דוברע אוטרא
בוקר טוב

yaely2

New member
מנהל
דוברע אוטרא../images/Emo187.gif../images/Emo42.gifבוקר טוב

שלום חברים שלי,
חזק חזק, הלכתי לישון מאוחר וגם אחרתי קום, חשבתי לפגוש הרבה מכם ערים למסדר בוקר, אבל אתם? לא פוחדים מכלום, רק
נוחרים מתחת לפוך. סחטיין סחטיין, רק אני צריכה לרוץ לעבודה. ברכה ברך אותי ה' שאני אוהבת את העבודה שלי ואת התלמידים ה"רסים" שלי כמעט כמו שאני אוהבת אתכם, וגם נהנית מחברתם. פאנימאיע?? לאט לאט אני אדע רוסית. ראבוטא אני כבר יודעת. להתראות יעלי

misu007

New member
|בלובוקר טוב ויום נעים יעלי../images/Emo24.gif

יעלי העבודה כאשר עושים אותה בכייף אתה נהנה פי כמה ,לכן בתור בעל ניסיון תמשיכי בעבודה כמה שתוכלי יותר יום טוב

yaely2

New member
מנהל
"אין חכם כבעל ניסיון"../images/Emo51.gifוזה נכון

נֵנָה

New member
יעלי וכולם בקר טוב ../images/Emo24.gif ../images/Emo42.gif../images/Emo6.gif

גם אני ממהממהרות היום ... רוצה להספיק ללכת ללשכת התעסוקה לקחת להירשם (זה במקום לקחת מספר), וב- 9:00 אני הולכת להרצאה של מדריכת טיולים על סלובניה בליווי שקופיות, מקווה שיהיה מעניין
ועוד רוצה להספיק אחורי זה
לחזור ללשכה כדי להתקבל אצל הפקידה שם שתרשום לי התיצבות ... לפי מה ששמעתי, מעל גיל 50 לא צריך להרשם כל שבוע אלא רק פעם אחת ... אלוואי ...
אחלו לי שאספיק ושאתקבל סוף סוף, כי אין לי סבלנות אליהם ... והתורים מכאן ועד הודעה חדשה
שיהיה לכם יום נהדר ומוצלח ...

emmy5

New member
ננה,בוקר טוב ..אני מחזיקה לך ..

אני מחזיקה לך אצבעות ...זכור לי את ימי הרשום בלישכת עבודה ...בשבילי היה כייף לא נורמלי ...במקום עבודה שלי פיטרו מאות ... אז לישכת עבודה היה מקום מפגש של ידידים ...לבכות או לצחוק באותו זמן ... ההרצאה צריך להיות מאוד מעניינת ,סלובניה מקום נחמד מאוד לבקר. תצליחי ..

ora11

New member
ננה בוקר טוב../images/Emo24.gif

מאחלת לך בהצלחה קחי מספר ללשכה ולא חס וחלילה לקופת חולים. אצלי אין לשכת עבודה אולי זה יתרון בשל היותי קיבוצניקית. יום טוב תהני מההרצאה אומרים ססלובניה מהממת. (עוד לא ביקרתי שם)

נֵנָה

New member
אז הנה עברתי את טבילת האש ../images/Emo15.gif

והייתי בלשכת התעסוקה ... מעמד לא הכי נעים באופן כללי, אבל הפקידה היתה מאד נחמדה וסבלנית, רשמה את פרטי להסבירה לי הכל ... מזל שאצטרך להתייצב רק פעם בחודש ...ובינתיים צריכה כבר להגיש את טופסי הבקשה לקצבת אבטלה לביטוח הלאומי ... מקווה שהכל יהיה כשורה ... ו מ י ד לאחר מכן, הספקתי לרוץ להרצאה שהתקיימה, למזלי הרב, בבית-ההסתדרות שהוא בדיוק מול הבניין בו נמצאים משרדי שרות התעסוקה ...
מדובר בעצם בשתי הרצאות לשבוע שמקיימת ההסתדרות במכללת הגימלאים, בדרך כלל ע"י עשיית מנוי עם מקום קבוע באולם, אך אפשר גם לבוא לצמד הרצאות כזה גם באופן פרטני במחיר 17 ש"ח על בסיס מקום פנוי שאני צריכה למצוא לי ... כם היה היום ודוקא מצאתי מקום מצויין ... אם ארצה לפרט בפניכם את כל תוכן ההצראות המעניינות, אצטרך לשאת הרצאה שלמה ,,, באופן כללי הרצאה אחת היתה על קרואטיה וסלובניה מצלווה בשיקופיות נהדרות ומוגשת ע"י מדריכה ותיקה בשם הדס ניב, שהגישה אותה בצורה מאד מאד מעניינת ומהנה ... אני כנראה בין היחידים שטרם ביקרו באזורים אלה וזה ממש נתן לי חשק לנסוע לשםש בהקדם, ברגע שמזג האוויר יאפשר זאת ... מ ו מ ל ץ מאד
הרצאה שנייה היתה בנושא "מסעות בא"י (סיפורי נוסעים בא"י) שהוגשה ע"י מרצה נפלאה ומחוננת בעלת חוש הומור נפלא, בשם ענת גואטה שריתקה אותי מהרגע הראשון ועד הסוף ...ממש התמוגגתי
היום היא סיפרה על אשתורי הפרחי (שמוצאו היה מצרפת) שהגיע לארץ ב-1306 והשתקע בבית-שאן ... השני שסיפרה עליו היה רבי עובדיה מבר טנורא שהגיע מצפון איטליה (שהיה בן לאחת המשפחות החשובות מיהדות ונציה) שהגיע לארץ ב-1485 והשתקע בירושלים ... כתב פירוש למשנה שמהווה עד היום חלק נפרד ללימוד המשנה ביחד עם פירוש הרמב"ם ... וכן אגרות ופיוטים ...היא הקריאה בפנינו איגרת שכתב לאביו, ממש תענוג לאוזן ולעין ... והשלישי רבי משה מבסולה, אף הוא בן משכיל למשפחה יהודית עשירה מצפון איטליה שהגיע לצפת ... (כי הרי שם מצפון יראו הראשונים את המשיח כשיגיע ...) שכתב את ספר מסעו ממש כמדריך למטייל בא"י בשפה ציורית ומענגת ... בתוכנית הלימודים של המכללה הזאת מתקיימות הרצאות ע"י מרצים בכירים חלקם ד"ר, בנושאי אמנות, תנ"ך טיולים בעולם, מסעות בא"י, גירוש ספרד, אקטואליה, ספרות, מוסיקה, מצב המשק בתנאי אי-ודאות, טסקנה, יפן, האיסלם, חברה ותרבות, כולן נראות לי מעניינות אחת, אחת ... וכאן פירטתי רק חלק מהן ... בכל מפגש שבועי מתקיימות 2הרצאות מ-9 בבקר ועד 11:30. איזה כיף שגיליתי את זה בזכות חברה שפגשתי ... כן, עכשיו יש גם זמן לפגוש חברות ...
כמו-כן מארגנים שם טיולים שונים למקומות ואתרים מעניינים בארץ ...
מזלכם שאני צריכה עכשיו ללכת להכין ארוחת צהריים
אחרת הייתי מאריכה עוד יותר ... ככה זה כשאני נהנית מתלהבת ... רוצה לחלק את הכל עם כוווולם
ראו הוזהרתם
המון המון
לכם חמודים שכמותכם
על הברכות והאיחולים ... אתם ממש חברים אמיתיים, מחזקים ומעודדים ... שתהיו לי בריאים

נֵנָה

New member
חמודים שלי, סליחה על השגיאות, אך

אתם בודאי תבינו הכל
כתבתי מהר מהר כדי לזכור כמה שיותר
להתראות

נֵנָה

New member
תוספת קטנה לדיוק ...

בעניין אשתורי הפרחי - מוצאו היה אמנם מצרפת, אך ב-1306 כאשר מלך צרפת גירש את היהודים, חלקם הפזרו באירופה ומשפחתו הגיעה לספרד ... משם עבר לאיטליה מסיבות פרנסה וחי בפלורנס שם עסק בעיקר במתן שירותי רפואה ... מכאן בא אף שמו (פלורנס במקור פּרח) ובעברית בסמיכות הפִּרְחִי עם חיריק מתחת ל-פ הדגושה (ולא כפי שמקובל לחשוב הפַרחי שזו משפחה אחרת לגמריא ...) כשהגיע לארץ השתקע דוקא בבית-שאן שנחשבה כמקום טוב לגור בו בגלל מעיינות המרפא שהיו בה וכן, לטענתו, בעצם עם נחוג מעגל גדול במחוגה כשמרכזה בבית שאן יתברר שבעצם בית-שאן היא מרכז הארץ ...
בייייי

מנורה

New member
ננה, ../images/Emo51.gif כמה טוב שהשתלבת

ומצאת את מה שאת אוהבת איזה זיכרון ואנחנו נהנים מהידע שאת צוברת חן,חן

emmy5

New member
ננה, בהצלחה ,

מכללה זה דבר מעניין ,אפשר לפגוש גם חברים מאוד מענינים . חברי הסתדרות משלמים פחות . בהצלחה !!!!!

emmy5

New member
בוקר טוב חמים ושקט לכולם../images/Emo24.gif

הבן סידר לי את המחשב...כמה טוב לחזור הביתה ...התגעגעתי ..בוקר טוב ידידי .YAELY MISU 007
ו כל יתר . שיהיה לנו יום נעים ושקט .

מנורה

New member
בוקר טוב ויום של שמחה ואור../images/Emo42.gif

שלחתי את הנכדים לגן ולביה"ס ועכשיו יש לי מספר דקות להיות איתכם. לשאלתך ננה, יש לי 5 נכדים מהבן הבכור שלושה שני בנים 7 וחצי ו 6 ובת בת שנתיים ולבן הצעיר בת בת שנתים וחצי ובן בן שנה הם הריבית הכי הכי
. עכשיו הולכת לשעור אנגלית מה אפשר לעשות רוצה להבין את הבדיחות הנפלאות של דני. להת בערב

../images/Emo42.gif בוקר טוףףףףף

נראה לי מזג האויר עדיין לא החליט אם
או
ועד שיחליט אני מסיימת את קריאת וקריעת העיתון... מצד אחד החדשות מה זה מעצבנות (העסק המסריח של שרון והגילויים של דוד ספקטור היועץ לשעבר שלו) ומאידך לא רוצה להוציא את עצמי מחוץ לעניינים ולחיות במין בועה של אושר לא מציאותי.... הידד ליעלי החרוצה, ברכות לננה בביקור ה-I בלשכת התעסוקה (ממש לא נורא וצריך לחתום רק פעם בחודש) וברוך רופא מחשב לאמי היקרה, ואיחולי הצלחה וכיף למנורה בלימודי האנגלית...כיף ענקי ללמוד מתוך רצון ולא כורח של מבחנים וכד'...וברכות למקסימה, בימבו, שרה16 ובאיה (לאן היא נעלמה?) ודני, ורד רד וסבא אורי (גם הוא נעלם?) ומישו ואם שכחתי מישהו איתו הסליחה....הגיל הגיל... יום טוב אנשים
ע נ ק

מנורה

New member
חונה לרגע ../images/Emo51.gifאין כמו לעשות דברים

מתוך בחירה ורצון

ora11

New member
בוקר טוב יעלי והחברים../images/Emo141.gif../images/Emo24.gif

אנחנו חורפים? לא מתייצבת למסדר בוקר. וגם אני הולכת לעבודה העבודה היא כל חיינו . יום טוב ונעים לכולנו.

למעלה