New member
דדליפט

בעד נגד? סיבות למה בעד סיבות למה נגד? והאם זה נכון שכמה שיעשו את התרגיל בטכניקה טובה זה הורס את הסחוס בחוליות בגלל הרכיב הדוחס?

הר ניר29

New member
לאנשים בריאים

לא צריכה להיות בעיה לבצע את התרגיל, כמובן במידה והביצוע נכון. רכיבי הכוח הבעייתיים יותר לגב הם גזירה ופיתול.

oridoron77

New member
הנושא נטחן דק דק בפורום הזה לא יודע כמה פעמים

ישנן הרבה סיבות למה כדאי לבצע דדליפט. הראשונה שבהן, היא הצורך בתנועה בחיי היום יום.ברמה התנועתית (עם עומסים קלים בינוניים), אין עוררין וזה תרגיל חובה לרוב האוכלוסיייה (לאוכלוסיה בעלת ליקויים כאלו או אחרים, העבודה קצת יותר מורכבת). אורי

פיתה3

New member
תגובה

אוקיי הבנתי אז למה בקורס של וינגייט הם אומרים להמנע מהתרגיל הזה ולא לעשות אותו בכלל מכיוון שהרכיב הדוחס על החוליות גבוה מאוד וכמה שיעשו את התרגיל בטכניקה טובה עדיין יהיה לחוץ תוך דיסקלי על החוליות? כאילו אם זה תרגיל כזה טוב אז למה להם להגיד לא לבצע אותו בשום אופן כי הם מפחדים מפציעות של מתאמנים ושלא יהרוס להם את השם של הבית ספר?

הר ניר29

New member
שאלה לי אלייך

האם קיבלת המלצה שכזו על תרגילים אחרים? Good morning? פשיטות גו על ספסל רומי? הרחקת כתפיים אופקית בהטיה לפנים? חתירה לצוואר בהטיה לפנים? נקודה אחרת למחשבה... ממתי לחץ או עומס על רקמה נחשב כדבר שלילי באופן מוחלט???

פיתה3

New member
תגובה

גוד מרנינג יותר עומס מדדליפט הרחקת כתפיים אופקית אני עושה בשכיבה על הבטן בנט אובר אני לא עושה אני עושה תרגילים אחרים לרחב גבי כמו סור טי באר וכל מיני משיכות למניהם לגבי הפשיטות גו אני עושה על מזרן בעוס לא גבוה של משקל גוף אממ לא נחשב לדבר רע מוחלט אבל כשמדובר על עמוד השידרה מסוכן לעבוד בעומסים גבוהים לא? אממ אני אשמח אם תסדר לי את המחשבה כי אני הייתי עושה דדליפטים במשקלים גבוהים ולא קרה שום דבר שום כאבים ולא כלום פשוט בקורס שעשיתי בוינגייט התווכחו איתי שזה לא בריא לגב לא משנה גם אם אני יעשה את זה בטכניקה גבוה והביאו גם מומחה לגב שאמר אותו הגבר גם המרצה לפיזיולגיה וכו? אז למה הם כל כך נגד פחדים מפציעות ושזה יהרוס להם את השם או מה?

הר ניר29

New member
את התשובה מנחינתי

נתתי לך. לא שאלתי איזה תרגילים אתה עושה, שאלתי אם קיבלת המלצות דומות לגבי תרגילים אחרים.

פיתה3

New member
תגובה

כן לא הבנת את התשובה?? שאומרת שלא צריך לעבוד על הסוקפים בעצימות גבוה אלא יותר לכיוון סבולת

הר ניר29

New member
ואימוני סבולת

לזוקפי הגו אינם מעמיסים "יותר מידי" האם משקל נמוך ויותר חזרות זה דווקא בסדר?

MidNight Flame

New member
לאור העובדה שנחמד שמוחקים לי פה הודעות

אני אתמצת - גב שלא מקבל עומס הוא גב חלש, גב חלש הוא גב פגיע. טכניקה נכונה היא הכרחית, גוד מורנינג הוא תרגיל נהדר, דדליפט הוא תרגיל נהדר, צריך ללמוד לבצע ולהשתמש בשניהם. השוק מוצף בחובבנים שמתיימרים לדעת הכל, חלקם מלמדים במוסדות ההדרכה, חלקם עם תואר או שניים או שלושה. אתה צריך לדעת לסנן מה אתה לומד וממי. אם דדליפט היה כל כך הרסני רוב ענפי הספורט לא היו משתמשים בו, פאוורליפטינג לא היה קיים ואנשים היו פורצים דיסקים על ימין ועל שמאל...

oridoron77

New member
מוחקים לך רק כשאתה עובר על כללי הפורום

לא בגלל שאתה מרחיב. אורי

פיתה3

New member
תגובה

תודה ענית לי כמו שצריך והבנתי אז מה שאני מבין שלא מלמדים את זה כי זה תרגיל מסובך אבל אם עושים אותו כראוי ובטכניקה טובה אז אין בעייה איתו של פריצות בלטים וכדומה ושלהפך הוא מחזק את הזוקפים וככה פחות סיכוי להיפצע בתרגילים אחרים

Shaycus

New member
אתה מבין נכון

אני דוגמא אישית לבנאדם שעשה את הקורס שאתה עושה כרגע לפני 3 שנים ועד לפני חצי שנה בכלל לא הייתי מוכן לשמוע את המילה דדליפט. מאז שאני עושה את התרגיל אני לא יכול להפסיק, פשוט מאוד לקחתי שיעור אחד פרטי ממישהו שאני תופס ממנו מבין מספיק כדי להסביר לי ב100% נכון איך לבצע את התרגיל ואין שום בעיה. המשקלים עולים לאט ובהדרגה, הביצוע תמיד יהיה נכון, ברגע שהביצוע קצת לוקה בחסר אני פשוט לא אעלה את המשקל אבל אין הרגשה יותר דומיננטית מאשר DOMS מאימון דדליפט מוצלח..

למעלה