דואטים - אלבום ברמה לא אחידה

דואטים - אלבום ברמה לא אחידה

כמעריץ ותיק של מתי, שממש גדל על אלבומיו רכשתי את דואטים. אני תמיד חש סיפוק לקנות דיסקים של אמנים אמיתיים (בניגוד לאמני "פלאפון" ממותגים למיניהם) ומקווה שהתגמולים מגיעים לאמן עצמו שראוי לכך. האלבום דואטים לצערי אינו אחיד. אני חושב שמתי לא הסתגל להפקה ממוחשבת, פשוט לא התמקצע בכך וחבל. יש 3 קטעים מעולים - "ציפורים בראש" "אצלנו בירח" ו"עוד יבוא היום" - (בראשון רחל כספי עושה עבודה נהדרת כזמרת ומעבדת של קולות רקע) אבל השאר נשמע מסונטז והשיא הוא "ממריאה ברוח" עם סמיר שוקרי שנשמע ממש רע, סאונדים של מוסיקת קלטות. מתי כמעט תמיד שר טוב יותר מהאמנים שהוא מארח, וכזמר הוא פשוט מחזיק את האלבום. טוב שחזר באלבום האחרון להפקה אקוסטית.

Shykedmi

New member
טוב, אז אני אענה -

אפילו שתשובתי ידועה... רבות דובר ועוד ידובר על אלבום הדואטים. אמרו עליו שהוא הופק בבית (מה שלא נכון), אמרו עליו שהוא מופק בצורה חובבנית, אמרו עליו שבחירת האמנים תמוהה. אמרו עליו הרבה דברים. ודעתי האישית בנושא הזה שקודם כל יש באלבום הזה (שלפי דעתי יותר מתאים לDIE HARD FANS) ביצועים ששופכים אור חדש על כל מיני שירים (כמו הביצוע של קליינשטיין ל"נערתי", הביצוע המאד מעניין של אתי אנקרי ל"כמו גלגל", והעיבוד העוד יותר מעניין (קובני!) של מתי לשיר, התוודעות מעניינת לאלון לוטרינגר, ועוד כהנה וכהנה. על ההפקה הממוחשבת יש לי רק לומר שכדאי להאזין לאלבום של רחל כספי, RAQUEL, לאלבום של ריקי גל, "אוהבת אותך יותר", ואפילו ל"עולם אחר" המושמץ, בשביל להבין כמה זה לא נכון. נכון שיש דברים שעושים רושם יותר תמוה מאחרים, כמו השילוב של סמיר שוקרי, אבל כאן נכנס המקום שאמרתי בו שאני חושב שזה אלבום ששמור לDIE HARD FANS. שום חברת הקלטות לא הגיעה למתי כספי והציעה לו לשלב את האמן הזה והזה. אני מאמין שזו הייתה החלטה שלו, ומאמן מבריק וגאון (לא רק אני חושב ככה, נכון?) כמו מתי כספי, שכולנו כאן מסכימים שאין הרבה מסוגו, אנחנו יכולים לצפות להחלטה אמיתית שעומד מאחוריה משהו שאף אחד מאיתנו לא מספיק טוב בשביל לשפוט. זו דעתי, הידועה לכולכם זה מכבר, בכל באופן. שי לשפוט את האלבום הזה כאלבום בפני עצמו לדעתי הוא טעות.

Shykedmi

New member
פשש, בכל קנה מידה, הא?

מה שאומר שגם בקנה מידה של רוני סופרסטאר ואיציק קלה זה אלבום נוראי. פשש, מתי ממש פיקשש הפעם, הא? שי

למעלה