דוברות צה"ל

Hadas2695

New member
דוברות צה"ל

היי לכם, אני בכיתה י"ב וממש מעוניינת להתגייס לדוברות צה"ל, שזו יחידה ששמעתי שדי קשה להתקבל אליה...
הנתונים שלי לא בשמיים, ואישרו לי להיות מתנדבת. אמרו לי שאני לא צריכה לעבור יום המאה ויצלצלו אליי מתא המתנדבים כדי לזמן אותי לראיון ואח"כ כנראה לבחור גם תאריך גיוס.

מה יש בראיון הזה, ואני יכולה לבחור דוברות צה"ל מבלי לעבור מיונים? איך זה הולך?
תודה רבה :)

Run for a Fall

New member
בהחלט יכולה לבחור בזה

לגבי המיונים, אני חושב שזה תלוי בתפקיד. יש סיכוי גבוה שישלחו אותך ליום מיונים לדוברות צה"ל יחד עם כולם, אבל יכול להיות שיציעו לך תפקיד ספציפי שאליו רק תעברי ריאיון. זה משתנה בהתאם לתפקיד שמציעים לך.

בהצלחה!

Hadas2695

New member
שאלה נוספת

מתי יזמנו אותי לראיון הזה ומה יישאלו אותי ? יש מישהו שיודע?

בר דותן

New member
דוברות זה לא רק ראיון .. זה מתחיל בראיון אישי

וממשיך במיונים ארוכים .. שניפכשים עם כמעט חצי שנה ..

שזה אומר ידע כללי ידע פוליטי ידע מדיני ידע ביטחוני ו=כל השיט הזה ..

בר דותן

New member
אני כמיר כמה מתננדבים

שנימצאים בדו"צ
למתנדבים הרבה יותר קל להיתקבל לשמה ..
יש בגלי צהל פירסום על זה ליפעמים עם המייל שצריך לשלוח אליו את המייל ואז יצרו אייתך קשר על הכל .. תקשיבי לגלצ ותישמעי ..

בכל מיקרה.ץ.. גתור אחד שמשרת בגלצ .. , יכול להמליץ לך גם על המקום הזה.. עם דוברות מענינת אותך .. יכול להיות שיענינין אותך גם להיות כתבת או מפיקה או משהו כזה בערך ...

Hadas2695

New member
...

תודה על ההתייחסות בר, אבל אני התכוונתי לדוברות צהל שזה למעשה יחסי ציבור, כתבים זרים ותקשורת... אתה דיברת על גלצ ועל יחידת ההסרטה כנראה חח

בר דותן

New member
לא לא .. גלצ יחידת הסרטה ודוברות הכל

יושב תחת מיוני דוברות ..
מה שאת רוצה ניכלל במיונים האלה .. המיונים מתבצעים פעם בשנה בחודש ינואר.. ממליץ לך לברר ולגשת למיוניות כדי שלא תחכי עוד שנה

Hadas2695

New member
...

תודה על ההתייחסות בר, אבל אני התכוונתי לדוברות צהל שזה למעשה יחסי ציבור, כתבים זרים ותקשורת... אתה דיברת על גלצ ועל יחידת ההסרטה כנראה חח

Queen Erised

New member
היי,

כשתגיעי לראיון בתא תוכלי לבקש תפקיד בדוברות. הם יבדקו את העניין ויכול להיות שישלחו אותך לראיון באחד המדורים של החטיבה ואם תתאימי תוכלי להגיע לתפקיד.

במקביל את יכולה לנסות להתמיין במיונים הרגילים שמתקיימים פעם בשנה.
בהצלחה!:)

Hadas2695

New member
ואם...

הראיון הוא 3 חודשים לפני מועד הגיוס, בזמן שהמיונים לדוברות (שאני בכלל לא יודעת אם אני צריכה לעבור אותם בתור מתנדבת או לא), מתקיימים פעם בשנה ופיספסתי אותם? זה סתם להתגייס הרבה יותר מאוחר. מה לעשות?..

Inbalrez

New member
המיונים עוד לא היו

אבל יש פרסומות בגלגלצ שאומרות שהם בינואר, שזה ממש עכשיו.
אם את רוצה להגיע לדו"צ זה הזמן להגיע למיונים האלה....

מה שכן, כדי להתקבל במסלול הרגיל צריך נתונים גבוהים - קב"א 54 ומעלה (53 כחריגים לפעמים). קחי את זה בחשבון.

אם את רוצה לעבור קורס מש"קי דוברות אני חושבת שאת חייבת לעבור את המיון הרגיל, אבל את יכולה גם להגיע למקומות מסוימים כמתנדבת רק אחרי ראיון, זה תלוי גם בידע הקודם שלך בנושא תקשורת.

למעלה