דואג שלנסיכות שלי יהיה בוקר מתוק וטעים

bali

New member
מנהל
וואי וואי


יש לי בקשה קטנה - אנחנו בד"כ נוהגים לצרף מתכון (או קישור למתכון אם הוא לא שלך ואין לך רשות להעתיק אותו) יחד עם תמונות. זה כדי שלא נתגרה מאד ולא נדע איך להכין גם.

תודה רבה ולילה מתוק כמו ארוחת הבוקר של הנסיכות שלך
 

שגיב23

New member
מתכון

250 מ"ל מים - 1 כוס ו 2 כפות
100 גרם חמאה/מחמאה
כף סוכר סוכר
טיפונת מלח - במיוחד טיפונת כי מרגישים את המלח
150 גרם קמח
2-3 ביצים בגודל L

שמים בסיר את המים החמאה הסוכר והמלח
מביאים לרתיחה חזקה

מחזיקים כף עץ ביד ומוסיפים את הקמח בפעם אחת וישר מערבבים מהר מהר
יתחילו להיות גושים - זה בסדר
להמשיך לערבב מהר
יתחיל להתגבש בסיר בצק שמנוני
להמשיך עד שהוא נהיה גוש והסיר נהיה נקי בדפנות ובתחתית

להוריד מהאש ולהעביר לקערה
להמשיך לערבב עד שכל האדים יוצרים ונהיה בצק חמים שאפשר לגעת בלי בעיה

להוסיף ביצה ולערבב הבצק יתחיל להיות גושים - זה בסדר - להמשיך
שהוא חוזר להיות אחיד להוסיף עוד ביצה ולערבב שוב עד שמתקבל בצק אחיד

פה עוצרים

לוקחים את הכף תוקעים בבצק ומרימים עם הבצק נתפס כולו כמו גוש אחד - להוסיף עוד ביצה
ולנסות שוב
המרקם הסופי צריך להיות בצק דביק במרקם קצת בינוני -קשה
שנרצה לזלף הוא ישאר בצורה ולא יתפזר בתבנית

לוקחים שקית זילוף מכניסים צנטר משונן מסובבים את השקית ומתחילים למלא ( מסובבים את השקית כדי שהבצק לא יצא חזרה דרך הצנטר )

מזלפים בתבנית בכל צורה שרוצים ארוכים עיגולים או טבעות
חשוב לתת רווח בין אחד לשני של לפחות 3-4 ס"מ כי הם מתנפחים באפייה

מכניסים לתנור שחומם ב 170 מעלות

20 דק' אפייה ראשונות לא מעיזים לפתוח את התנור הן יצנחו ונקבל פיתה
אחרי 20-30 דק' שהן מתחילות להזהיב פותחים את התנור טיפונת כדי לשחרר חום
מכניסים יד ומנסים לגעת עם היא יבשה נפרדת מהנייר אפייה וקלה הן מוכנות אם לא להשאיר עוד כמה דק'

טיפים חשובים :

למרות שכתוב במתכונים 4 וגם 5 ביצים זה לא נכון להוסיף אחת אחת ולבדוק את המרקם

שמוציאים את התבנית לא להניח על השיש או הריצפה הם מקבלות מכת קור וצונחות
עדיף על כמה מגבות או להניח את התבנית מעל הכיור

אחרי שהן הצטננו פותחים לסנדביץ' וממלאים בקרם של שמנת מתוקה או פטיסייר או כל קרם אפילו גנאש שוקולד

ציפוי

ממיסים שוקולד בסיר כפול
בעזרת מברשת מברישים את החלק העליון (או טובלים מה שנוח) מקררים במקרר ומורחים שכבה שנייה

אפשר לפזר סוכריות צבעוניות /לקשט עם שוקולד לבן מומס - כמו שאני עשיתי
ועוד הרבה אפשרויות כיד הדימיון

לאחר הסיום הסופי להכניס למקרר כדי שהקרמים של המילוי יתגבשו ויהיו עמידים

בהצלחה !

שגיב
 
למעלה