דוגמא לתרגול כושר ספציפי לאגרוף

זה לא שובר את הגב?

זאת אומרת לעבוד עם פטיש אויר רצוי שרגל אחת תיהיה קדימה ואחת מכופפת מאחור אחרת כואב הגב

muaythai

New member
דסקלו ..

הייתי שמח "לשמוע" איך היית מכין את החניך שלך לקראת קרב זירה, מבחינת כושר בכללי, ואינטרוולים (זמנים, מרחק), תרגילי כוח, כמה זמן לפני הקרב (בכללי) ההכנה נעשית, ומה לגבי תזונה, אימונים ביום, זמני שינה וכו' ..
מעניין אותי לדעת - חיים של מתאגרף מתחרה .. בסופו של דבר, די דומה לעולם ממנו אנו באים, אך בכל זאת מעניין אותי לדעת ו"לשמוע" ממאמן תותח כמוך בענף האיגרוף "קלאסי" בארץ.
תודה, והמשך שבוע טוב.
בברכה,
ארז שוקרון.

daskaliano

New member
קודם כל תודה על המחמאה ידידי :)

השאלה לא פשוטה בכלל והיא דורשת התייחסות פרטנית לכל חניך וכמובן לענף עצמו.
הדבר החשוב ביותר לפני שניגשים להכנה לתחרות הוא: האם החניך בכלל מעוניין להתחרות או שזה יותר רצון של המאמן. צריך להבין שרוב החניכים יגידו שבוודאי שהם רוצים להתחרות אבל כשיבינו מה המחיר יקבלו "רגליים קרות". הכנה לתחרות דורשת קודם כל רמה טכנית מספקת, על החניך להיות בעל יסודות טובים ובעל יכולת בסיסית להגן על עצמו. על החניך להבין שעליו לחיות חיים של ספורטאי, קרי: לשכב לישון ב22:00, להשכים לאימון בוקר ב06:00, להתאמן לפחות פעמיים ביום ב8 שבועות לפני התחרות, ללכת לספארינג אחת לשבוע לפחות בתקופת ההכנה, לאכול כדי לשמור משקל ולא לחתוך בימים האחרונים כדי לא להגיע חלש לתחרות. בקיצור ממש מורכב.

muaythai

New member
אהבתי ..

ו-10, גם .. הייתי אומר יותר מידי ע"פ מה שדסקלו מתאר.
כיף לשמוע מאמן כזה אומק דברים כאלו, כי זה כ"כ נכון. גם אין טעם להשקיע ככה בתחרויות בארץ, כי בקושי יש לאן לצאת ולהגיע מכאן. בודדים המאמנים שמוציאים באמת לחו"ל ומשקיעים בספורטאים מא' ועד ת'. בסוף תמיד יש איזה משהו שעוצר אם זה הצבא, אם זה הכסף, אם זה איזה ריב מטופש, הפסד וכו' וכו' ..
בכל אופן, עניין אותי לדעת, וכיף לדעת.
בברכת לילה טוב,
ארז שוקרון.

daskaliano

New member
ארז יקירי בשביל זה עושים תיאום ציפיות

מאמן ומתאמן צריכים לתאם ציפיות ביניהם. בשביל 98 אחוז מהמתאמנים ספארינג קל פעם בשבועיים זה די והותר. ספארינג בעצימות רבה יותר רק יכול לגרום לבעיות אצל ספורטאי שבא יום כן יום לא ויום אולי

daskaliano

New member
לצערי זו המציאות וצריך להבין אותה

90 אחוז מהאנשים שבאים להתאמן מעוניינים ב2 אימונים שבועיים. מתוך ה10 אחוז הנותרים 8 אחוז יעשו 3 אימונים אולי 4 מדידי פעם בשבוע ו2 אחוז ינסו להתחרות פה ושם. המתחרים הרציניים הם 1 אחוז מהאוכלוסיה של המתאמנים.

ETZ301

New member
זכיתי בעברי להתאמן אצל מאמן אגרוף.

שהיה מאמן 5 פעמים בשבוע... (כן כן כל יום אימון).
ובשבע בבוקר היה אוסף עם האוטו שלו את הגרעין שהיה מתחרה לריצת בוקר, כושר ושדואו בוקס.

אני מסכים עם דסקלו.
בלי להאמן בצורה שהוא מתאר, אין מצב לתת פייט יפה בזירה 3X3, בקיקבוקס או אגרוף. אני כבר לא מדבר על מואי תאי שעושים 3X5 או MMA 5X3.

muaythai

New member
אני ..

משתדל להכין ככה לפני תחרויות או קרבות זירה. יום יום אימון (פעמיים ביום) בוקר וערב, כמובן עם דגש על תפריט אימונים ותזונה נכונה. שינה מוקדם, וכמובן אימונים עם דגש על כושר וטכניקה כחודשיים לפני הקרב. וכמו שדסקלו אמר, זה תלוי במתחרה, ונדיר המתחרים שבאמת ישקיעו את רוב זמנם לאימונים, ויתנו מעצמם "הכל" על מנת להשיג את התוצאות הטובות ביותר. כמובן שיש עבודה, בית-ספר, חברה וחברים "והחיים שאחרי או לפני".
תודה בכל מקרה, והמשך שבוע טוב.
נתראה בשבת הקרוב בזירה ;)

למעלה