דוד שמש

תלוי במספר הנפשות המשתמשות הרבה דיירים בבית - דוד גדול. לזוג , מספיק דוד קטן.
 
../images/Emo207.gif חימום מים בגז

לרגל ההתרחבות העתידית
של המשפחה החלטנו לשדרג את מערכת חימום המים שלנו - כרגע יש לנו דוד קטן ואנחנו פחות או יותר סגורים על הרצון להתקין מערכת חימום מים בגז (זמינות תמידית של מים חמים, עלות שולית נמוכה של הגז יחסית לחשמל). 4-5 הצעות המחיר שקיבלתי עבור התקנה ראשונית של המערכת כולן נעות סביב 4500 ש"ח (כולל מתקן, התקנה והחלפת הבלונים הקיימים שלי לבלונים גדולים של 48 קילו). האם נשמע סביר או האם אני מפספסת פתרון זול משמעותית (שמעתי שמועות על יחידות קטנות שמתקינים בתוך הבית, להבדיל מהיחידה הגרנדיוזית הזו אבל לא הצלחתי להבין איפה אני מוצאת כזה דבר). האם יש איזהשהוא חסרון שאני מפספסת במערכות חימום מים בגז? האם יש טיפים (בטיחותיים ואחרים) באשר לאופן/מיקום ההתקנה? תודה רבה!
 
המערכת הקטנה

חייבת להיות ממוקמת קרוב למקום בו משתמשים במים, לרוב היא מותקנת בתוך הארון העליון של חדר המקלחת, אבל גם בארון העליון של המטבח- אם הוא צמוד למקלחת. אין כאן שום חיסרון ולדעתי זהו אופן חימום המים הכי הכי טוב, תמיד יש מים חמים, אין צורך בלהדליק דוד שעה קודם והמים החמים נגמרים רק אם הגז נגמר, מה שאומר שכל המשפחה יכולה להתקלח בזה אחר זה ללא בעיה וללא המתנה, או לחלופין כל אחד יכול לבחור לו שעה אחרת מבלי להתחשב בחשבון החשמל... כאן, בספרד, היחידה הקטנה עולה בסביבות ה 150 יורו שזה משהו כמו 800-850 שח בארץ.... אין לי מושג.....
 
תלוי במרחק בינהן

אנסה להסביר, למרות שאני לא איש טכני.... מערכת הגז מחממת את המים באותה נקודה שבה היא נמצאת ומשם המים עוברים לצנרת המקלחת, ככל שהמרחק גדול יותר מהמערכת- המים מתקררים (יחסית) אם המקלחות הן גב אל גב כמובן שאין בעיה, אבל אם כל מקלחת נמצאת בקצה אחר של הקומה, ותתקינו את המערכת באחת מהמקלחות- מקלחת אחת תקבל מים רותחים והשניה תקבל מים חמים
 
תודה!! עכשיו רק נשאר להבין

איפה אני מוצאת את המערכת הזולה הזו.... כי ההשקעה הראשונית במערכת הגדולה היא גדולה מאד לטעמי
 

בינא

Member
מערכת חימום מים בגז - אפשרויות

החוכמה היא לנצל את מערכת הגז כולה לטובת 3 השימושים: מים חמים, חימום הבית ובישול. כתבת שיש לכם כיום דוד קטן אבל לא כתבת איזה סוג - חשמלי או שמש? כשהולכים על מערכת גיבוי מים חמים בגז יש 2 שיטות: 1) דוד חיצוני שמקבל מים מהמערכת הסולרית, בו דולקת להבה קטנה באופן תמידי מתחת לברנר גדול וכאשר המים המגיעים מהשמש אינם מספיק חמים, הברנר נדלק ומחמם את הפרש ההפרש הנדרש לפי כיוון טמפרטורה של הטרמוסטט. אם אין מערכת סולרית, הדוד מקבל מים קרים, מחמם אותם ועם תחילת שימוש בבית, ירידת טמפרטורת המים בדוד מפעילה את הברנר שמחמם במהירות מים נוספים. דודים כאלה מגיעים במידות של 120-220 ל' מספקים שונים - אמישרגז, פזגז ועוד. 2) ברנר גדול עם פיילוט שדרכו עובר צינור סלילי של המים המתחממים תוך כדי מעבר ושימוש בבית. שיטה זו מקובלת בעיקר כשלא צריך את תוספת המים שדוד נוסף נותן. גם מערכות אלה נמכרות ע"י חברות הגז אבל גם ע"י חברות המתמחות בנושא. כאשר גם מחממים מים בגז, גם מחממים את הבית בגז וגם מבשלים, כדאי לעבור משימוש במיכלים נתיקים של 12-48 ק"ג לטנק גז מרכזי, מהסיבות שלהלן: הטנק נשאר של החברה; היא מספקת אותו והיא מתחזקת אותו והלקוח משלם רק עבור הגז שנצרך; מבצעים מילוי פעם בשנה וניתן לשלם בתשלומים. לא רוכשים בלונים ולא משלמים פיקדון. המערכת באחריות חברות הגז והן גם שולחות טכנאי פעם בשנה לפחות כדי לבדוק את כל המערכות. חימום הגז יעיל ונעים ואפילו בטוח. תנורי הגז עם לבנים, זולים יחסית, נוחים לתפעול מבוגרים וילדים אינם יכולים להפעילם ולכן גם חסכוניים. הבישול על גז הוא הזול ביותר, נוח כמשלים למיקרו ולתנור ובהפסקות חשמל נותן קצת אור וגם מים חמים.
 
תודה רבה!!

הארת את עיניי. יש לנו דוד חשמל+שמש משולב. כלומר - בקיץ אני נזקקת מעט מאד לחשמל, מקסימום עושה השלמה קטנה עם הבוילר אם כל המשפחה צריכה להתקלח ברצף... אבל בחורף, ובמיוחד עם ילדים קטנים בבית, ידיים וטוסיקים קטנים שצריך לשטוף, הנושא המשמעותי מאד מבחינתי הוא זמינות המים החמים. לגבי שני הפתרונות שציינת - כל החברות איתן דיברתי הציעו פתרון שנקרא יונקרס (אם אינני טועה) - איזה משניהם זה? הבנתי שיש ברז שבאמצעותו אני יכולה להחליט "עכשיו אני לא מחחמת בגז אלא משתמשת בדוד השמש". תודה
 

בינא

Member
"יונקרס" מהחברות המובילות בעולם בגז

החברה מיצרת את שתי השיטות. בכל מקרה זו חברה טובה והמערכות שלהן עובדות טוב לאורך שנים. רק צריך להישמע להוראות היצרן ולדאוג שהחברה המספקת גם תיתן שירות וביקורת שנתית אחת לפחות לפני כל חורף, כי את משלמת על זה בתשלום עבור הגז והחוק מחייב אותם לבצע ביקורת תקופתית כזו.
 

fireman

New member
לעבור לגז מרכזי?!?!?!!?!?

שלא תעיזו! כבר כתבו לך כמה פעמים בפורום שיפוץ ובניה שלפעמים אתה כותב המון שטויות....הפעם הגזמת בענק. שימוש במיכלים נתיקים הוא השימוש היחיד שיאפשר להם עלות גז שפויה. אני מאלה שכבר שנים מחכה לברוח מאזיקי הגז המרכזי ומחירי הגז המופקעים והשערוריתיים של חברות הגז. גם תשלומים צריך לשלם חביבי! אני במשך 14 שנה הייתי מחובר לגז מרכזי ושילמתי אלפי שקלים גז לבישול בלבד מידי שנה. רק בכדי לסבר לך את האוזן שלך שקצת מנותקת מהמציאות הייתי מגיע לחשבונות של 500 ש"ח בחודשיים רק גז ורק לבישול! מלבד הכירים שום דבר לא היה מחובר לגז אצלי. אם הייתי גם מחמם מים בגז הייתי מגיע ל1500 ש"ח בחודשיים. אני היום גר בבית פרטי המחובר למיכלים נתיקים של 48 ק"ג. הפקדון על שני המיכלים הוא מאות בודדות של שקלים, עלות המילוי 200 ש"ח כמדומני. הבלון הראשון מחובר לצינורות ומזרים גז לכירים מהיום שנכנסתי לבית, יוני 2006 אם זה מעניין אותך....5 חודשים והמיכל הזה לא מראה סימני דעיכה או אפילו לא מתקרב לאלה.... ב5 חודשים הייתי משלם יותר מ1000 ש"ח על גז מרכזי. העלויות של הבלונים כולל הפיקדון החזירו את עצמם אחרי חודש....איפה אתה חי?!
 

מאגר

New member
חימום מים בגז או בחשמל

חימום מים על גז הוא אחד היקרים ביותר שקיימים היום בארץ. עלות המתקן היא כ 4500 ש"ח שבהם אתה יכול לחמם מים בחשמל במשך כ 4000 שעות עבודה של דוד חשמלי ואם נקח בחשבון שאתה צריך לחמם את הדוד במבש שעתיים ביום הרי שרק בעלות המתקן עדיין ללא צריכת גז אתה יכול להפעיל את הדוד החשמלי במשך 2000 ימים שהם בחלוקה של 365 ימים בשנה זה למעלה מחמש שנים ואם מדובר בדוד שמש הרי שרוב השנה יש שמש וסה"כ אתה צריך כ-60 עד 90 יום בשנה לחמם בחשמל ואז עלות המתקן על גז תספיק לך ללמעלה מ-20 שנה. כל זה ללא עלות הגז היא כ- 20 ש"ח לשעת עבודה של המכשיר עכשיו צא וחשב אם הדבר הזה משתלם וכל זה לא כלל את הבעיות שיש עם גז בכלל.
 
למעלה