דובר כאן לא מזמן על פנסיית שארים לילדים של יחידניות

אמאנחל

Member
מנהל
אני עושה

תעשי חשבון כמה אכן יתקבל מביטוח השארים.
&nbsp
אני מבקשת מאח שלי לקחת אליו את הילדים במקרה שיקרה לי משהו. הוא הסכים. אני רוצה שכל המשפחה שלו תמשיך לחיות ברווחה ובנחת גם במקרה כזה. הוא הרי יצטרך לעבור לדירה גדולה יותר שבה יהיה חדר נוסף לילדים שלי בנוסף לילדים שלו. הוא יצטרך לקנות רכב גדול יותר. אני רוצה שלילדים שלי ימשיכו להיות כל החוגים שיש להם היום, ולא רק מימון מינימלי וקמצני של אוכל וביגוד. לילדים של אחי יהיה גם כך קשה להסתגל לכך שיש עוד שני ילדים במשפחה וכו', אני רוצה שהשיקול הכלכלי לא יהווה שום עול ולא תהיה תחושת של התנגדות כלפי הילדים שלי מההיבט הזה. אפילו הייתי רוצה שהם ירוויחו ברמת החיים בגלל שהם מגדלים את הילדים שלי. אני לא רוצה שיקרה שאח שלי ואשתו ייסעו לחו"ל עם הילדים שלהם וישאירו את שלי בבית....
כמו כן אני רוצה שכמו שאני חוסכת עכשיו לשכר הלימוד האוניברסיטאי שלהם החיסכון הזה עדיין יעמוד לרשותם. אני רוצה שיהיה מימון ללימודי הנהיגה שלהם וכו', שלא ייתקמצו על הביטוח הרפואי שלהם, על יישור שיניים, ועוד ועוד...

jiminit2

New member
עשיתי

כמו אמאנחל. מעדיפה לדעת שהילדים שלי לא יפלו לעול על אף אחד (כלכלי לפחות)

דונלה

New member
דובר כאן לא מזמן על פנסיית שארים לילדים של יחידניות

נאמר משהו על הגדלת הפנסיה ל 100% אם אני לא טועה.
לא מצליחה למצוא את השרשור הזה.
האם מישהי יכולה להאיר את עיניי בתחום?

דונלה

New member
עונה לעצמי

ישבתי עכשיו עם סוכן הביטוח של החברה שלי.
יש לי ביטוח מנהלים.
במקרה מוות חלילה הילדים מקבלים את כל הסכום שהצטבר בביטוח + הסכום למקרה מוות שבביטוח החיים במסגרת הפוליסה.
אגב, הסוכן הציע שחלק מסוים מביטוח החיים ניתן לבטל ולקחת במקומו ביטוח חיים בנפרד עם אותה פרמייה ולקבל סכום גבוה יותר למקרה מוות. משמעותי.

jiminit2

New member
רק תשימי לב

גם לי ביטוח מנהלים. הסוכן המליץ להשאיר את שדה המוטבים ריק ולא לכתוב שם את פרטי הילדים כדי שבמקרה הצורך הכספים יועברו לידי האפוטרופוס / שאר משפחה דרגה ראשונה (או מה שהגדרת בצוואה). אם רושמים את פרטי הילדים וחלילה קורה לי משהו, הם עדיין לא בגירים והכסף יוקפא עד שיגיעו לגיל 18 ולא יועבר לאף אחד בינתיים. עדיף להשאיר את הכסף "נזיל"

דונלה

New member
תשובת סוכן הביטוח שלי

"אם הילדים מתחת לגיל 18 הכסף יילך לאפוטרופוס שלהם והוא יהיה חייב להשתמש בו לטובתם"

וזה לשאלתי מה קורה אם הילדים רשומים כמוטבים.

jiminit2

New member
מעניין.. אציק לסוכן שלי שוב

למרות שתכלס זה לא כל כך משנה. התוצאה אותה תוצאה.

אד י

New member
לא בטוח בכלל

עד כמה שידוע לי,
במידה וילדייך לא יאומצו על ידי מישהו,
אז הם יהיו תחת חסות המדינה,
והמדינה נוהגת למנות כיום שני אנשים שונים לשתי המטרות האלו : גוף ורכוש.
אז אם את רוצה שהכספים שלך יעברו למי שמוגדר אפוטרופוס גוף אז את צריכה להוריש אותם לו.
שלדעתי זו לא גישה נכונה. ועדיף להשאיר לילדים את הרכוש על שמם עד שיגיעו לגיל 18+ ויניב להם בסיס לתחילת חייהם הבוגרים.
כמו כן, כדאי שתבדוק מה מגיע לילד יתום מהמדינה, לפני שאתן עושות מאמצים לתת כספים למי שיהיה אפוטרופוס גוף. בסך הכל המדינה תומכת כלכלית עד גיל 18. אז לדעתי אין צורך לאפוטרופוס ביותר מביטוח החיים.

לא מדויק

אם יש לך צוואה ובצוואה כתבת מי את רוצה שיהיה מנהל העזבון אז הכסף יועבר אליו. לחילופין את יכולה בצוואה למנות עו"ד שיהיה נאמם לכספך ואז הכסף יועבר אליו.
אם לא כתבת צוואה אז באמת יש בעיה כי לילדים אין חשבון בנק ואי אפשר יהיה להעביר להם את הכסף עד שיהיו בגירים.

למעלה