דוגמאות להצעת מחקר

lona 7

New member
דוגמאות להצעת מחקר

שלום, אני תלצידת M.A בהיסטוריה, כרגע נמאת בשלב (המייגע) של כתיבת הצעת המחקר. אני אשמח לקבל דוגמאות של הצעות שכבר אושרו, רק כדי לדעת ממה להתחיל.. תודה

I Was Hoping

New member
המלצה שלי:

קחי מסטודנטים למחקר (מאסטרנטים או דוקטורנטים) של החוג שלך את ההצעות שלהם. זה קצת שונה מחוג לחוג ומאוניברסיטה לאוניברסיטה. אני בזמנו לקחת הצעה אחת של מאסטר ואחת של דוקטוראט מחברות שלמדו איתי בחוג וקיבלו שבחים על ההצעות שלהן. אם את לא מכירה, תשלי את המנחה שלך שבוודאי יידע להמליץ, כי סביר להניח שהוא/היא גם יושבים בוועדה שמאשרת או דוחה את ההצעות האלה. לפי המבנה שלהם תוכלי פשוט להכניס את שלך. זה יעזור לך מאוד. אצלנו בחוג גם מפרסמים דף שמהווה את המבנה המדוייק (שלד) של ההצעה. זה חשוב. תשאלי במזכירות של החוג שלך על דף כזה, או שתחפשי באתר שלהם.

תבקשי מהמנחה

שייתן (תיתן?) לך הצעה או שתיים שהוגשו והתקבלו של סטודנטים מהעבר הלא רחוק, לי זה מאד עזר בנוסף, כמו שהציעו, במחלקה אמור להיות דף שמפרט מה צריך להיות בהצעה ואיך היא אמורה להראות (מבחינת פונטים, שוליים וכו') בהצלחה!

aya_bsf

New member
דוגמא

היי.. צירפתי קובץ, נראה לי שזה יעזור לך. בהצלחה:)

lona 7

New member
תודה על התגובות אבל..

לצערי אין כ"כ עזרה מהחוג והמנחה די צעירה בענייני הנחייה.

מממאיה35

New member
אם זה המצב בהצעת המחקר אז..

מה יהיה כשתתקדמי בתזה שלך? עם המנחה לא יכולה לעזור - אולי תבקשי ממנה שתשאל חוקרים אחרים במחלקה שלכן, שתברר את הדרישות האלה.. ובנוסף, חייב להיות מישהו במחלקה (ראש חוג/מחלקה, או מנהל המחלקה/חוג או המזכירה או מישהו) שיש לו הנחיות רשמיות לכתיבת הצעת מחקר, ואם לא במחלקה אז אולי ברשות תלמידי מחקר או במשהו דומה לזה אצלכם. וגם - הכי טוב לברר אצל חבר'ה אחרים שלומדים איתך בחוג או במחלקה. סביר להניח שאת לא הראשונה שמגישה הצעת מחקר.. אם ניסית ולא עזרו לך - מציעה להיות קצת יותר "חוצפנית" או "בעלת מרפקים" ולדחוף שוב את הבקשה שלך לסטו' שסביבך.

איפה את לומדת?

אולי יש פה סטודנטים ממדעי הרוח מאותו מוסד שיוכלו לעזור לך

למעלה