דה פפה חזרה ... וזה טוב!

דה פפה חזרה ... וזה טוב!

לפני ארבע שנים בערך התמקם לו בתחלית אבן גבירול ג'וזפה והתחיל לעשות פיצות, ופיצות מעולות, משהו בבצק היה פראי , לא אחיד ובעיקר טעים.
אחרי שנה בערך הוא סגר את המקום משלל סיבות ונעלם.
ולפני כמה חודשים מסתבר שהוא פתח מחדש הפעם בדיזינגוף, ממש בסופו ובצמוד לנמל תל אביב.

ערב קצת חמים ויש קצת בריזה, הפיצריה קטנה ואינטימית, הרגשה של איטליה עם דגל שמונח בפינה, מטבח פתוח בו ג'וזפה יושב ועובד על כל פיצה באופן אישי, בלי מכונות רידוד שמוציאות פיצות אחידות בגודלן אלא על ידי מתיחה בידיים, תפריט עם פיצות מפתות ואווירה קלילה
התחלנו עם garlic nuts, 5 כדורים שמנמנים של בצק שישבו על רוטב פטרוזיליה-שום-שמן זית אלוהי, ממרח ירקרק עם טעמי גן עדן, כמה פשוט ככה טוב, הבצק מעט מתקתק ולהוט מבחוץ נטבל בשמן ונוגב עד תום. יופי של פתיחה
אחר כך פיצה אחת- רוקלה ולימון, פיצה לא ענקית אבל עמוסה בכל טוב עם המום ארוגולה ותחושה ברורה של לימון שמוסיף המון, הוספנו גם פטריות שהגיעה בכמות עצומה- פטריות יער שהקופצו במידה ושמרו על נגיסות ורעננות ופוזרו על הפיצה לאחר האפיה, בכלל עלות התוספות 5 ש"ח לפיצה והן מגיעות בכמות עצומה- תמחור מעולה וראוי.
הבצק פראי, מבולגן, עבה בקצוות ודק במרכז אבל לא מתפרקף הרוטב עגבניות מלא טעמים, הגבינות משובחות והקומבינציה מדהימה, אחת מהפיצות הטובות בארץ שיש בה הרגשה של מגע יד ומחשבה.
זאת הייתה ארוחה קלילה ונעימה שהספיקה לזוג שלא היה רעב בטירוף.
החשבון היה סביר- 19 ש"ח לכדורי השום, 46 ש"ח לפיצה, 5 ש"ח לתוספת ו-26 ש"ח לכוס אורבייטו שהייתה ליווי מושלם לארוחה. סה"כ 95 ש"ח של עונג.
מומלץ בחום לכל שעות היום
 

אייבורי

New member
בשורה משמחת

&nbsp
בעיני הפיצה הטובה בתל אביב (לפחות מהזמנים שהיה באבן גבירול)
&nbsp
 

tsaa53

New member
מסעדה לחגוג יום הולדת

ביום שבת תוך כדי טיול בסביבות עין הוד.
החלטנו לעשות טיול בסביבה - כל המשפחה, כולל ילדים בגיל בית ספר.
לאחר מכן כמובן ללכת לאכול טעים ונעים.
אשמח להמלצות.

אנחנו ממרכז הארץ ואינני מכירה מסעדות בצפון.
 

tatan48

New member
מסעדות בעין הוד

שמעתי טובות על מסעדת דוניה רוסה
ויש את מסעדת אבו יעקוב באמפיתאטרון אם עדיין קיימת
 
הפיצה הכי טובה בארץ

לצערי בגלל המרחק (במונחים תל אביבים) לא יוצא לי להגיע הרבה בניגוד לסניף הקודם, אבל הרמה בהחלט נשמרה.
&nbsp
מה שלא הבנתי מעולם זה את השם של הגרליק "נאטס" הממכרים. מנה שהייתה גם בסניף הקודם. זה מנה אמריקאית בשם Garlic Knots (בשל הצורה). משום מה הוא ייבא את זה בשם גארליק Nuts (כך גם רשום בתפריט).
&nbsp
על אף המחיר המופקע, ממליץ בחום על הפיצה עם הבוראטה. מעולה.
 
למעלה