דוד חשמל עם מתג gewiss

boazj

New member
דוד חשמל עם מתג gewiss

שלום לכולם, יש לי דוד שמש שחימום החשמל מופעל ע"י מתג רגיל של gewiss. אני מעונין להפעיל את החימום עם שעון שבת (שיעבוד בבוקר לפני שקמים בחורף). גיליתי של gewiss יש מתג עם שעון הפעלה אלקטרוני. אמנם המחטר די מפחיד אבל זה הרבה יותר יפה משעון שבת רגיל, אין צורך בחציבה וכדומה. כשדיברתי עם החנות שמוכרת את המתג, הם אמרו לי שאי אפשר להחליף את המתג שלי כמו שהוא, כי הוא לא מסוגל להעביר עומס של דוד, ויש להוסיף "קונטקטור" לדוד, וזו כבר עבודה לחשמלאי. האם מישהו יכול להסביר לי את הבעיה ?, האמנם כך ? תודה, בעז

מאגר

New member
כן בהחלט השעון שלהם לא מסוגל להעביר

זרם כה גבוה בפרקי זמן ארוכים השעון שלהם מיועד ל 10A אמפר בלבד ובדוד חשמל אתה מגיע לפעמים ל12 עד 15 אמפר. בהצלחה דורון ט

wil

New member
אם המפסק בלוח הוא 10A הוא לא יכול

לחבר את השעון הנ"ל? בד"כ הפקק של הדוד הוא 10A, לא? (ככה זה אצלי...)

רז חשמל

New member
שעון שבת

לדעתי חבל לשלם על השעון שלהם. הפתרון הפשוט הוא לשים את שעון השבת בלוח החשמל ובכך גם לתת פיתרון ויזואלי טוב. מכיוון שהדוד מחובר בקו נפרד ניתן למתג אותו מהלוח.

boazj

New member
האם הכוונה לשעון שבת על מפסק/מתג?

האם התקנת שעון בלוח מסובכת ?/ דורשת חשמלאי ? רוב השעונים ללוח שראיתי מאפשרים רזולוציה מאד נמוכה (חצאי שעות לפחות), והכיוון שלהם נראה לא נח. לשעון שבת רדיל לא בטוח שעןמק וגודל הקופסא מתאימים. אשמח להמלצה למתג טוב ללוח עם שעון. תודה, בעז

רז חשמל

New member
המשך

התקנה כזאת מחייבת חשמלאי ! ישנם שעוני שבת ברזולוציה של 15 דקות. עניין הכיוון פשוט מאוד והוא נעשה אולי פעמיים בשנה. כדאי מאוד לקנות שעון שבת עם רזרבה (סוללת גיבויי) ובכך למנוע כיוון שעון כל הפסקת חשמל. כמובן שמפסק בדירה נשאר ונורת החיווי מראה מתי השעון נכנס לפעולה. המפסק מאפשר ניתוק של הדוד כאשר לא נמצאים בבית וכו'.

wil

New member
ואם עושים כך אז כמובן להשאיר את

המפסק בתוך הדירה - כך יש אפשרות לכבות באופן מוחלט את הדוד כשיוצאים לחופשה למשל, וגם רואים (יש נורית...) מתי הדוד פועל.

למעלה