דובר משטרת ירושלים נגד "משפחה"

דובר משטרת ירושלים נגד "משפחה"

מתוך עיתון "משפחה" ל' אב: מרים צחי היא צלמת המערכת של עיתון "משפחה". כצלמת היא אמורה להתחבר לקוד השידור הקבוצתי של משטרת ישראל לכל העיתונאים והצלמים ולקבל הודעות לזימוניות על אירועים שונים. את ההודעות הללו זכאי לקבל כל עיתונאי או צלם שיש לו תעודה רשמית של לשכת העיתונות הממשלתית ואשר המערכת מצהירה כי זה הכתב שלה לענייני משטרה או הצלם שלה לענייני משטרה. ההודעות הללו עבור עיתונאים וצלמים הן כלי עבודה חיוני מאוד. גם עבור מרים צחי ההודעות האלהה הן כלי חיוני לפרנסתה ולעבודת המערכת. כדי לקבל אישור להתחבר אמורה מרים צחי להגיש בקשר לדובר מחוז ירושלים של משטרת ישראל, רפ"ק שמואל בן רובי. הבעיה היא...שמרים צחי רודפת אחרי רפ"ק שמואל בן רובי כבר שנה כדי לקבל את האישור הזה. לאחר שהיא שיגרה את הבקשה מספר פעמים ולא קיבלה תשובה פנתה באופן אישי למפקד מחוז ירושלים ניצב מיקי לוי וזה אמר לה שתשלח לו מכתב אישי. היא שלחה אך ניצב לוי טען כי המכתב מעולם לא הגיע אליו. התפתחות מאוד מעניין היתה לפני שבוע כשמרים צחי הצליחה להשיג את דובר מחוז ירושלים, שמוליק בן רובי, בטלפון הנייד שלו ושאלה אותו מדוע בקשתה לא נענית. מרים צחי סיפרה ל"משפחה": "הוא דיבר אלי בטון מאוד לא רדיב, וצעק עלי שאני מדברת לא יפה". וכך אמר לה שמואל בן רובי: "ועכשיו, תתני לי לדבר. משפחה הוא עיתון אנטי ציוני, אני לא אתן לעיתונים כאלה פרנסה". כשמרים צחי אמרה לו שזאת הפרנסה שלה ענה לה שמואל בן רובי: "אז תלכי לעבוד בחתונות". כשהיא שאלה אותו אם כך הוא גם מתייחס לעיתונאים ממזרח ירושלים שהם באמת אנטי ציוניים הוא ענה לה שהוא שונא אותם באותה המידה. עוד אמר לה בן רובי שגם אם היא תפרוש מעיתון "משפחה" ה'אנטי ציוני' ותלך לעבוד בגוף ציוני, ייקחו מספר חודשי צינון עד שהיא שוב תוכשר להיות מחוברת למוקד של המשטרה.

אני קוראת את עיתון "משפחה" מדי שבוע

ונכון שמתפרסמות שם כתבות נגד המדיניות של ראש הממשלה ונגד שינוי אבל...ממתי זה הופך עיתון להיות אנטי ציוני?

וממתי כתבה נגד מדיניות הממשלה

הינה "אנטי ציונית"? וכי עיתונים כמעריב וידיעות אינם כותבים כך? אנטי-ציוני זה כינוי לחרדים, פרזיטים, שלא הולכים לצבא, לא עובדים ורק סוחטים כסף מהמדינה.

רגע, לא הבנתי

את ההסבר מה זה אנטי ציוני זה הסבר חדש שלך או שאתה אומר שזה מה שדובר ירושלים חושב? מכיוון שאם תקרא בכתבה, ההסבר שלך לא נכון.

פראזניק

New member
רגע רגע רגע

זו באמת השאלה? האם 'משפחה' הוא אנטי ציוני או לא? כתבות נגד מפלגות וממשלות מתפרסמות בכל עיתוני הארץ, החל מהעיתונים הגדולים, ידיעות ומעריב, וכלה במקומונים. זה לא הופך שום עיתון ל"אנטי ציוני". אבל החוצפה כאן גדולה הרבה יותר, משום שאדון שמוליק, הדובר הנכבד, שכח שתפקידו אינו לחנך את העיתונות לציונות, אלא לדברר את המשטרה. cnn או רויטרס הם פחות ציוניים ממשפחה, אבל איתם שמוליק לא יעיז לריב. הדובר המכובד מתנהג - כדרכה של משטרת ישראל רובה - כאילו מדינת ישראל היא רפובליקת בננות דקטטורית.

צודק! והשאלה היא...

אם הוא מתנהג כך, סימן שהוא מרגיש חופשי לנהוג כך. הוא מרגיש שיש לו גיבוי. כיצד זה יתכן?

שלינקה

New member
כיצד זה ייתכן?

וכיצד זה ייתכן שחרדים מרגישים הרבה פעמים מאויימים כשהם נמצאים בקרב אוכלוסיה חילונית? וכיצד זה ייתכן שאליגון אמר על החרדים שהם כינים, עפ"ל? וכיצד זה ייתכן שהיה מי שהטביע את המושג "דרוס כל דוס" ואחרים רבים המשיכו אחריו את המסורת, ואף שיכללו את השיטה? וכיצד זה ייתכן ש... וש... וש... אני כבר הפסקתי לשאול.

זה נכון, את צודקת. אבל...

במוסד כמו המשטרה חייבים להיות אוביקטיביים. המשטרה צריכה להתנער מאנשים כאלה - במיוחד כשהם בתפקיד כ"כ ייצוגי כמו דובר המשטרה.

למעלה