ברור שאין לי שום ניסיון עם זה...הלך הדוד, צריך חדש. למישהו יש תובנות לגבי דוד עם משאבת חום?
ברור שאין לי שום ניסיון עם זה...
לכרומגן יש כיום דוד משולב עם משאבת חום כיחידה אחת.
נראה שהמחיר הוא הזוי, ואין שום סיבה להשקיע כל כך הרבה בדוד כזה.
ושכן שלי, שהתקין מזגן משולב עם משאבת חום ומחליף חום, שילב גם את חימום המים (בדוד שמש רגיל) עם הפעלת המזגן.
תדיראן שיווקו איזשהו מזגן וציוד שהתאימו למטרה...
האמת שלא שאלתי אותו עד כמה הוא מרוצה מזה, אבל כן זכור לי, שהמתקין די הסתבך עם השסתום האלחוזר
שיש לחברו במעברים... נדמה לי שבסוף הוא דווקא הסתדר, אבל אודה שאין לי שמץ...
לדעתי, יהיה נכון להתייעץ בתחום הזה עם המומחה הידוע יוסי זיו ואשמח לשמוע תובנות.
אתה מדבר על מערכת לבית אחד שיכולה לשרוד מעל ל7 שנים. אז בסך הכל זה לא כל כך רע אלא אם יש תקלות בדרך ואתה מזמין בעל מקצוע שאינו צדיק... וחוצמזה אם אתה מתקין דוד לא גדול (נניח 60 ליטר) ואתה דואג להותירו חם כל הזמן זה אולי כדאי. כי תמיד יש מים חמים ואתה מחמם רק את הפרשי הצריכה ואובדן החום הטבעי. לא ממש רע. אגב... פעם הייתי אצל מישהו שהיה לו דוד של 30 ליטר. תוך 20 דקות היו לו מים חמים ואם לא כיבה את הדוד במהלך הרחצה היה ניתן למשוך קצת את משך הרחצה. והאדם השני שחיכה למים החמים גם לא חיכה אפילו 20 דקות.חצי תובנה:
גם אני וגם אחרים, חישבנו שלא משתלם (כספית) להתקין דוד שמש - הקולט יקר יותר מהחשמל שהוא חוסך. ללמדך כמה מעט עולה החשמל לחימום המים (סדר גודל שקל אחד לשעה).
המערכת המדוברת לא עובדת בחינם. נניח שהיא צורכת 50%. כלומר חוסכת 1/2 ש"ח לשעה.
עכשיו עשה בעצמך חשבון כמה שעות בשנה אתה מפעיל את דוד החשמל, לעומת כמה עולה המערכת, וכמה שנים תחזיק מעמד...
גם אני עשיתי חשבון, אם יש דוד תקין, לא כדאי להחליף למערכת עם קולט שמש. אבל, אם הדוד הלך וצריך להחליף, ההפרש בין דוד חשמלי לבין דוד עם קולט הוא 1800ש"ח. בחישוב של שעתיים חימום חשמלי ביום, וחסכון של חצי מהמחיר לאורך שנה, הקולט מחזיר את מחירו בתוך 3-4 שנים. בזמנו, קולטים היו נסתמים מאבנית. נכון להיום, הקומקום אצלי בבית כבר בן שנה בערך, נקי מאבנית לחלוטין. זה אומר שכמות האבנית בבית היא אפסית, והקולט לא יסתם, ויחזיק מעמד לאורך שנים.חצי תובנה:
גם אני וגם אחרים, חישבנו שלא משתלם (כספית) להתקין דוד שמש - הקולט יקר יותר מהחשמל שהוא חוסך. ללמדך כמה מעט עולה החשמל לחימום המים (סדר גודל שקל אחד לשעה).
עכשיו עשה בעצמך חשבון כמה שעות בשנה אתה מפעיל את דוד החשמל, לעומת כמה עולה המערכת, וכמה שנים תחזיק מעמד...
א. צריך להבחין בין קולט מצנרת ברזל לקולט מצנרת נחושת. השני יקר יותר וחי שנים רבות יותר - בתנאי שאין לילה שבו קופאים המים.גם אני עשיתי חשבון, אם יש דוד תקין, לא כדאי להחליף למערכת עם קולט שמש. אבל, אם הדוד הלך וצריך להחליף, ההפרש בין דוד חשמלי לבין דוד עם קולט הוא 1800ש"ח. בחישוב של שעתיים חימום חשמלי ביום, וחסכון של חצי מהמחיר לאורך שנה, הקולט מחזיר את מחירו בתוך 3-4 שנים. בזמנו, קולטים היו נסתמים מאבנית. נכון להיום, הקומקום אצלי בבית כבר בן שנה בערך, נקי מאבנית לחלוטין. זה אומר שכמות האבנית בבית היא אפסית, והקולט לא יסתם, ויחזיק מעמד לאורך שנים.
הייתי מוסיף שגם עם קולט שמש, צריך להפעיל את דוד החשמל בחלק מימות השנה (המעוננים). כך שהחסכון עוד קטן.אתה לא לקחת בחשבון את מחיר ההתקנה של מערכת הדוד והקולט, כך שההפרש הוא גבוה מהסכום שנקבת בו.
החסכון לא קטן. מאפריל עד אוקטובר, הדוד בכלל מכובה והחשמל לא בשימוש בדוד. בחורף, יש ימים עם שמש, והמים מתחממים עד רמה מסוימת. החסכון הוא לפחות חצי, אם לא יותר.הייתי מוסיף שגם עם קולט שמש, צריך להפעיל את דוד החשמל בחלק מימות השנה (המעוננים). כך שהחסכון עוד קטן.
אבל בין אם בשורה התחתונה, קולט שמש משתלם או לא, הנקודה היא ש-1,800 ש"ח הם בערך גבוליים. כך שמכשיר שיעלה משמעותית יותר, לא יהיה משתלם.
המחיר שכתבתי, הוא לפי הצעת מחיר. זה ההפרש בין התקנת דוד בלבד, לבין התקנת דוד וקולט. המחיר כולל התקנה.א. צריך להבחין בין קולט מצנרת ברזל לקולט מצנרת נחושת. השני יקר יותר וחי שנים רבות יותר - בתנאי שאין לילה שבו קופאים המים.
במקרי קיצון, הנחושת תתבקע מהר יותר מהברזל.
ב. אתה לא לקחת בחשבון את מחיר ההתקנה של מערכת הדוד והקולט, כך שההפרש הוא גבוה מהסכום שנקבת בו.
בהנחה שמשפחה 4 נפשות משתמשת בצורה סבירה ההוצאה לחימום דוד חשמלי ללא שמש תהיה כ 1200 ש"ח לשנה כולל מע"מ ו 100 ש"ח לשנה בלאי,חצי תובנה:
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.