דואל או דוא"ל?

shifrag

New member
דואל או דוא"ל?

שלום, אני נכנסת לאתרים באינטרנט ורואה שעושים שימוש במילה דואל ולעיתים דוא"ל כקיצור לדואר האלקטרוני. שאלותי: 1) האם השימוש הוא "תיקני"? 2) אם כן - האם המילה היא דואל או דוא"ל? 3) האם יש להגות אותה DOAL (על משקל דואר) או DOEL (כחיבור בין המילה דואר לאלקטרוני). בתודה, שיפרה.

john1987

New member
אהם אהם

כיוון שהאקדמיה המציאה את _דוא"ל_ אני מניח שזה תקני. אין לי מושג למה יהיה מצב והם יתנגדו ל_דואל_ כי זה רק מראה שהמילה נקלטה בעברית (damn it - אפילו אני משתמש בה(. הכל תקני. איך להגות אותה? איך שאת עושה את זה באופן טבעי! אם את אומרת do.el זה כיוון שבדיאלקט שלך יש שינוי כזה וזה תקני מבחינה בלשנית. יונתן

or99

New member
נו...

השאלה שלה באה מתוך הנחה שיש מושג של תקניות. לכן "באופן טבעי", "דיאלקט" וכו' קצת מיותרים כאן.

john1987

New member
זה כמו

להגיד ש "אם אני יוצא מנקודת הנחה שיש לאריאל שרון שלושה ראשים - איזה מהם הוגה את התוכניות שלו?" אין שום בסיס להגיד שיש "שפה תקנית" ולכן כל מסקנה הנובעת מכך היא שגויה.

יונתן

תהיה מוכן בבקשה להסביר לי מדוע החלטת ש"אין שפה תקנית" ומה משמעות הדבר לגביך? אני מאוד סקרנית לדעת. זה נכון שאנחנו בלשנים ושזה נכון שאנחנו דיסקריפטיביים אבל אנחנו גם דוברי עברית (לפחות כיום) ויש "נכון" ו"לא נכון". ישנם שיפוטים שכולם יסכימו שהם אינם נכונים ואם אתה או אני נאמר משפט כמו: * הילד גר, זה יהיה ברור לעין שמשהו במשפט הזה אינו נכון. אני אשמח מאוד אם עובדות שתקבענה כאן על ידי מי מהמשתתפים תובאנה עם סימוכין ולא תיזרקנה לאויר הכללות חדשות ופורצות דרך, וגם אם כן (שכן בדמוקרטיה עסקינן) אנא לציין שזוהי דעתכם האישית ותו לא. המשך שיח פורה לכולנו
. מיטל.

john1987

New member
ובכן

שפה תקנית קיימת כמו שעלפים טכנית קיימים - רק לא במציאות. שפה תקנית זה דבר מלאכותי שלא תקף בלשני והוא לא עושה שום דבר חוץ מלהזיק לאנושות עם 2 יוצאי דופן: ספרות וכתיבה רשמית. בנוגע ל"הילד גר" יש הבדל בין "לא תקני" ו"לא אפשרי דקדוקית".

גנגי

New member
האקדמיה לא זו בלבד שלא המציאה

את "דואל", היא גם לא מכירה בה כלל.

or99

New member
באתר של האקדמיה...

נמצא המונח דֹּאַר אֵלֶקְטְרוֹנִי בלבד ואין זכר לדוא"ל. עפ"י זה דוא"ל מבחינה תקנית הן ראשי תיבות בלבד ואין להגות אותן כמילה כלל, ובאמת לא יצא לי לשמוע אף אחד שעושה זאת. רב מילים מגדיר את דואל כסלנג והצורה היא DOAL: דֹּאַל: אינטרנט, עגה. צורת ההגייה של ראשי התיבות דוא"ל.

izzy g

New member
מדוע לא להגות ראשי תיבות?

עד כמה שאני יודע, אם ראשי התיבות נקלטו בשפה כמילה בפני עצמה אין כל מניעה להשתמש בהן (מילים כמו דו"ח, ד"ש, נדל"ן)

or99

New member
לא אמרתי לא להגות.

אמרתי שזה לא תקני במקרה הזה.

../images/Emo45.gif יפה ענית. אכן הגיית ר"ת

היא רק כאשר אלה נקלטו בשפה כמילה לכל דבר. למשל לא נאמר: *הלכתי לביס. (בי"ס)... בעריכת חדשות ,למשל, הכלל הוא שלא משתמשים בראשי תיבות שלא הפכו למילה בפני עצמה.

למעלה