דוגמא לאימון אישי

דוגמא לאימון אישי

חבר טוב שלי שהוא מבולבל ומבולגן בטירוף קיבל קידום בעבודה הוא עסק בהדרכת נוער ולמידת נוער קשה יום עכשיו הוא קיבל תפקיד ניהולי ואין לו מושג איך להתעסק עם כל הניירת וארגון היום יום שלו דיברנו אתמול על ה"בלאגניסטיות" בחייו הוא שאל - איך אני יכול להיות מסודר בעבודה.....???? אמרתי לו שיתחיל בקטן שבוע ראשון - לדאוג שהאוטו יהיה נקי ומסודר ואח"כ המטבח, ואח"כ הבית, ולאט לאט הוא יתרגל לסדר בחיים הוא אמר שזה רעיון מצויין האם כך מתנהל הרעיון של אימון אישי? באדי

tlingit

New member
לא כל כך... ../images/Emo13.gif

כמובן שהעצות טובות מאד, וגם הוא יודע לזהות זאת
אלא שכולנו "יודעים" מה הדברים "הנכונים לעשות"(שמענו אותם כל חיינו מדמויות מפתח) הבעיה היא שאלה הנחיות שבאות "מבחוץ" ולא בהכרח מתאימות למבנה הייחודי של כל אחד מאיתנו באימון הרעיון הוא לגשת אל הנושאים מכיוון אחר לחלוטין כלומר הכיוון שמתוך המתאמן ומתוך עולמו, תפישותיו וערכיו כשהתובנה המרכזית היא ש"ערכיו של המתאמן קודמים" יש כמובן כמה אסכולות באימון, לגבי הדרך והמתודולוגיה שבהן מתבצע האימון עצמו, אבל משותף לכולן שמתקיים בו בירור של הנושאים ותפישת העולם של המתאמן, דברים שנראים לו מובנים מאליהם עוברים בחינה מחודשת ולעיתים הצבה בפרספקטיבה שונה, או הגעה לתובנות באשר להעדפותיו וערכיו. מתוך כל אלה מתבצע תהליך משותף של מציאת דרכים להגיע לתוצאות שאותן המתאמן מעוניין להשיג כך שהן מתאימות לו - ליכולותיו, לערכיו ולתכונותיו - באופן אישי וייחודי לו. כאשר הדברים נעשים מתוך תובנה פנימית ובהתאמה לתפישות אישיות הם הרבה יותר אפקטיביים וגם הרבה יותר ניתנים לביצוע כי המתאמן יודע מה הסיבות שלו לביצועם ומה התוצרים שהוא מגיע אליהם כשהוא פועל בדרך שהתווה לעצמו בעזרת המאמן/ת שאלה נהדרת
תודה רבה לך באדי תות
אני כולי סקרנות לשמוע את תשובות שאר חברי הפורום, כל אחד ואחת מהפרספקטיבה שלהם

תודה על התשובה

מה את היית מציעה כמאמנת ??? (סתם מעניין אותי לדעת איך הכיוון עובד) באדי

tlingit

New member
כיוונים

הנה כמה דברים שאני מעלה באופן אסוציאטיבי ולאו דווקא לפי הסדר שהם היו עולים באימון ממש: הייתי בודקת את ההקשר הרחב של הצורך שמביע אותו מתאמן גם בתחום התפקיד החדש וגם בנושא הספציפי של ההתארגנות היינו בודקים מהן מטרותיו בתפקיד החדש, לאן הוא רוצה ללכת איתו, לאן הוא רוצה להביא את עצמו, את הארגון בו הוא עובד ואת הגוף אותו הוא מנהל בודקים מהם כלל מטלותיו בתפקיד ומהם תחומי האחריות שלו, איך הוא תופש אותו, ואיך הוא תופש את עצמו ביחס לתפקיד הזה, ואיך נושא ההתארגנות מתייצב בהקשר אליהם ניהול רומז על עבודה עם אנשים ועם כפיפים - מה זה אומר מבחינתו ומה זה מעלה ובכלל נושא העבודה בשיתוף או מול אנשים אחרים אולי הוא יכול להעביר חלק מנושא ההתארגנות לאדם אחר? גם זה פתרון קביל לחלוטין שיכול להיות מועיל מאד והמתאמן עצמו - מה חשוב לו, מהם הערכים שלו, מהם תחומי הפעולה שלו, האם קיימים הבדלים בין התנהלותו בתחום המקצועי לתחומים אחרים בחיים (באופן רחב וכולל, לא רק בנושא ההתארגנות) מהם ההבדלים האלה, מאיפה הם נובעים. מה אפשר לקחת מתחומים אחרים ולהשתמש בו, אילו חוזקות אפשר להפעיל באופן שונה כדי "לכסות" נושאים אחרים פחות חזקים אולי ואיך לעשות זאת מה עוצר אותו, מה מקדם אותו, מה מחזק אותו, האם שיתוף פעולה עם אדם אחר תורם לו או מעכב אותו, ועוד ועוד... בכללי האימון מנסה להרחיב ככל האפשר את היריעה ולא להתמקד רק במה שהוגדר כ"נושא בעייתי" (וראי השרשור בנושא שינויים בכיוון האימון) ואני בטוחה ששאר חברי הפורום יוכלו להעלות עוד הרבה

עץ.... או יהלום ...

באימון מוכרים 2 כיוונים: שיטת העץ - היא שיטת האימון שדרכה המתאמן צומח, גדל, מתחזק, מתעצם. שיטה שבה המאמן הוא בגדר "גנן" שיכול להשקות...לדשן.. לעודד המתאמן הוא כניצן הגדל והופך לעץ מושרש וחזק. שיטה כזו מתרכזת בעיקר במהויות. שיטת היהלום - היא שיטה שבה המתאמן הוא היהלום בלתי מלוטש, שבעזרתו של המאמן, יהפוך ליהלום מלוטש יותר, נוצץ יותר, טוב יותר. שיטת היהלום מתרכזת באימוץ או ליטוש מיומנויות וכישורים שונים (אימון כדורסל הוא ברובו - בשיטת היהלום. מאמן הכדורסל מקנה למתאמן מיומנויות טובות יותר לצידן של תכונות וכישורים הנחוצים לו להצליח במגרש. הכדורסל משתמש גם בשיטת העץ אבל עיקר התהליך הוא אימון בהקניית וליטוש המיומנויות הנדרשות במגרש הספורט. מנהלים לוקחים לא פעם coach שמתמקד בשיפור מיומנויות הניהול שלהם : תקשורת, ניהול עסקי, ניהול זמן, הובלת צוות, חשיבה אסטרטגית וכו'. שתי השיטות נחוצות, שתיהן רלוונטיות - כל אחת לסוגה. במקרה שהעלית, באדי תות, הייתי מתמקדת תחילה דווקא באימון בשיטת היהלום. זיהוי מיומנויות נחוצות, פיתוח כישורי התארגנות נדרשים וכו' ורק אח"כ פונה גם לכיוון שיטת העץ, המתמצה באותן שאלות (חכמות וטובות) שהעלתה tlingit. למה בסדר הזה ? מפני שארגון הוא קודם כל עסק. הוא מבקש לראות תוצאות כמה שיותר מהר. גם ממנהל חדש. לא תמיד יש זמן (או מקום) לחקירה עמוקה וארוכה של הקשרים, ערכים, מהויות וכו'. ארגון מבקש ביצועים. עם מנהל שיש לו בעית התארגנות הייתי עובדת קודם כל על טיפול בנקודות התורפה הפרקטיות ביותר (כדי להגיע לתוצאות מיידיות מול הארגון) ואז מתפנה לבירור העמוק (והחשוב) יותר. גמר חתימה טובה, ענת

tlingit

New member
אני כל כך נהנית לקרא

את דברייך כל פעם ואת הדרך שאת מסבירה דברים...

אימון אישי - מה הוא?

שלום לכולם שנה טובה וחתימה טובה. שמי ויקי לוי ואני מאמנת בוגרת coaching academy (עד לא מזמן עבדתי בחברה כתומכת באימון למשתתפי הקורסים). בתשובה לבאדי תות, דבר הראשון שעולה בדעתי הוא הנושא של בקשה לאימון: באדי אתה מדבר על החבר טוב שלך ואני יכולה לראות את הדאגה שלך והרצון לעזור ממקום טוב..עם אהבה...אך... על מנת שיהיה כאן אימון נדרשת "בקשה לאימון" כלומר האדם שרוצה לעשות "סדר בחייו או עבודתו" יבקש זאת (בעצמו) ממאמן כי אחרת כל הנעשה נכנס לעצות טובות בין חברים (כמובן אינם מבוטלים אך זה לא אימון). ברגע שאדם מבקש אימון הוא יוצר לעצמו מחויבות להתמקד בעשייה שעליה הוא לוקח אחריות. הוא מתחיל לחקור בעזרת המאמן שאלות לגבי מה עובד, מה לא עובד ומה חסר בחייו (או עבודתו) ועל פי התשובות שהוא מגלה הוא יכול לעשות לעצמו יחד עם המאמן תוכנית עבודה איך הוא משיג תוצאות - במקרה של חברך, איך הוא מכניס סדר לתפקידו החדש על מנת להצליח. בהצלחה
ויקי

היי ויקי

קודם כל אני בת ולא בן (זה בסדר, לא צריך להתנצל) החבר הזה בא לבקש ממני "טיפ" איך לשנות דברים וזה הדבר הראשון שחשבתי עליו שהרי אם חייו נראים כמו תוהו ובוהו הוא לא יצליח לעשות סדר בחייו המקצועיים או ככה לפחות אני חושבת ברור שזה מצריך עבודה ו"עיבוד" אבל האם לא זה אמור להיות הכיוון ? באדי

היי באדי

קראתי שוב את הדברים המדהימים שכתבו tlingit וענתתוצאות בהרחבה. אני מסכימה עם כל מה שהן כתבו ואם אני אוסיף עוד נראה לי שזה יתחיל להיות כמו קורס שחיה בהתכתבות.. בכל אופן.... תוהו ובוהו, בהסתכלות שלי, זה מקום טוב להיות בו... זה מקום בו אדם יתחיל לחקור , ובמקרה של חברך, ימצא כמה תשובות על מנת להתחיל לעשות סדר... הרי שהבקשה שלו ל"טיפ" מראה שהבחור התחיל כבר.. אני מאד מאמינה בעוצמות האימון ולכן מאד ממליצה לחברך להתחיל להתאמן עם מאמן שיהיה לידו בזמן שהוא יעשה סדר כבר בכניסה לתפקיד החדש וההצלחה שלו לא תאחר להגיע.
ויקי

tlingit

New member
ברוכה הבאה ויקילוי1 ../images/Emo140.gif

יופי שאת מצטרפת לפורום שלנו
נהדר שהזכרת את נושא המחוייבות לתהליך - הוא הרי משמעותי כל כך אני מזמינה אותך לעיין בכללי הפורום, במאמרים
ובקישורים
שלנו באיחולים לדיונים מרתקים ופורים

למעלה