דה ז'ה וו משודרג

shikma r

New member
דה ז'ה וו משודרג

נכון שקרה לכם? נכון נכון נכון?! מה משודרג ב"דה ז'ה וו" שיוצא לי לחוות יותר מידי בזמן האחרון?! שזה לא "מס' שניות שנדמה שהיינו באותו מצב לפני כן" אלא שיש 3 4 5 אחד אחרי השני עם הפסקה של שניה (מנסיון,זה מכניס למצב לחץ מטורף), או דה ז'ה וו לא של פעולה,אלא של חשיבה , כלומר הרגשת הדה ז'ה וו המיוחדת ובלתי המוסברת הזאת כשאתם חושבים מחשבה מוזרה (קרה לכם,נכון? שאין לכם מושג למה חשבתם דבר כזה מטומטם וחסר טעם),ולא, לא כי באמת חשבתם את אותה מחשבה,אלא אותה הרגשה של דה ז'ה וו. אז כדי שאני לא ארגיש לבד רק תגידו שאתם מבינים על מה אני מדברת או לפחות תשחקו אותה,זה גם טוב. או שזו באמת רק אני..

JustThomas

New member
קורה הרבה, ואני יכול לשער גם למה...

ברגע שנכנסים לדה ז'ה וו מסויים אז "חוזרים" לסיטואציה שהייתם בה בעבר (במציאות או אולי בחלום). המוח קולט ברגע "אוי, דה ז'ה וו" ומשחזר את כל מה שקרה (או לא באמת קרה) בפעם הקודמת, וכל המשכי הפעולות הם ע"פ אותה "פעם קודמת". קורה לי הרבה, ולפעמים הדה ז'ה וואים לא חוזרים ברצף במציאות, אני פשוט נזכר מה קרה אחרי זה ב"פעם הקודמת". זה משהו כזה: אני הולך לתומי ברחוב... מבחין באיזה מספר מוזר על לוחית רישוי של מכונית ואז יש לי דה ז'ה וו, ואני אומר לעצמי: "אה, רגע... עכשיו אני אמור לחשוב משהו על צפרדעים... ואז להסתכל על יד שמאל שלי ולחשוב על האיש ההוא... וכו'. לפעמים זה משעשע

0Pandemonium0

New member
זה בצרפתית (נו שיט../images/Emo3.gif)

אני חושב שזה "ראינו", במובן של "זה קרה כבר, וראינו את זה".

shikma r

New member
יכול להיות אבל הדה ז'ה וו מגיע

כשאני אומרת לעצמי "היי דה ז'ה וו" ומסתכלת\עושה\שומעת משהו ספציפי, ואז לדוגמא אני ממשיכה ואומרת "יו, עוד דה ז'ה וו"! ומסתכלת\עושה\שומעת משהו ספציפי אחר וכן הלאה הלאה... דה ז'ה וו על קליטת הדה ז'ה וו.. מוזר משוה..

דה ז'ה וו של קטינה

יש לי רק דה ז'ה וו של חשיבה, אבל אף פעם לא בא לי יותר מאחד, וגם אלה יחסית נדירים.

shikma r

New member
אני בטוחה שאין לך בעיה עם קטינות

ואני גם לא מאחלת לך יותר מדה ז'ה וו אחד. זה מכניס ללחץ שזה לעולם לא ייגמר (כשזה מגיע ברצף של 4 עד 5).. למרות שאני קטינה.

shikma r

New member
זה התחיל בדה ז'ה וו רגיל

והמשיך לעוד שלושה או ארבעה אחד אחרי השני שבכולם המשפט "יוו דה ז'ה וו" "עוד אחד" וכו' וכו' רק שעשיתי דברים שונים והסתכלתי לכיוונים שונים..

למעלה