דובוש

doritna

New member
דובוש../images/Emo101.gif

לכל האופות והאופים שלום.איך מכינים את הסוכר-הציפוי של עוגת דובוש?
 

אלהלה

New member
מכינים קרמל

שמים סוכר במחבת בלי שום תוספת ומחממים על האש עד שזה נמס לגמרי, זהירות כי קודם כל יש לזה נטיה להשרף מהר מאוד ואז זה מר לאללה וחוץ מזה זה חם לאללה. כשזה ממש בצבע דבש שופכים מיד על העוגה וכשמתקרר חותכים עם סכין חמה - מחממים את הסכין על להבה וכך חותכים אחרת זה כמו זכוכית שביר ובלתי ניתן לחיתוך.
 

טומי*

New member
אלה כל הכבוד על המומחיות...../images/Emo45.gif

הייתי רק מוסיף שאת הסימון על הסוכר קרמל עושים בעודו חם גם כן עם סכין חמה , והחיתוך הסופי עושים שזה מתקרר. את הסכין ניתן לחמם בכוס מים חמים..עדיך מאשר על האש
 

אלהלה

New member
טוב עכשיו שיש את הציפוי מה עם שאר

העוגה?????????? אמא שלי היתה מכינה ולפי מה שאני זוכרת זה מלאאאאאאא עבודה כי מכינים הרבה שכבות של בצק דק, יש משו יותר קצר? ולא שאני צריכה את זה מבחינת הקלוריות
 

טומי*

New member
הדרך הקצרה יותר......../images/Emo9.gif

זה ללכת לקונדיטוריה הקרובה ולקנות דפי דובוש מוכנים. בתל אביב מוכרים כבר ראיתי לא פעם. כמובן זה עוד לא הכל, כי צריך גם להכין קרם שוקולד עדין שגם זה מלא עבודה. לסיכום הדובוש מסוג העוגות שעדיף לקנות מוכן, כי זה המון עבודה בבית
 

evike

Well-known member
מנהל
אבל לזה הקנוי לעולם לא יהיה

טעם של בית. אני בדובוש הכי אהבתי את צפוי הקרמל, ותמיד חיסלתי אותו לפני העוגה.
 
למעלה