דודה=קריז?

Ancient Forest

New member
דודה=קריז?

האם "דודה" זה אותו הדבר כמו קריז? ואם לא אז מה זה בדיוק?

דורי 46

New member
ההבדל בין דודה-לקריז

ההבדל בין דודה לקריז דודה זאת ההרגשה שיש למכור שהוא חייב לעשות את מה שהוא מכור לו אם זה שתייה הימורים סמים לא חשוב. קריז בדרך כלל מיוחס למכורים לסמים שבשלבים הראשונים של הגמילה הגוף עובר תהליך ניקוי של בערך שלושה ימים עד שבוע במקרים קיצונים יותר, הקריז מתבטה ברעידות גלי חום הרגשת חרדה קשה הקאות בקיצור לא נעים ולכן כדאי לא להיכנס לזה בכלל. מקווה שעזרתי

Ancient Forest

New member
קצת לא ברור העניין

ההרגשה שהמכור חייב לצרוך את מה שחסר לו מתארת בדיוק מצב של "קריז". גם במצב של קריז המכור מרגיש שהוא חייב לצרוך את הסמים או להמר, לא משנה אם זה בנסיבות של גמילה או בנסיבות שאין באפשרותו מסיבות אחרות. אז מה בעצם ההבדל אם יש?

shanhen

New member
בעברית זה יוצא יותר ברור

ההסבר שקבלת נכון אלא שנשארת קצת מבולבל. לכן נתרגם את המושגים לעברית יפה ותראה שזה יהיה ברור. "דודא" (תולעת בערבית, אגב) זו כמיהה, דחף בלתי נשלט. צורך גופני ונפשי לחומר (אם זה סם, אלכוהול וכד'). "קריז" בעברית זו תסמונת גמילה, כלומר, תגובת הגוף בהיעדר חומר. הקריז אצל מכור לאלכוהול הוא יותר פיזי ויותר מסוכן מקריז של מרבית הסמים. זה נכון שמכור תמיד ישאף לחומר, אבל המושגים מציינים 2 "תקופות" שונות בתהליך. מקווה שהבהרתי ולא סבכתי יותר. נחום

Ancient Forest

New member
כדי לסכם את העניין

התסמינים של בנאדם בדודא והתסמינים של בנאדם בקריז הם זהים? כלומר אלימות, ואנדליזם, גסות? או שיש התנהגות מסויימת בגמילה (בקריז) והתנהגות שונה בדודא? זה פשוט חדש לי וחשוב לי לדעת לעומק, מקווה שזה לא מפריע

shanhen

New member
ולמה זה כל כך משנה?

בעיקרון זה יכול להיות אותו דבר רק שהסיבות והנסיבות שונות. חוץ מזה כל אדם פועל אחרת, ולא אצל כל אחד הדודא ו/או הקריז דומה. נחום

דודה וקריז מהמקום שלי..

בע"ה דודה - זה הרצון החשק הכמיהה הנוראית להשתמש בכל דבר משנה מצב רוח ותודעה. וקריז זה כשמיתנקים מהסמים אלכוהול . וכו, ואז הגוף מגיב כמו שפעת חזקה :שלשולים, הקאות , כאבים בגוף , ומצב נפשי מאוד קשה ורעידות בגוף. ככה קרה לי בכל אופן. יש אפשרות לשבור קריז בבית או באשפוזית 21 ימים , תלוי מהי חומרת הבעיה. בהצלחה ואם תרצה לדבר איתי על זה תפנה אלי במסרים אחי היקר. יום נעים

למעלה