דה זראסאי גרופ הסדר

Reem88

Well-known member
מישהו עוקב אחרי ההסדר באג"ח הזה?

פניה לבית משפט לאישור ההסדר המעודכן​

Reem88

Well-known member

בוצעו כלל פעולות ההשלמה הנדרשות לצורך כניסת הסדר החוב אג"ח ג' לתוקף​

Reem88

Well-known member

הודעת "מלווה בכיר" על העמדה לפרעון מיידי של ההלוואות הבכירות והתייחסות החברה להודעה זו​

שכונה ;-)
1742288107036.png
אג"ח ג' יורד ב 34% :-(
האם הזדמנות?

THE_ENDLESS

Active member

הודעת "מלווה בכיר" על העמדה לפרעון מיידי של ההלוואות הבכירות והתייחסות החברה להודעה זו​

שכונה ;-)
צפה בקובץ המצורף 125067
אג"ח ג' יורד ב 34% :-(
האם הזדמנות?
זה המלווה הכי גדול שלהם, כנראה flagstar (בעבר NYCB) אז הסיכון בג' פשוט עצום.

קניתי קצת סדרה ה' ואם זה ירד אמשיך לקנות, שם זה הסיכון יותר סביר אבל גם רחוק מלהיות מדהים (הנכסים המשועבדים יחסית ישנים עם NOI נמוך).

tby1

Active member
לדעתי זה " מו"מ תחת אש" - למלווה הלוואות בריבית מצויינת, נכסים טובים , לא בא לו לצמצם מרווחים ומנגד החברה הפסיקה התשלומים כאקט ילדותי. אף בנק נורמלי לא היה עובר על זה בשתיקה. אני מניח שמהר מאוד נראה הודעה של החברה שהתשלומים הוסדרו

THE_ENDLESS

Active member
לדעתי זה " מו"מ תחת אש" - למלווה הלוואות בריבית מצויינת, נכסים טובים , לא בא לו לצמצם מרווחים ומנגד החברה הפסיקה התשלומים כאקט ילדותי. אף בנק נורמלי לא היה עובר על זה בשתיקה. אני מניח שמהר מאוד נראה הודעה של החברה שהתשלומים הוסדרו
גם אם הוא מוריד את ההוצאות מימון ב2% זה יתאפס מול התביעות הייצוגיות שהוא יקבל כאן.

Reem88

Well-known member
אני מניח שמהר מאוד נראה הודעה של החברה שהתשלומים הוסדרו
ציטוט:
d)הדירקטוריון הנחה את הנהלת החברה לפעול להסדרת האמור בהודעת המלווה ללא דיחוי.

אם ככה וזה רק כדי למשוך את תשומת ליבו למה המחיר של האג"ח יורד בצורה היסטרית? האם יש פה הזדמנות?

tby1

Active member
לדעתי ב- ג הזדמנות יפה. הגדלתי.
לגבי ה' - בניגוד לחבר שהגדיל , שם לעניות דעתי יחס הסיכון / סיכוי עוד לא מצדיק כניסה שכן אם יש בעיה אמיתית והחברה נכנסת לכינוס, אח"ח ה' יאלץ להמתין זמן לא מבוטל למימוש הנכס ובשער הנוכחי זו לא מציאה בהתחשב בסיכון כי יהפוך ללא סחיר

THE_ENDLESS

Active member
לדעתי ב- ג הזדמנות יפה. הגדלתי.
לגבי ה' - בניגוד לחבר שהגדיל , שם לעניות דעתי יחס הסיכון / סיכוי עוד לא מצדיק כניסה שכן אם יש בעיה אמיתית והחברה נכנסת לכינוס, אח"ח ה' יאלץ להמתין זמן לא מבוטל למימוש הנכס ובשער הנוכחי זו לא מציאה בהתחשב בסיכון כי יהפוך ללא סחיר
יצבור ריבית פיגורים שתפצה על הזמן + איכות נכסים תאפשר פארי לדעתי.

חוץ מזה בתרחיש של כינוס נכסים סדרה ג' במצב מזעזע, מה ישאר לג' מנכסים שמשוערכים עם שיעורי היוון מאוד מאוד נמוכים וגם צוברים ריביות דיפולט מהמלווים הבכירים?

tby1

Active member
יצבור ריבית פיגורים שתפצה על הזמן + איכות נכסים תאפשר פארי לדעתי.

חוץ מזה בתרחיש של כינוס נכסים סדרה ג' במצב מזעזע, מה ישאר לג' מנכסים שמשוערכים עם שיעורי היוון מאוד מאוד נמוכים וגם צוברים ריביות דיפולט מהמלווים הבכירים?
אתה צודק. הנחתי שיתקבל פארי אך ריבית פיגורים לאורך זמן? זה לא מובטח. ואני מחזיק האג"ח. כל שאני אומר שהוא שבמחיר הנוכחי התשואה לפדיון של ה' , במקרה של כניסה לחדלות פרעון וחוסר סחירות , אינה מצדיקה הגדלת פוזיציה. אני שואל עצמי כמה תשואה שנתית ארצה מנכס לא סחיר שאינני יודע מתי יפדה ויש בו סיכון שהפיצוי על הזמן לא ישולם. אגב - מה ריבית הפיגורים?

THE_ENDLESS

Active member
אתה צודק. הנחתי שיתקבל פארי אך ריבית פיגורים לאורך זמן? זה לא מובטח. ואני מחזיק האג"ח. כל שאני אומר שהוא שבמחיר הנוכחי התשואה לפדיון של ה' , במקרה של כניסה לחדלות פרעון וחוסר סחירות , אינה מצדיקה הגדלת פוזיציה. אני שואל עצמי כמה תשואה שנתית ארצה מנכס לא סחיר שאינני יודע מתי יפדה ויש בו סיכון שהפיצוי על הזמן לא ישולם. אגב - מה ריבית הפיגורים?
בה' זה מה שיש עכשיו +3% כלומר 9.5%. לגבי ג' אני חושב שזה אותו דבר אלא אם כן הם שינו במהלך ההסדר שהיה.
אני חושב שלי אין יותר מידי סנטימנטים לסחירות אם אני מרגיש שהאיכות של הנכסים טובה אז אולי התמחור שלי לניירות כאלה קצת יותר גבוהה.

על ג' אבל קשה לי להסתכל כמוכם, רק המחשבה על פירוק דומה לזה שהיה באול-יר עושה לי כאב ראש.

dw

Well-known member
מנהל
חברת הנדל"ן החליטה לא לשלם ריבית, ומחיר האג"ח שלה קרס בת"א - גלובס

כדור הארץ למעלות - דירוג -A לדה זראסאי??? כמו ג'י סיטי?
באיזה עולם הזבל הזה מדורג מעל אגחי דסק"ש המדורגים BBB?

מחר מתבקש להוריד את הדירוג לכדור הארץ.
כמתבקש, מעלות מכניסה את הנייר לתהליך עידכון דירוג.
דבר כזה לא צריך לקבל יותר מ BB. המשמעות תהיה כמובן שקרנות סולידיות יעיפו את הזבל הזה מהפורטפוליו.

דה זראסאי גרופ- מעלות מכניסה את דירוגי החברה לרשימת מעקב עם השלכות שליליות בשל אי ודאות לגבי השלכות הודעת המלווה הבכיר על איכות האשראי של החב' | מאיה - אתר הבורסה

yel5

Well-known member
אני קורא עכשיו את ההסדר לאחר שקניתי היום את אגח ג שלא החזקתי בשנתיים האחרונות.
שמח לגלות שב 15.05.25 נפגוש קופון של 4 אג עם תשלום קרן של 3.8 אג'.
ב 15.11.25 נפגוש בדיוק אותם תשלומים.
יוצא שבשנת 2025 נקבל 8 אג' קופון שהם תשואה של 13.3% למי שקנה את אגח ג ב 60 אג' וכן יחזיר הביתה 7.6 אג' החזר קרן שהם 13% מההשקעה.
נחמד מאוד.
לא מאמין שתשלומים אלה לא יבוצעו לחברה שזה עתה השלימה הסדר.

להבנתי, ההסדר כולל:
1. דחיית הפרעון הסופי של אגח ג.
2. בתמורה לדחייה ניתנה תוספת ריבית מ 5.85% ל 8%.
3. תרומת מזומן מבעל השליטה בסך 16.5M$.
4. העברת נכסים של בעל השליטה לחברה, ששוויים 35M$.
5. שיעבוד הנכסים שבעל השליטה העביר לטובת סידרה ג'.

נערך לאחרונה ב:

tby1

Active member
יש כאן נקודה שלא מתייחסים אליה - סיכון תביעה. הנהלה שהחליטה להפסיק תשלום על רוב החוב הבכיר שלה, בלי לדווח לבורסה ואז כשהמלווה מגיב את התגובה הסבירה מבחינתו, העניין כמובן מדווח וגורם לירידת מחיר חדה .
רשות ניירות הערך לא יכולה להתעלם מזה ומישהו צריך לשלם.

Reem88

Well-known member
1742392862151.png

dw

Well-known member
מנהל
דה זראסאי ג' יורד לאזור ה 60, ה' המובטח יורד לאזור ה 90.

הייתי נזהר עם הקניה, למרות הירידה, כי אחרי שיורידו את הדירוג ל BB ומטה (ולא מגיע להם דירוג גבוה מזה) תהיה הרבה סחורה למכירה מצד קרנות סולידיות שאסור להן להחזיק זבל כזה לפי תשקיף, וממיליארד שקל סחורה של זבל לא פשוט להפטר בביצה הקטנה שלנו. ע"ע אול-יר.
לכן מעדיף שתגיע המכה של הורדת הדירוג ורק אח"כ, אחרי שהקרנות הסולידיות כבר לא תחזקנה בנייר, להרטיב את הרגל, וגם זה אולי.
אם הקרנות תהיינה מחויבות למכור בכל מחיר אז שני האגחים יכולים לרדת בקלות עוד 10-20 נקודות. חושב שאול-יר ירדו יותר (וכידוע גם זה לא בדיוק היה מציאה).

deltaZer0

Well-known member
דה זראסאי ג' יורד לאזור ה 60, ה' המובטח יורד לאזור ה 90.

הייתי נזהר עם הקניה, למרות הירידה, כי אחרי שיורידו את הדירוג ל BB ומטה (ולא מגיע להם דירוג גבוה מזה) תהיה הרבה סחורה למכירה מצד קרנות סולידיות שאסור להן להחזיק זבל כזה לפי תשקיף, וממיליארד שקל סחורה של זבל לא פשוט להפטר בביצה הקטנה שלנו. ע"ע אול-יר.
לכן מעדיף שתגיע המכה של הורדת הדירוג ורק אח"כ, אחרי שהקרנות הסולידיות כבר לא תחזקנה בנייר, להרטיב את הרגל, וגם זה אולי.
אם הקרנות תהיינה מחויבות למכור בכל מחיר אז שני האגחים יכולים לרדת בקלות עוד 10-20 נקודות. חושב שאול-יר ירדו יותר (וכידוע גם זה לא בדיוק היה מציאה).
אני רואה, כי לא משעמם לכם בישראל ובשוק ההון המקומי.
מסתמנת נטייה הבולטת לסאדו-מאזו, במקום חיים הנורמטיביים, הרגועים והקלסיים?
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

dw

Well-known member
מנהל
אני רואה, כי לא משעמם לכם בישראל ובשוק ההון המקומי.
מסתמנת נטייה הבולטת לסאדו-מאזו, במקום חיים הנורמטיביים, הרגועים והקלסיים?
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
כן. אגחי זבל הם לגמרי בתחום העניין של חברי הפורום. זה בסדר גמור אם זה פחות מעניין אותך.

אישית הייתי נזהר מלקנות זבל אמריקאי לפני שמגיע הנבוט של הורדת הדירוג כי השוק שלנו הוא שלולית ואי אפשר להפטר ממיליארד שקל סחורה בנייר קטן בלי שהמחיר ירד משמעותית. זה לא סידרה דרדל'ה של 50 מלשח. סדרות אול-יר הגיעו לרמות מחיר הרבה יותר נמוכות מ 60/90 וגם אז, בדיעבד, זו לא היתה מי יודע מה מציאה.

למעלה