דואליות

אדומה2

New member
דואליות

היי חברים יקרים, יום שני לפני שבוע, הייתי עם אבא אצל הרופא. כשאבא שלי יצא, גנבתי עוד כמה דקות עם הרופא, לשאול שאלות קונקרטיות ולנסות להבין על בסיס מה הרופא לא אופטימי לגבי הטיפול שאבא שלי מקבל. הוא אמר שהגידול אגרסיבי, לא שלח גרורות, אבל עקשן גדול ואי אפשר לנתח אותו. התעקשתי לשמוע את הגבלת הזמן שלו, ובסוף הוא אמר לא יותר מחצי שנה. ואני חצי יום בכיתי. שיתפתי אתכם פה בהתלבטות האם לקחת עבודה או לא. הודעתי להם שאני רוצה לעבוד, אל אחרי חדשות אלו תחושת הבטן אמרה- רק אבא, וכמה שאפשר. ולעבוד אני יכולה אחרי זה כל החיים. הודעתי להם שאני מצטערת אבל אני לא יכולה לעבוד אצלם עכשיו. אז עכשיו אני מתפקסת על אבא ועל לימודים, ואם עבודה אז איזה משהו קטן, משהו מהבית, דברים כאלה. באותו יום בכיתי כל כך הרבה, ממש חצי יום. ואז התקשר אליי איזה בחור שהוא שידוך של חברים משותפים. אני קצתי בבליינד דייטס למען האמת, אחרי ניסיונות רבים לא מוצלחים (במקרה הטוב), אבל היה משהו משעשע בבחור, והוא גם הציע סושי, אז חשבתי שזה יהיה עדיף לנסות לסיים את היום ככה מאשר לשבת בבית ולהתחרבש עם הדמעות שוב. אז יצאנו. ומאז לא נפרדנו, וזה כבר שבוע שיש מישהו שמחבק אותי כשאני בוכה על המצב עם אבא, ויש מישהו שמקסים אותי ומצחיק אותי וגורם לי לחשוב על דברים אחרים לכמה שעות ביום, גם בזמן שאנחנו לא יחד. החוויה הזו של החיים, כאשר חצי יום לפני זה היה כולו סביב מוות וסף ופרידה, הייתה חוויה מלמדת וקיצונית כל כך. ואלה החיים אה?

מה שמעבר לפינה

אחד הדברים שלמדתי מתקופות המחלה שלי, שלא משנה כמה תוכניות יהיו לי, כמעט תמיד יבוא משהו אחר וישנה אותן ויקרה משהו אחר לגמרי. הייתה לי תקופה של בליינד דייטס, שבשלב מסוים, אחרי היתקלות בבחור עם אישיות רעועה באופן מיוחד, החלטתי שזהו, די, אין לי כוח לשטויות שלהם ולא רוצה יותר בחורים. ובערך שבוע אחר כך הגיע לעבוד איתי בחור, שמהר מאד הפך לבן זוג ואיתו חוויתי את אחת האהבות הכי גדולות שלי ובהחלט הכי מדהימה שהיתה לי. אני בטוחה שלהגיד לך לזרום עם החיים, ישמע קלישאתי למדי, אבל לפעמים להסחף קצת בין תהפוכות החיים מביא אותנו לחופים שלא הכרנו ולדברים שממלאים אותנו יותר מכל תוכנית שהיתה לנו. בדיוק שאת ברגע שאת מבינה שאין לך עוד הרבה זמן לבלות עם אביך, ויותר מכל דבר בעולם את צריכה מישהו שיחבק אותך ויתן לך כתף, זה מגיע. אם היית זקוקה למשהו שיטעין את המצברים שלך, קיבלת! (ועוד עם סושי, אני מקנאה!) ויש לי תחושה שאת לא האדם היחיד שהבחור ישמח אותו, אלא גם אביך בטוח ישמח שיש מישהו לצידך שגורם לך להרגיש טוב. שיהיה לך רק טוב

אביתר27

New member
טוב לשמוע../images/Emo99.gif

שיהיה הרבה הצלחה טוב שיש מישהו שיחבק ושישמע אותך בנושא, אך מצד שני לא טוב לבסס קשר רק סביב הדאגה לאביך, וגם לך תהיה הקלה אם מידי פעם יהיה עם מי לבלות ולדבר גם על דברים מחוץ לעולם המחלה. (כך נראה לי) החיים בדר"כ לא צפויים ואין לדעת מאיפה זה יבוא לך (גם הטוב וגם הרע). שבת שלום

אדומה2

New member
העיניים שלי באמת נראות

כמו באייקון שהשתמשת אביתר
, hehehehe אני לא חושבת שהקשר שלנו מתבסס ונבנה סביב אבא שלי, הדאגה הטיפול וכו'. אני חושבת שאנחנו מבססים אותו עלינו, על להכיר אחד את השני ולהיות חברים, בשלב ראשון. וכן, הוא בהחלט הפך את השבוע וחצי האחרונים ליותק קלים לנשיאה. ואין ספק שהוא גורם לי לשכוח מצרות חיי בזמן שאנחנו יחד. כן, הוא בסדר.

פי3ית

New member
אדומה2

תקשיבי! הרופאים הם לא אלוהים, אף אחד לא יכול לקבוע מתי אדם חולה ימות שמעתי המון סיפורים כמו שלך, ואותם אנשים חיים גם עשר שנים אחרי ואפילו יותר. אז אל תאחזי חזק מידי במה שרופאים אומרים במקרה כזה ותנסי לחיות חיי שגרה עד כמה שניתן. יש הפתעות בחיים, אני מאוד מקווה שהרופאים התבדו ואביך יחיה עוד שנים רבות. ואם אפשר שאלה. באיזה איזור בגוף נימצא הגידול? ואיזה סוג של סרטן זה? מאחלת לך ולו שתעברו ימים קשים אלה אמן

אדומה2

New member
אלוהים

היי פי3ית, אני לא חושבת שמה שהרופא אומר הם דברים חקוקים בסלע. מצד שני אני לא רוצה להיות אופטימית ב- over. אני כמובן לא פסימית, אבל אם אני יודעת שיש פלוס מינוס הערכת זמן כזו- אני רוצה להיות מוכנה, אני עם עצמי, ולנסות להיות כמה שיותר עם אבא שלי מהמקום שלו. חיי שיגרה? כבר המון זמן לא חוויתי דבר כזה, לא רק בגלל אבא שלי.
אני המון פעמים חושבת שהשיגרה שלי היא חוסר שיגרה. אני לא כל היום עם מחשבות סופניות ואני אדם מאוד שמח מטבעי לכן אני יוצאת ומתרעננת תכופות- שלא לדבר על עכשיו, כשיש התאהבות מחממת ונעימה.
אבא שלי הוא בן 78 עוד חודש, ונלחם כבר שנתיים כאשר בכמה שבועות האחרונים חלה התדרדרות לא קטנה. זה התחיל מסרטן בשלפוחית שתן, והיא הוצאה, ואז היה בלימפה, ועכשיו יש ברקטום גידול אחד גדול שרק הולך וגדל. לגבי הסוג- אני לא יודעת לומר לך שם, אני יודעת לומר לך שזה גידול מאוד אגרסיבי, ועכשיו גם גילינו (אחרי בדיקה אצל הרופא) שהוא לא מגיב לטיפולי טקסול וכרבופלטין. אני תוהה רבות לאחרונה על עניין כמות הזמן עם אבא שלי. לא הייתי רוצה שיהיו לי שנים רבות איתו בכל מחיר, כלומר, אם זה מותנה בכך שאבא שלי יסבול נורא ויהיה כל הזמן מסומם מכדורים- אני לא בטוחה שזה משהו שהייתי רוצה שיקרה, גם אם האופציה היא מוות. אני יודעת שהוא לא רוצה את זה. הייתה לי סבתא חולה בלאצהיימר 8 שנים שגרה איתנו, כך שאני יודעת איך זה להתפוגג ככה, וזה נורא. זו המילה היחידה שאני יכולה לומר. תודה, יעל

למעלה