דובי יקר שלי

the lovely lady

New member
דובי יקר שלי

ובלילה, ראשך מונח על הכרית, וגופך עטוף כולו בשמיכה הישנה שרקמת לך. והדובי עם הלב שמחבק אותך בלילה, כבר מזמן שיכך בך את התחושה של הלבד. מתישים אותך נדודי השינה שמבקרים ומטרידים אותך בכל לילה, ונדמה שהתרגלת מזמן לאי השקט המוכר. גם בלילה הזה סיפרת לו מה עבר עלייך אתמול וסיפרת לו איך ניסית לברוח מהחלון מבלי שאף אחד יראה, אבל שכחת שהציבו על אדן חלונך את הסורגים. סיפרת לו שאת מרגישה כלואה במבוך בתוך עצמך, ושאת מחפשת את הדרך הנכונה שתוביל אותך ליציאה. אמרת לו, שכשתצאי תזכרי לא לחזור לשם ולהידחק לפינתך החשוכה שנקלעת אליה בעבר כששוב האל שכח להדליק בך את האור שכבה. הודית לו, על הקשבתו לך, אפילו שלא ענה דבר. הודית לו, על שקיבל אותך כמו שאת, ולא שפט. אמרת לו, שרק לו את מרשה, איתו את מוכנה לחלוק את כאבך ושרק איתו את רוצה לאסוף את שברי ליבך. הודית לו על החום בעיניו ועל הסובלנות שלו כלפייך, אך למרות הכל הדובי שותק ולא אומר דבר, והשמיכה שכיסתה אותך וספגה את הדמעות, אינה מי שמהווה לך הגנה, והדובי שחיבקת אינו אדם שביכולתו ולו מעט להקל על כאבי ליבך. אך את הדובי שלך את אוהבת כפי שהוא, ואפילו כשהוא שותק ולא אומר דבר, החום שבעיניו והשתיקה שלו מדברים בעד עצמם. שתיקתו אומרת את הכל, זה כל מה שהוא יכול לתת לך. ♥

birth and death

New member
כואב

כתיבה יפה. הדובי הוא מטאפורה למישהו בשר ודם? אם כן תדעי שיש שם אנשים שרק מתים לעשות יותר מלהקשיב ולשתוק, שנועדו ללמוד מהכאב שלהם ולעזור לאחרים שבמצבם, לחלוק עימם יותר משתיקה, יש שם דובונים שמדברים :) בכל מקרה פה את יכולה למצוא כאלה בינתיים, ברוכה הבאה!

the lovely lady

New member
תודה רבה../images/Emo24.gif

הדובי הוא לא מטאפורה למישהו, פשוט קראתי קטע לא מזמן שנתן לי השראה ולאחרונה ה
הוא היחיד שאפשר לסמוך עליו! ככה זה, בא בתקופות, כשאין למי לספר ומרגישים לבד גם דובון יכול לארח לחברה... :) תודה רבה!

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
הדובי....

הדובי הוא מקור לחום, לחיבוק רך, בעיקר כשאין אף אחד בסביבה. אני מכיר אנשים מבוגרים שישנים עם דובי ומחבקים אותו בלילה וזה מדהים עד כמה הדובי עוזר להם להתחזק ולעבור משברים בחיים.

להכיל את הכאב

עם כל המורכבות שלנו, בני האדם, לעתים כל שאנו זקוקים לו הוא מי שיוכל להכיל את כאבנו. הדובי, ברגעים של צער, עשוי לשמש תחליף.

למעלה