דואר ישראל - פשיטת רגל סופית

דואר ישראל - פשיטת רגל סופית

בחצי השנה האחרונה לפחות 3 פעמים מצאתי בתיבה פתק שדבר דואר רשום ממתין לי בבית הדואר כיוון שלא היה איש בבית.
זה כמובן שקר מוחלט, הדוור לא רצה לעלות 3 קומות. בכל המקרים כן היינו בבית.

סוכן ספרים שלח לי 2 ספרים בסוף יוני, עד כה איש לא יודע היכן הם.

החליטו לארגן מרכזים למסירת דואר בחנויות שונות, קבלתי פתק ללכת לחנות מסויימת לקבל את דבר הדואר.
מסתבר לי שהחבילה לא ממוענת אלי בכלל.
עשו לי טובה ועשו חיפוש בין החבילות ומצאו את החבילה שלי שעליה העתק הפתק ששלחו אל מישהו אחר.

לפני כחודש סוכן הספרים שלח לי ספר לבית הדואר השכונתי, שילמתי 20 שקל על הבאת הספר לביתי (המרחק, כקילומטר וחצי) לקח לספר שבועיים להסתובב בכל מיני מקומות, ואפילו נרשם שנמסר ללקוח וזה היה שקר.
אחרי טלפונים רבים הצלחתי לקבל את הספר ע"י השליח.

ביום חמישי שבוע שעבר שלחתי את הספר על כרתים למישהי בירושלים, המחיר היה 36.30 שקלים למשלוח בדרך הטובה ביותר האפשרית - "משלוח מהיר אקספרס" בו הנמען מקבל את המשלוח בו ביום.
למחרת אני מקבל מסרון שהחבילה לא נמסרה כיוון שהמען לא ידוע.
שקר מוחלט מדובר ברחוב ידוע בירושלים.
והרי רשום טלפון של הנמען, למה לא התקשרו אליו ? ככה.
הגשתי פניה וכן ניהלתי צ'ט שבו אמרו שיועבר המידע למוקד שליחים, משמע, מה שנקרא "לך חפש אותי בסיבוב".

התקשרו אלי מ-"צור קשר" למסור לי שאין מענה בטלפון. הבהרתי להם שיחשבו קצת אולי האנשים לא יצאו מהבית ואפילו לא הלכו לשירותים רק ישבו במתח עם הטלפון ביד לחכות לשיחה שלהם ???
מאוחר יותר נמסר לי שדיברו עם הנמען והם יהיו אצלו מחר בבוקר, 5 ימים אחרי הזמן שבשבילו שולם מחיר נכבד.

היום התקשר מישהו מהגליל העליון וביקש את הספר שלי על כרתים, אמרתי לו שעדיף שימצא מי שמגיע לאיזור ויקבל ממני אישית את הספר, כיוון שגם אם אני שולח את הספר בדואר המאובטח ביותר, אני לא אחראי מה יקרה לדואר......

עייפתי מדואר-ישראל.
כל הזמן עושים צעד קדימה ושניים אחורה.....

tzvika1937

New member
דואק ישראל

את רוב הקניות שלי בארץ ובחו"ל אני מבצע באינטרנט.
בהזמנה אני תמיד מסמן במשבצת משלוח במקום דאר רשום , עם שליח עד הבית,
משלם בסביבות 19 שקל, ואחרי 1-3 ימים מקבל טלפון מהשליח שמתאם איתי
הגעה אלי עם דבר הדואר.
כאשר אני שולח משהו חשוב גם עם שליח עד הבית.
דואר ישראל לא בתפוצה שלי , נכון הכל מתייקר ב-15-19 שקל,אך מכל הבחינות
משתלמת ההוצאה.
דרך האינטרנט, המחיר זול יותר מאשר בחנויות, חוסך דלק, חניה, כאב ראש,אפשרות לקבלת החזר כספי במידת הצורך...ועוד...

אני תמיד שולח דואר רשום ותמיד חבילות עם שליח עד הבית

אז מה לעשות אם מרחק של קילומטר וחצי לוקח להם שבועיים להעביר חבילה בתוך חולון , ועוד באמצע משקרים וטוענים שהחבילה נמסרה ?
מה לעשות כאשר שליח כותב שהיעד לא ידוע כאשר מדובר ברחוב מוכר בירושלים ?

המשלוח הבטוח ביותר עם התחייבות למסירה בו ביום ע"י שליח, הוא: "משלוח מהיר אקספרס" וזה עולה הון תועפות 36.30 שקלים, ובסוף החבילה לא מגיעה בתירוץ מטופש שרחוב ידוע בירושלים לא מוכר, ורק אחרי טלפונים וצ'אט ותלונה לדוברות, תימסר החבילה רק אחרי 5 ימים (עוד לא נמסרה מיום חמישי).

הלוואי והיה שירות שליחים פרטי במחיר סביר, לעולם לא הייתי חוזר לדואר.
(פעם היו מעבירים חבילות במוניות "אביב" או באוטובוסים וזה היה אמנם בו ביום בלי תירוצים.....)

tzvika1937

New member
דואר - הסבר נוסף

מאיר כנראה לא הבנת אותי.
אני לא מתקרב לדואר ישראל....המשלוחים ישירות ממספקי השרות, לא רשום ,
ישירות משלוח עד הבית ...
מבוצע ע"י חברות משלוח פרטיות.
גם שאני שולח דברי דואר פרטיים שלי, (בדרך כלל אני רק רוכש/מקבל...) חברת שליחויות לביצוע המסירה.
המחירים זהים כמעט כמו דואר, רק שאני כל הזמן מעודכן מה קורה עם דברי הדואר, מתי זה יצא, תאום מדוייק למועד ההגעה, ואפילו דווח שזה נמסר.

אני לא מכיר חברת שליחויות כזו

והשאלה העיקרית היא מה בקשר להעברה בינעירונית (רוב הספרים מגיעים אלי מכפר ויתקין).

superman1234

New member
שלום צביקה

1. עם איזו חברת שילוח אתה משתמש במשלוח מחו"ל ישירות אלךי הביתה ?
2. האם הקניות בחול מבiצעות באתרים eBay, Aliexpress, Deal Extream,Amazon? או אתר אחר ? (אשמח לדעת איזה).

tzvika1937

New member
אני מלא שריטות בנושאים האלה

מבזבז המון כסף על תוכנות, חומרות, גדג'טים, טלפוניה, אלקטרוניה,חשמל ועוד המון
דברים...לשמחתי יש לי אישה שמבינה אותי, בזבזן רק על הדברים האלה, אני לא נוסע לחו"ל, לא רוכש בגדים, לא מסעדות או בתי קפה, אוהב מאד את ביתי , כמעט אינני יוצא והסיבות לכך רבות, תמצא אותי או בגינה או בחדר המחשב מ- 05 AM
עד לאחר חצות....מתי אני יושן? תופס מספר שעות תנומה במשך היום....כאשר אני
מרגיש צורך וגופי מצווה עלי.
לגבי הרכישות בחו"ל ובארץ, אני עובד עם כל החברות שהזכרת פלוס נוספות.
כולם שולחים עם שליח עד הבית....כמובו בסכומים נוספים למחיר המוצר.
לא כדאי לקחת דוגמה ממני, כל אחד צריך לנהוג על פי דרכו.
אני גם משתדל לא לנהוג למקומות לא מוכרים, רחקים ולא בשעות החשיכה.
אני בוחר את האתרים לפי המצרכים שאני צריך ולאחר שאני בודק את טיב
המוצרים בעזרת סרטוני You Tube מחירים ב-ZAP, וביקורות והמלצות ב-.Google .הפכתי עם השנים לדי מקצוען בנושאים אלה, עוסק עם זה כבר
מאמצע שנות ה-70.
מתנצל שלא עניתי לך מייד, כנראה שלא ראיתי את בקשתך.
תמיד לשרותך

superman1234

New member
ראשית כל, תודה על התשובה המפורטת.

נושא השילוח עיניין אותי כי רשמת באחד הפוסטים במעלה הפתיל הזה, משלוח עד הבית ב 19 ש"ח. כנראה שהתכוונת למשלוח בקניה בארץ.
ניתן לשלוח מחול באמצעות DHL FedEx או UPS אבל בעלות של כמה עשרות דולרים למשלוח קטן.
ד"א גם אני קונה (אני לא קורה לזה בזבוז) לא מעט גאדג'טים, פריטי אלקטרוניקה
שאני יכול לעשות בהם שימוש בתחביב שלי - מיקרו בקר ARDUINO.
אם מעניין אותך, חזור אלי בפרטי ואתן לך כתובת אתר האינטרנט שלי שבו מוצגים חלק מהפרויקטים שעשיתי.

מינהר

New member
מאיר, עצוב מאוד. מדינת עולם שלישי.

איפה המפאניקים, שאצלם היה אפילו שר לדואר.

למעלה