דוד שמש - הקשר החשמלי

• פותח הנושא i29
  • פורסם בתאריך

i29

New member
דוד שמש - הקשר החשמלי

זה משנה באיזה איזור בחלל הדוד ימוקם גוש המגנזיום הקטודי למניעת קורוזיה? אפשר סתם לזרוק אותו בתחתית הדוד? יש לי פשוט בעיה ואני חייב להזיז אותו מהמיקום המקורי כי התקנתי צנרת נחושת מסולסלת במרכז הדוד שמהווה גוף חימום שמוביל מים חמים מההסקה הביתית(הסקת סולר). במקומו המקורי הוא היה מחובר לפלאנץ מה שומר שגם להארקה?! יש לזה משמעות לתפקוד שלו?

רשר

Well-known member
מנהל
המגנזיום חייב חיבור לארקה

ורצוי מאוד שיהיה במרכז הדוד בגובה השליש השני. תפקידו לשנות את המתח בתא הגלווני שנוצר בין המתכת והסביבה (מים) וע"י כך למנוע קורוזיה שפוגעת במתכת. אפשר לקנות אלקטרודה כזאת עם חוט נחושת ולחבר אותה לנחשון הנחושת שאתה מכניס לדוד. אגב נחשון נחושת אם הצנרת בבית היא מפלדה מגולבנת, צפה לצרות בכל הבית כי הנחושת תגרום לקורוזיה בכל הרשת של המים החמים.

i29

New member
למה הכוונה

נחשון הנחושת שאני מכניס לדוד? לגוף החימום המסולסל? כנראה שהצנרת בבית היא לא מפלדה מגולבנת, כי לא היו צרות בעשר שנים האחרונות. יש לי עדיין את אלקטרודת המגנזיום ואני באמת מתלבט איך לחבר אותה, אבל חשבתי דוקא להצמיד אותה למוט של הטרמוסטט עם אזיקונים או חבקי נירוסטה.. אני מניח שחוט הנחושת מיותר במידה ואני מצמיד אותה ישירות לגוף החימום שעשוי נחושת? וסתם להשכלה כללית, מה מיוחד במגנזיום שדוקא הוא נבחר לשמש כאלקטרודה? גוף החימום הנחושתי, מן הסתם, מאריק גם במרכז הדוד בגובה השליש השני.

מגנזיום

המגנזיום הוא אנודת הקרבה כלומר מקריב מעצמו במקום שהברזל של הדוד יחליד. מה שמיוחד בו הוא מיקומו הגבוה בסקלה הגלוונית. הוא חייב חיבור חשמלי לגוף הדוד שעליו הוא מגן מקורוזיה וככה נסגר המעגל (לאו דווקא להארקה). מאחר שהוא נאכל עם הזמן, חיבור באזיקונים או חבקים אינו טוב, החומר הולך ומתכלה והחיבור יתרופף. הכי טוב לקדוח חור חדש בפלנג ולהתקין אותו שם באותה צורה כמו במקור. האפשרות האחרת מה שרשר ציין לחבר אלקטרודה עם חוט נחושת. גם פה החיבור חייב להיות טוב. נירוסטה עלולה ליצור תגובה אלקטרוכימית עם הנחושת - תזהר.

i29

New member
הבנתי שבגלל שהדוד מצופה

אמייל אז זה לא הכרחי, זה נכון?

למעלה