אז הנה עברתי את טבילת האש ../images/Emo15.gif
והייתי בלשכת התעסוקה ... מעמד לא הכי נעים באופן כללי, אבל הפקידה היתה מאד נחמדה וסבלנית, רשמה את פרטי להסבירה לי הכל ... מזל שאצטרך להתייצב רק פעם בחודש ...ובינתיים צריכה כבר להגיש את טופסי הבקשה לקצבת אבטלה לביטוח הלאומי ... מקווה שהכל יהיה כשורה ...
ו מ י ד לאחר מכן, הספקתי לרוץ להרצאה שהתקיימה, למזלי הרב, בבית-ההסתדרות שהוא בדיוק מול הבניין בו נמצאים משרדי שרות התעסוקה ...
מדובר בעצם בשתי הרצאות לשבוע שמקיימת ההסתדרות במכללת הגימלאים, בדרך כלל ע"י עשיית מנוי עם מקום קבוע באולם, אך אפשר גם לבוא לצמד הרצאות כזה גם באופן פרטני במחיר 17 ש"ח על בסיס מקום פנוי שאני צריכה למצוא לי ... כם היה היום ודוקא מצאתי מקום מצויין ... אם ארצה לפרט בפניכם את כל תוכן ההצראות המעניינות, אצטרך לשאת הרצאה שלמה ,,, באופן כללי הרצאה אחת היתה על קרואטיה וסלובניה מצלווה בשיקופיות נהדרות ומוגשת ע"י מדריכה ותיקה בשם הדס ניב, שהגישה אותה בצורה מאד מאד מעניינת ומהנה ... אני כנראה בין היחידים שטרם ביקרו באזורים אלה וזה ממש נתן לי חשק לנסוע לשםש בהקדם, ברגע שמזג האוויר יאפשר זאת ... מ ו מ ל ץ מאד
הרצאה שנייה היתה בנושא "מסעות בא"י (סיפורי נוסעים בא"י) שהוגשה ע"י מרצה נפלאה ומחוננת בעלת חוש הומור נפלא, בשם ענת גואטה שריתקה אותי מהרגע הראשון ועד הסוף ...ממש התמוגגתי
היום היא סיפרה על אשתורי הפרחי (שמוצאו היה מצרפת) שהגיע לארץ ב-1306 והשתקע בבית-שאן ... השני שסיפרה עליו היה רבי עובדיה מבר טנורא שהגיע מצפון איטליה (שהיה בן לאחת המשפחות החשובות מיהדות ונציה) שהגיע לארץ ב-1485 והשתקע בירושלים ... כתב פירוש למשנה שמהווה עד היום חלק נפרד ללימוד המשנה ביחד עם פירוש הרמב"ם ... וכן אגרות ופיוטים ...היא הקריאה בפנינו איגרת שכתב לאביו, ממש תענוג לאוזן ולעין ... והשלישי רבי משה מבסולה, אף הוא בן משכיל למשפחה יהודית עשירה מצפון איטליה שהגיע לצפת ... (כי הרי שם מצפון יראו הראשונים את המשיח כשיגיע ...) שכתב את ספר מסעו ממש כמדריך למטייל בא"י בשפה ציורית ומענגת ... בתוכנית הלימודים של המכללה הזאת מתקיימות הרצאות ע"י מרצים בכירים חלקם ד"ר, בנושאי אמנות, תנ"ך טיולים בעולם, מסעות בא"י, גירוש ספרד, אקטואליה, ספרות, מוסיקה, מצב המשק בתנאי אי-ודאות, טסקנה, יפן, האיסלם, חברה ותרבות, כולן נראות לי מעניינות אחת, אחת ... וכאן פירטתי רק חלק מהן ... בכל מפגש שבועי מתקיימות 2הרצאות מ-9 בבקר ועד 11:30. איזה כיף שגיליתי את זה בזכות חברה שפגשתי ... כן, עכשיו יש גם זמן לפגוש חברות ...
כמו-כן מארגנים שם טיולים שונים למקומות ואתרים מעניינים בארץ ...
מזלכם שאני צריכה עכשיו ללכת להכין ארוחת צהריים
אחרת הייתי מאריכה עוד יותר ... ככה זה כשאני נהנית מתלהבת ... רוצה לחלק את הכל עם כוווולם
ראו הוזהרתם
המון המון
לכם חמודים שכמותכם
על הברכות והאיחולים ... אתם ממש חברים אמיתיים, מחזקים ומעודדים ... שתהיו לי בריאים