דובאי לתושב זר ישראלי לשעבר

ROKIIV

New member
דובאי לתושב זר ישראלי לשעבר

אהלן, מקווה שאני במקום הנכון: יש לי חבר (ואני שואל עבורו), יליד הארץ וישראלי לשעבר (ובעל שם ישראלי מאד), שחי כבר עשרים שנה בבריטניה ומחזיק בדרכון בריטי שהוצא שם. לאחרונה הוא התבקש לנסוע לדובאי מטעם החברה המקומית שהוא עובד בה. אם אני מבין נכון, אין שום מניעה חוקית שלא לטוס לשם, בטח בהינתן העובדה שמדובר באזרח בריטי מן המניין – אך עם זאת, האם יש דברים שעליו לקחת בחשבון מבחינת בטיחותו האישית ו/או חוסר נעימות שעלול להגרם לו במידה וישהה שם כמה ימים?

תודה

ANZ1

New member
ההמלצות שלהם מטומטמות, נראה כאילו נלקחו מחוברת מ1970

"להמנע מטיסה שמסלולה עובר מעל מדינות עוינות לישראל" - זה בעצם להמנע מכל טיסה בחברת תעופה שהיא לא אלעל, הם בעצם ממליצים לא לטוס עם חברת התעופה ההודית שטסה מעל סעודיה, לא לבקר באוסטרליה וניו זילנד כי הטיסות טסות מעל אינדונזיה , מלזיה, לא לטוס עם כל חברות התעופה שטסות לדרום אמריקה או האיים הקנארים כי טסים מעל אפריקה... לא לטוס עם הירדנים שטסים מעל כל מדינות ערב ולא עםהתורכים שזאת חברת התעופה הכי פופולרית בישראל.
"לא רצוי להבליט את זהותכם הישראלית" - אפשר לזהות ישראלים ממרחק של עשרות מטרים, ישראלים בולטים כמו עמוד תאורה באמצע המדבר,
"בנסיעה ברכבת רצוי לשבת בתאים מאוכלסים." - בגלל זה דואגים בישראל שהרכבת תהיה עמוסה כמו רכבת הודית, ככה מחבלים לא יוכלו לעלות.
"הימנעו מלינה במקומות מפוקפקים(גם אם הם זולים יותר..." - או בעצם על תטוסו כשאתם צעירים אחרי צבא

ובעיקר אל תשכחו לקחת סוודר, בננה, אל תצאו בחושך, אל תדברו עם זרים, אל תאכלו אבטיח אחרי מים.
ובכלל מה יש לכם לעשות אצל הגויים, סעו לבקר את דודה חנה בקיבוץ לוחמי הגיטאות במקום.

לאונידס

Active member
ההמלצות אינן מחייבות, כל אחד יכול לברור מה שנראה לו

כמעט כל הטיסות שיוצאות מישראל לא טסות מעל מדינות עויינות כי אותן מדינות לא מאשרות להן כניסה למרחב האווירי, אבל גם אני חושב שמדובר בהמלצה ריקה
אותי לא מזהים כישראלי, אפילו בישראל פונים אלי באנגלית ואני לא חושב שאני מאוד יוצא דופן
ההמלצה לא להיות מבודדים כמו בקרון רכבת ריק נראית לי הגיונית. לטובת הרכבות בהודו אפשר להגיד שאין איזה רבי שמחליט להשבית אותן יום וחצי כל שבוע, אבל אין קשר לישראל.
אפשר ללון במקומות זולים ולא מפוקפקים, למשל בטיול הראשון שלי עוד לפני צבא לנתי בעיקר באכסניות נוער.
&nbsp
&nbsp
פותח השרשור הגיע עם שאלה, נתתי קישור לרשימה, שיחליט מה מתוך זה מתאים לו ויכול גם לבוא עם שאלות המשך.
&nbsp

RonspotNL

New member
מה הגיוני בלא להיות מבודדים בקרון רכבת?

מה אם אין הרבה נוסעים באותו הזמן שבו אתה אמור לנסוע וחלק מהקרונות ריקים? תישאר על הרציף ותחכה עד שיגיעו נוסעים נוספים לרכבת הבאה רק בגלל שאתה ישראלי?הרי שזה מגוחך

לאונידס

Active member
אם הבת שלך תצטרך לנסוע בלילה מנהריה לנתב"ג

והסיטואציה היא בדיוק הסיטואציה שאתה תיארת,
שעות שפל, תגיע רכבת עם מעט נוסעים חלק מהקרונות ריקים.
&nbsp
אילו מהפתרונות אתה תציע לה למען בטיחותה כנערה צעירה שנוסעת בגפה?
אחד מהפתרונות שאתה הצעת:
א. לחכות לרכבת הבאה
ב. לבחור בקרון ריק
או הפתרון שהמטה ללוחמה בטרור הציע
ג. לבחור בקרון שיש בו נוסעים נוספים
&nbsp
ואשמח אם תסביר את הסיבה לבחירה שלך.

RonspotNL

New member
אנשים נוסעים הרבה באמצע הלילה לנמל התעופה

בתחבורה ציבורית נשים וגברים אני בתוכם עשיתי את זה כמה פעמים חוץ מזה למה אני צריך לראות נשים כאילו שהן חסרות ישע ולמה בכלל אנשים כמוך מחפשים ומחכים לבלגן ובעיות בכלל איפה שאין?ומה אם בקרון שבו יש אנשים נוספים יש גם אנס או שודד או רוצח? יאללה בחייך מספיק עם זה אתה יכול להיכנס למלא סיטואציות שליליות אפשריות זה לא אומר שאתה צריך לחיות בפחד 24 שעות כל הזמן

ANZ1

New member
אין שום בעיה

ישראלי לשעבר, או ישראלי בהווה,
תושב ישראל לשעבר או תושב ישראל בהווה
אם יש לך אזרחות נוספת ודרכון שמאפשר כניסה לדובאי היא חסרת בעיות,
לדובאי אין בעיות עם ישראל, לישראל היו נציגויות רישמיות במדינות המפרץ,
היו משלחות רישמיות מישראל בדובאי,
ויש הרבה ישראלים שעושים עסקים באופן קבוע בדובאי
המוני ישראלים נסעו לטייל בדובאי בלי שום בעיה
כמובן שכל עניני המוסד ורציחות לא עזרו,
וכמובן שבמדינות ערביות יש כללי התנהגות וחוקים מאד מחמירים שיכולים לגרום לבעיות כאלו או אחרות, לישראלי או כל אזרח זר אחר.

RonspotNL

New member
אם כי בדובאי עוד לא הייתי

ולא יודע אם אי פעם אטוס לשם אנחנו אבל צריכים להתנהג לפי החוק וכללי ההתנהגות בכל מקום אליו אנחנו מגיעים כתיירים ....

YosMan1

New member
שיוודא שאין בדרכון הבריטי שום חותמת ישראלית ושישאיר את

הדרכון הישראלי בבית ולא יקח אותו לדובאי.

למעלה