דודה יעל

ענתי44

New member
דודה יעל../images/Emo16.gif

מאז שהיא נישאה לדוד שלה, זאב, אימצה אמי את דודה יעל לדודה האהובה עליה. ואולי אחטא אם אומר שהיו ביניהן יחסי אמא-בת. אני למשל אימצתי את האישה הזו, אחת מל"ו צדיקים, לסבתא שלי. אמא גם היום אוהבת אותה.שואלת עליה לפעמים ורוצה לדבר איתה. היום התקשרה אלי הבת דודה של אמא שלי וסיפרה לי שדודה יעל נפטרה לפני כשבועיים. וכשהיא ראתה שאנחנו לא יצרנו קשר הבינה שאנחנו לא יודעות. הלב שלי מלא צער וכאב. אני לא יודעת אם לספר לאמא שלי.אחותי אמרה לי שלא. וקיבלתי את דעתה. אבל אני מתייסרת. האם זה נכון יהיה לספר לאמא על דודה יעל או לא? אני אובדת עיצות. מה עושים?

אירילה

New member
../images/Emo16.gif ענתי ,משתתף בצערך הרב

אני בדיעה שלא לספר לאמא על הפטירה של הדודה משני טעמים. האחת לא כדאי להכניס את אמא ללחץ שיוכל להחמיר את מצבה עוד יותר מאשר כעת. השניה כי ייתכן שאמא כלל לא תתפוס את דבר מותה של הדודה. עדיף כך ואמצי את עצת אחותך. שלא תדעו עוד צער. גרשון

ענתי44

New member
איריליה אתה צודק

אמא שלי כל כך אהבה אותה שבאמת ידיעה כזו עלולה לערער אותה.

אנימו

New member
ענתי . משתתפת בצערך. עצתי - לא לספר

אני בשנים האחרונות למחלה לא הזכרתי פטירות , רק אירועים משמחים. ולמרבה הפלא או אולי דוקא לא. מעולם לא נשאלו שאלות לגבי איש...ואפילו, להבדיל אלף הבדלות לגבי הכלבה האהובה עליו כל כך שעצמה את עיניה לנצח לפני כשנתיים...הבנתי שהעולם החיצון לא כל כך מעניין את החולים.

פנטזי1

New member
ענתי אני משתתפת בצערך

לדעתי אל תספרי לאימך.היא תכנס ללחץ לאי שקט באותו הרגע ואח"כ היא במילא לא תזכור.לצערינו החוליםשלנו כבר לא שותפים למה שקורה סביבם ולכן אין טעם לספר .

ronnyw

New member
על דודה יעל שאיננה

שלום ענתי. אני חלשה בענייני רגש, ואינני יודעת לאמר את המילה הנכונה במקום הנכון. אבל אני מבינה ויודעת על מה את מדברת, שכן גם אנחנו איבדנו ומאבדים מסביב את כל חבריהם ואהוביהם של הורי. אחד הקשיים של ההיזדקנות הוא לראות את הסובבים אותך מסתלקים אחד אחד, מי בשיבה טובה ומי ביסורים ויגון. ואין מה לאמר, ואין מה לעשות. (אבא שלי, כמעט בן 88, שאינו חולה אלצהיימר, אומר שזו קללת ההזדקנות) מכאן את מבינה את עצתי בנוגע לדילמה האם לספר לאימך או לא. לדעתי - לא. לא מוחלט. אם אימך מבינה וקולטת, זה רק יעציב אותה, יזכיר לה שוב איפה היא נמצאת ומה צפוי לקרות. אם גם היתה קרובה לנפטרת - זה בכלל עלול לדכדך אותה ולהכניס אותה ל"מצב רגשי". ואם אימך מטושטשת ולא תקלוט, או לא תפנים, או תשכח אחרי דקותיים - אז למה זה טוב? נראה לי שעדיף כמה שפחות טלטלות רגשיות. שיהיה רק טוב !!

ענתי44

New member
תודה לכולכם

אני מקבלת את דבריכם. אם הרגשתי לא נוח להסתיר מאמא את העובדה שדודתה האהובה נפטרה, הרי שעזרתם לי להבין שאני רק אפגע בה, ואין טעם. החלטתי לא לספר לה. ואם היא תבקש לדבר עם דודה יעל אני אעשה עצמי מתקשרת ואומר שלא עונים. תודה.

zs1957

New member
דודה יעל ז"ל תגובה לענתי

היי ענתי משתתפת בצערך על מותה ש של דודתך האהובה יעל. עצתי לא לספר לאמא שלך על מותה. היא לא תזכור אחרי שניה כלום אז מה זה יתן לך? אחותך צודקת,טוב עשית שקבלת את דעתה. אין לך מה להתייסר כלל. עשית את הטוב ביותר. זהבה שחם/עמותת אלצהיימר

למעלה