דובון לב אוהב מצא עבודה!

דובון לב אוהב מצא עבודה!

לאחר לילות רבים ללא שינה, בכי וחיפושים מצאתי עבודה. בתחום הזקנה (לא סיעוד). שאלה לי לכם האם בעתיד כשארצה לעבור לתחום אחר (נגיד משפחה או נוער) יסתכלו על הניסיון בתחום הזקנה כניסיון רלוונטי? אני יודעת שזה נשמע מגעיל אבל מקומות עבודה רואים ניסיון עם קשישים כדבר משמעותי? טיפולי? ברור לי שארכוש ניסיון בהמון תחומים בעבודה זו ואני גם מאוד אוהבת את האוכלוסייה, אבל איכשהו אני חוששת שכיוון שזו עבודה בתחום מאוד ספציפי, לא ממש יסתכלו עלי בעתיד. מה אתם אומרים?

SuperGirl 25

New member
נפלא!! ../images/Emo50.gif../images/Emo49.gif

תמיד כיף לשמוע על עוד עו"ס שמצא עבודה, בעיקר לאחר חיפושים מפרכים! לגבי שאלתך-זה מאוד תלוי במקום העבודה. יש כאלה שידרשו ניסיון רלבנטי ויש כאלה שלא. ברשות המקומית בה אני עובדת, לא מחייב שיהיה ניסיון על מנת להתקבל לעבוד כעו"ס משפחות או נערים/ות, ניתן להתקבל גם מיד לאחר סיום הלימודים ואני יודעת שבהרבה רשויות אין דרישה לניסיון. זהו אחד היתרונות בעו"ס. העיקר, כרגע, שמצאת עבודה וזה יוסיף לך כניסיון בעו"ס באופן כללי (ניסיון כמו-קשר עם פונה, על כל מה שמשתמע מכך, קשר עם רשויות, עבודה בצוות מקצועי/בין מקצועי וכו'). בהצלחה!

m a n d e

New member
אם זה לא סיעוד, אני מניחה

שיתייחסו לזה כמו אל ניסיון בכל תחום אחר. ושאלה מעניינת לדיון, האם באמת העבודה בחברת סיעוד לא יכולה להיעשות כעבודה סוציאלית לכל דבר? כלומר, ברור לי שיש את החלק השיווקי שהוא מאוד חזק, אבל - כמי שעובדת (בחלקיות קטנטנה של משרה) גם עם התחום אני רואה הרבה. אני רואה מטפלות איומות , מתוסכלות משכר ויחס, וזקנים שמוכנים לשקר ולחתום להם רק בשביל שקט תעשייתי. וזו רק אחת מהבעיות. אני חושבת שדווקא לעובדת סוציאלית בחברת סיעוד יכולה להיות כל כך הרבה תרומה. אפשר לעשות קבוצות למטפלות, (אפשר בתור התחלה לבחור אותם בנות אדם...), ללוות אותם במפגש עם הזקן ועם הזיקנה, ועוד ועוד, זה רק ישפר את מידת שביעות הרצון שלהן ממקום העבודה, ומכאן כמובן את הטיפול בזקן. אבל, חברות הסיעוד כל כך משקיעות בשיווק ובמלחמות על כל לקוח שהן שוכחות את המטרה, וזה חבל, כי שירות טוב ואיכותי הוא גם כן מוכר, אומנם יותר לאט ומפה לאוזן, אבל בטווח הארוך נראה לי שזה יכול להשתלם. אבל אולי אני סתם מקשקשת, כי אני לא באמת יודעת מה קורה בתוך החברות, ומה מצופה מעו"ס. ובכל אופן, אני חושבת גם שמי שמגיע לעבוד בחברות סיעוד ישר לאחר הלימודים זה שונה מאשר מי שמגיע לאחר קצת ניסיון בתחום. אחרי הלימודים זה באמת "שוק" גדול (נראה לי). אני לא העלתי בדעתי לפנות לחברות סיעוד, והיום - אני לא שוללת את האפשרות. אני אוהבת את האוכלוסיה וחושבת שיש הרבה מה לעשות בתחום של הסיעוד. ואם הגעתם עד הלום, מה דעתכם?

עוסג

New member
../images/Emo65.gif../images/Emo140.gif../images/Emo49.gif

אפשר לעשות דברים נפלאים בעבודה עם קשישים. עבודה טיפולית - פרטנית, משפחתית, קבוצתית וגם הכרות עם המערכת הבירוקרטית - במיוחד עם את אוהבת לעבוד עם קשישים. בהחלט אפשר להתפתח מאוד מבחינה מקצועית ולרכוש הרבה ניסיון. שיהיה לך בהצלחה.

בטוח שאפשר לעשות הרבה

אבל שוב יעלה הקונפליקט של מקצועיות מול רווחים. אני לא מכיר כל כך את התחום, אבל נראה לי שזה קונפליקט שלא באמת צריך להתקיים, כי מקצועיות יכולה להביא להגדלת רווחים בטווח הארוך. הבעיה שכנראה בעלי החברות מודאגים מעניין הרווחים בטווח הקצר. יכול להיות שגם אין ממש צורך בהגברה של המקצועיות של חברת הסיעוד, אם המצב הוא של קשישים חסרי אונים ומשפחות שמחפשות פתרונות מהירים, והם יושפעו יותר מלחץ של איש שווק מאשר מהערכה של המקצועיות של החברה.

עוסג

New member
אבי, דובון לב אוהב בפירוש אמרה -

בתחום הזקנה - לא סיעוד. אנחנו מורגלים לכך שעם זקנים עובדים רק בסיעוד, וגם המערכת בדרך כלל מכוונת לכך ולדעתי זה עוד אחת מהעוולות שהחברה שלנו עושה. יצא לי לעבוד לא מעט עם קשישים - לא בסיעוד, ואני יודעת שהם כל כך זקוקים ליחס אחר והם קנדידטים מעולים לטיפול. מה קורה לך, אתה לא קורא????

תודה רבה! ../images/Emo24.gif

תודה רבה על התגובות. אני שמחה שאתן שמחות בשימחתי. באמת כרגע חשוב להתרכז במה אפשר לעשות (והבנתי שניתן לעשות בשירות המון) ולזרום. לגבי חברות סיעוד - הכרתי ,במסגרת עבודתי הקודמת, עו"סיות מקסימות שעבדו בתחום, בחורות ברמה אך מה שבעיקר ראיתי זה את המיומנויות השיווקיות והניהוליות שלהן. ממה שהבנתי העבודה היא בעיקר הדרכתית (למשל מטפלות), עם הקשישים העבודה בעיקר אבחונית - האם יש סיכוי שיקבל מטפלת מבטל"א. הדו-שיח העיקרי שהן מנהלות עם הקשישים בקהילה נע סביב הריבים עם המטפלת. ממה שנראה לי עו"סים מעדיפים לקיים קשר עם הפונים ברמה יותר רחבה מאשר המטפלת. ושמעתי שעבודה בסיעוד אינה נחשבת כניסיון רלוונטי למי שרוצה להתקבל לתואר שני, זה נכון?

ג שם

New member
../images/Emo49.gif ל ../images/Emo85.gif../images/Emo23.gif../images/Emo99.gif

ועכשיו תוכלי להרשם להשתלמויות במרכז דימול המפואר..

shooGS1

New member
../images/Emo85.gif../images/Emo23.gif../images/Emo65.gif../images/Emo50.gif../images/Emo49.gif

יופי, כל הכבוד - ובהצלחה

עוסג

New member
מה זה פה? ../images/Emo160.gif

התכוונת - מטוס זעיר ללא טייס או שאלו מאווים נסתרים לטוס קצת לחו"ל?

למעלה