דואר רשום

PROG3

New member
דואר רשום

הלכתי לדואר לשלוח מוצר ושלחתי אותו בדואר אוויר רשום לארה"ב. הפקידה בדואר אמרה שהמספר מעקב שאני מקבל אי אפשר לעקוב אחריו בחול , האם זה נכון ? בנוסף רציתי להוסיף אישור מסירה ואי אמרה לי שאי אפשר , וגם אמרה לי שלא צריך את הפתק הירוק של המכס בגודל חבילה כמו שאני שלחתי (מעטפה). האם כל זה נכון כי אני זוכר שאמרו פה אחרת. תודה

aviyajb

New member
תשובות

א.לא ניתן לעקוב אחר החבילה שלב אחר שלב , אך ניתן לדעת מתי היא הגיעה ליעדה , או לסניף הדואר וכו' באמצעות האתר USPS.COM. ב.לא חובה להדביק את הצהרת המכס לכל חבילה, אלא רק לאחת ששוקלת מעל משקל מסויים (אולי 250-300 גרם), אבל מומלץ להדביק ע"מ למנוע בעיות במכס של המדינה המקבלת את חבילתך.

PROG3

New member
ומה לגבי אישור מסירה ?

באמת אי אפשר להוסיף לרשום לחול אישור מסירה ? אוקי אז למעטפה הזאת לא שמתי את הדף של המכס..מה הסיכוי שזה ידפוק לי את המשלוח ? תודה על התשובות המהירות גבר

aviyajb

New member
אני כמעט בטוח שאפשר. בדוק זאת באתר הדואר!

ראה, אם המוצר ששלחת הוא ללא ערך גבוה (100-200$), אני לא מאמין שתהיה איזושהי בעיה. אם המוצר בעל ערך גבוה, אז זה כבר מהווה בעיה והרבה כאבי ראש. בהצלחה!

PROG3

New member
הוא לא בעל ערך

גבוה אבל איך ידעו את זה במכס בלי הדף המצהיר על סכום החבילה ? מבחינתם הדבר ששלחתי יכול להיות בעל ערך גבוה , אין להם דרך לדעת את הערך שלו. מה אתה אומר ?

roeeya

New member
אם אני זוכר נכון עד 130 גר' לא צריך מדבקה

לגבי מעקב בחו"ל, אחרי שאתה מכניס את המס' מעקב באתר של הדואר הוא יכתוב לך שהחבילה יצאה מהארץ ואז יתן לך קישורים של אתרי דואר בחו"ל שמאפשרים מעקב אחרי חבילות שם. אני כבר השתמשתי באתרים של ארה"ב קנדה ואנגליה ואתה מקבל מעקב סביר. בקנדה אפילו הייתה אפשרות לקבל עידכוני מייל על משלוח (שקיבלתי אתמול במייל לשמחתי) והם מגיעים לרמת פירוט יפה כגון שעת ותאריך המשלוח הביתה או במקרה אחד שהיה לי הודעה בסגנון של "הבחור לא היה בבית, השארנו לו פתק והחבילה מחכה לו בסניף"

Nunatak

New member
המעקב של USPS גרוע.

הוא רק מציין מתי החבילה נכנסה למדינה וזהו. גם המעקב של הדואר בארץ לא הרבה יותר טוב לצערי...

roeeya

New member
למה? אני קיבלתי גם פירוט

של שעה מדוייקת ותאריך של קבלת החבילה ע"י הלקוח בביתו

evilihi

New member
המעקב יראה פרטים רק כאשר החבילה הגיעה לארה"ב

וגם אז לא תמיד. היו לי מספר חבילות שהגיעו ליעדן - אבל האתר לא נתן שום פרטים. אין לי מושג במה זה תלוי.

roeeya

New member
יש להם מעין מחירון כללי של

הרבה סוגים של סחורות לפי זה הם מעריכים את המחיר

למעלה