דובדבני Maraschino מרשינו? מרסקינו?

siete

New member
דובדבני Maraschino מרשינו? מרסקינו?

שלום, אני חדשה בפורום. אולי מישהו יודע איפה ניתן להשיג דובדבני maraschino? אני לא בטוחה איך מבטאים את שמם... בכל מקרה הם דובדבנים מסוכרים, שלמים עם הגבעול, המשמשים בקוקטיילים שונים. (אני לא מתכוונת לדובדבנים המסוכרים המתוקים להחריד שיש בסופר. או ללפתן דובדבנים). תודה רבה! אני מצטערת אם כבר שאלו את השאלה הזו כאן - פשוט כפתור ה"חיפוש" לא עובד על מחשבים בלי windows.

מרשינו

ולמיטב ידיעתי לא ניתן כיום להשיגם בארץ. אבל אפשר להכין לבד. מבוסס על מתכון שאינו שלי (אינני יודע של מי אז אין קרדיטים
). 2 ק"ג דובדבנים, עם הגבעול 2 ליטר ועוד 700 מ"ל מים רכים (מסוננים בבריטה) 3 כפות מלח 2 ק"ג סוכר מיץ מלימון אחד 30 מ"ל תמצית שקדים ממיסים את המלח ב-2 ליטר מים, מחממים את התמיסה לטמפ' פושרת (כ-50 מעלות) ומשרים בה את הדובדבנים למשך הלילה. למחרת מסננים, שוטפים את הדובדבנים, ושמים בסיר לא ריאקטיבי עם 700 מ"ל מים, 2 ק"ג סוכר ומיץ מלימון אחד. מחממים, מערבבים בעדינות עד שהסוכר נמס ומביאים לרתיחה (במתכון המקורי מוסיפים גם צבע מאכל אדום, אני ויתרתי). מסירים מיד מהאש ומניחים לעמוד 24 שעות. למחרת מסננים, מרתיחים את הנוזלים, שופכים על הדובדבנים ושוב מניחים לעמוד 24 שעות. למחרת שוב מסננים, מרתיחים את הנוזלים, מוסיפים את תמצית השקדים ושופכים על הדובדבנים. מצננים ושומרים בצנצנות מעוקרות (כמו ריבה). לפני הההגשה אני נוהג לייבש אותם: פשוט מוציאים את הדובדבנים מהצנצנת, מניחים על נייר סופג וממתינים שעתיים-שלוש.

siete

New member
,תודה!

אני אנסה... מה עושים בכל הבארים בארץ? פשוט לא משתמשים בדובדבנים בקוקטיילים?

מרבית הבארים משתמשים במה שאת

הגדרת "הדובדבנים המסוכרים המתוקים להחריד שיש בסופר", ומפחיתים את המתיקות ע"י השריה באלכוהול. בארים במקומות בעלי קשרים מקצועיים ענפים, כמו במלונות, מייבאים לבד.

terroir

New member
תרגום בגוף הסרט:

סיר לא ריאקטיבי: לא נירוסטה ולא נחושת.

siete

New member
תודה! אבל אני רק מבקרת ../images/Emo13.gif

אני בפורום יין ואלכוהול השכן...

למעלה