דוגמא מטאפזית מהיהדות

דוגמא מטאפזית מהיהדות

הרעיון שיש מטאפיזיקה הוא עניין שימושי כבר אלפי שנים ביהדות .
להגביה להרים דבר מה כמו שקם השדה והמערה לאברהם לעייני בני חת .
ואיך ביהדות עושים זאת .
יש את תפקיד ההגבה בבית כנסת עם התורה , יעני אחרי קריאת התורה מישהוא בא להגביה את התורה ,
ומה זה עושה , אזי חקרנו וגילינו , שכאשר למנדהוא יש רמה מספקת במטאפיזי להגביה מעל החומרי ,
הוא נחשב מהטובים , וילדיו בני טובים , טובים להגבה , דהיינו יש בו מספיק מאור מטאפיזי מעל הביולוגי ,
כדי להגביה את התורה מעל החומרי , ואז אם כל באי הבית כנסת בקיאים בתורה או עולים לתורה ,
אזי העליה המטאפיזית הזו , מעלה את רוחם ומוחם והאנרגיה שלהם , משל שהתורה הופכת בכך לחפץ מאגי
המעלה את כולם בתכניהם הרוחניים , ומשקלי ההתנגדות הרוחנית בחיים פוחתים , ואז יש יותר אינטיליגנציה ,
פחות רוח הפוכה וטומאה וכוח החיים והבריאות עולים , ומיתוך השיתופיות הזו של כולם בתורה יש עלייה והגבהה לכלל הציבור .
ועל כן צריך מתמחים בתחום התורה , שאפיקי פרשנות החיים שלהם והמטאפיזיקה שלהם רחבה כמה שיותר לציבור
ומאידך רמה גבוהה של הגבהה .
אני משתף זאת כי בשנה האחרונה חציתי את הרף שהופך אותי למגביה , דהיינו לא רק מרים פיזית את התורה אלא מגביה אותה .
ואזי לפי היהדות כל דבר שאני מרים אני כבר מגביה ,
והוא מקבל כוח מטאפיזי .
לדוגמא : הסמרטוטים שאיתם אני מנקה את הבית , סופחים יותר מים ולכלוך , למרות שזה אותו סוג סמרטוט , הוא מנקה יותר טוב
הליכלוך יורד יותר בקלות בניקיונות , פעם הייתי צריך שלוש סחיטות של סמרטוט רצפה לשטיפת הדירה , עכשיו כל הדירה במשיכת סמרטוט רצפה אחד , השואב אבק שלי שואב יותר חזק ,
ומאידך הריכוז בקריאת טקסט , או בהבנה עלה , עד לגבולות של ראיית זמן אחר , ומעשיהם של אחירים במציאות מקבילה .
כאילו כל תחום ה-ESP התעורר .
ואזי עכשיו אני נחשב מהטובים , דהיינו טובים להגבה ,
וזה אומר שכל דבר שאני מרים יש את ההרגש המטאפיזי , שגם משפיע על מה אני חווה שאני כושר .
איזהשהיא רמה של מטאפיזיקה גולשת לכל עשייה , משל כאילו יש גם שטח פנים מטאפיזי לסמרטוטי .או לחפצי ,
ואני רואה תוצאות במגעי בזולת , ואני מזהה מי גם יכול להגביה .
איזה התרוממות מעל הגשמי ביולוגי היום יומי .
סוף כל סוף אני מבין את העול מלכות שמים במקום עול מלכות ארץ בצורה פרקטית .
וזה רק ההתחלה עם הרבה גילויים והתחזקות נפשית מוחית שכלית מנטאלית וגופנית .
יותר חי ויותר בריא .
נקווה שזה ימשיך יגדל ויפרח וישפיע רק חיובי .
דוד

למעלה