דווח שקרי על התעללות. במקרים בהם אד

sakapaka

New member
דווח שקרי על התעללות. במקרים בהם אד

דווח שקרי על התעללות. במקרים בהם אדם מבוגר מדווח על התעללות בזמן שהיה נער **שלא קרתה** (לא מדובר על דברים שקשה לתפוס אלא ממש על דברים שלא היו ובנוסף דברים שלא יכולים להתרחש בכלל במציאות) התעללות שהוא באמת מאמין שהתרחשה - כלומר הוא לא משקר בזדון, אבל האמונה הזאת גורמת לו לפגוע בחזרה. 1) מה יכול לגרום לאדם להתנהג בצורה כזאת ולהאמין בדברים כאלה? 2) מה ניתן לעשות? כל ניסיון לעמת את האדם עם המציאות ע"י מי שפגע גורם לו לחשוב שההתעללות נמשכת ולהגביר את ההדחקה וההכחשה. כל ניסיון לעבוד דרך צד ניטרלי נתפס כניסיון להשפיע על אותו צד ולנצלו שוב לאותה מטרה

לב אם

New member
מנסיוני

מקרים רבים של הכחשה מצד הצד הפוגע נשמעים מאד אמינים, ולפעמים רק לאחר שנים מסתבר שהוא הצליח "למרוח" את כולנו ובינתיים לפגוע בעוד ועוד אנשים. עובדה זאת, בצירוף לכך שהרבה מאד אנשים אכן מדחיקים או מסתירים את ההתעללות עד לגיל מבוגר ורק אז פותחים את קן הצרעות, גורמת לכך שגם אם יש מקרה יחיד בו הדיווח הוא שקרי, יחשב המואשם כאשם. יחד עם זה, בכל מקרה כזה מעורבים אנשי מקצוע רבים, שאינם קשורים למתלונן בקשר ישיר או עקיף. הגעה לאיש מקצוע כזה כדי לפרוש בפניו עובדות סותרות(כמו למשל שהיית בכלל בחו"ל בזמן שבו נטען שתקפת את הנער), לא תיחשב כנסיון להשפיע על המתלונן, ואולי תאפשר לשנות את הכיוון הטיפולי בהתאם. בכל מקרה - בוודאי בוודאי שחל עליך ליצור קשר ישיר עם המתלונן, שחש נפגע על ידך ועם חוג הקרובים והחברים התומכים בו, אלא אם כן מי מהם פנה אליך מיוזמתו.

sakapaka

New member
יש הבדל בין מקרה שהצד הפוגע

אומר "לא פגעתי" לבין מקרה שהצד הנפגע מאשים את הצד השני שהוא התעסק עם המוח שלו בזמן שהוא ישן, או שהוא מפעיל קרניים סודיות כדי לפגוע בו. כדי לא לחשוף את עצמי לא אביא דוגמאות אמיתיות אבל ההאשמות הן ברוח דברים כגון אלה. לא כ"כ הבנתי את כוונתך בנוגע לאיש מקצוע. פנינו לאדם כזה בשבילנו. לא הופתענו לשמוע שהוא לא חשב שההאשמות יכולות לקרוא במציאות. ושוב אני מדגיש שאני לא מתכוון למציאות שלי, כי אני מכיר את הנפשות הפועלות אלא כי מדובר בדברים שלא יכולים להתרחש בכלל באף זמן ומקום. דרך אגב כשאמרתי שהאדם הנפגע "דיווח" הכוונה דיווח לנו (המשפחה שלו). בנוסף הוא עושה את כל שביכולתו כדי לפגוע בנו, ובקשר שלנו עם שאר המשפחה - ההאשמות הלא הגיוניות מופנות ישירות אלינו. האשמות יותר "הגיוניות" בנוגע ל"מעשינו" כן מופצות במשפחה ככה שאדם שמקשיב להם עלול כן להאמין להם. התוצאה - פגיעה ביחסים בינינו לבין שאר המשפחה שרוצים להוריד פרופיל עם אנשים ש"עושים" דברים כאלה. בנוסף הוא ניתק את הקשר בין ילדיו לסבא/סבתא על אותו רקע. לפנות למטפל של אותו אדם לא נראה לי נכון, כי זה יגביר את תחושת הפרנויה של אותו אדם. למעשה אין אדם אמצעי שמשותף שיוכל לשכנע. הרי אם הוא מהמשפחה סימן ש"עבדנו עליו". אם הוא אדם חיצוני כנ"ל, ואולי אפילו "קנינו" אותו. בקיצור ללא מוצא.

לב אם

New member
אם אתה מדבר על דברים מסוג זה

שאין להם כל אחיזה במציאות, אזי אין כל בסיס הגיוני לדון עם המתלונן עצמו, אלא רק לוודא שהוא אכן מטופל באופן מקצועי. יש להניח שלאחר שישתפר מצבו, הוא עצמו יבין את הפרכה בטענות אלו. לגבי בני משפחה שחשופים לטענותיו ומגיעים אליכם - בהחלט יש טעם לדבר אתם, לא בנסיון להכחיש קרניים סודיות, אלא בנסיון כן ואמיתי לראות מה המשפחה יכולה לעשות כדי לתמוך באותו אדם עד שיחלים ובלי להתפרק לחלוטין תוך כדי כך.

sakapaka

New member
העניין הוא שזה אפילו יותר

מורכב. מהתיאור של האדם הנפגע את הטיפול עולה שהמטפל שלו מאמין לו ומצדיק את דרך הפעולה הקיצונית שלו. מזה עולות כמה אפשרויות. 1) אפשרות קיצונית ולא סבירה MALPRACTICE מכוון. אני לא מאמין שזה נכון. קשה לי להאמין שמטפל ידחוף את המטופל לפעולות קיצוניות ששורפות את הגשרים בינו ובין חלקים גדולים ממשפחתו. 2) אפשרות יותר סבירה - MALPRACTICE לא מכוון המטפל אינו מודע שהדברים שמספרים לו לא אמיתיים. אחרי הכל המטפל מניח שבד"כ אם אדם בא אליו, הוא משתף פעולה ואומר אמת. ברוב המקרים דרך הפעולה של המטפל מסתמכת על זה. אחרת למה ללכת בכלל. גם יכול להיות שהפרטים הלא הגיוניים אבדו בים הפרטים שיכולים להשמע נכון. סה"כ גם מטפל הוא בן אדם 3) שהאדם מטעה גם את המטפל שלו, או שהוא לא מדווח נכון מה המטפל אומר, או שמה שהמטפל אומר מתעוות באי המציאות של המטופל. גך או כך ההרגשה שלי היא שהנפגע אינו מקבל טיפול ראוי, וזאת בעיה בפני עצמה

לב אם

New member
קשה לייעץ בלי להבין את הסיטואציה

על כל פנים המלצתי היא לנסות להידבר עם בני המשפחה ולעודד חשיבה ומשותפת, ובנוסף לראות איך ניתן ליצור חיבור עם המטפל - אם עדיין יש הידברות עם הנפגע, אזי להציע לו פגישה משותפת לליבון הטענות שלו ב"קרקע נייטרלית" אצל המטפל ואם אין דיבור עם הנפגע, אפשר לנסות להתקשר למטפל ולבקש ממנו שיחה. המטפל כמובן לא יחשוף שום מידע מהטיפול - אך יש סיכוי רב שהפגישה תתאים לו. בהרבה מאד מקרים, תהליך טיפולי טוב כולל עימות עם הפוגע, שנעשה בסביבה התומכת של חדר הטיפול.

sakapaka

New member
השאלה אם מפגש עם המטפל

לא יגביר עוד יותר את הפרנויה של הנפגע מבחינת "גם אל המטפל שלי הצליחו להגיע ולהסיט אותו"

לב אם

New member
בשביל זה יש הכנה למפגש על ידי המטפל

והוא ידאג לא לחשוף את המטופל שלו למה שאינו בשל לו. הדבר הראשון שעושים הוא התייעצות משפחתית, איך לסייע למטופל בלי לפגוע במשפחה. יתכן שזה גם יפתור את הבעיה ה"טכנית" של מציאת המטפל, כי יש מישהו שנמצא בקשר עם המטפל ויוכל לשוחח אתו על האפשרות של פגישה אתך. אם דברים אלו אינם מתממשים אזי הנכון ביותר הוא לשמור מרחק, ולקוות שהטיפול ישא פרי בקצב שלו.

sakapaka

New member
רמת הפרנויה (כך נראה לי)

היא שאם נפנה לבן משפחה שיפנה למטפל, הרי שהגענו גם לאותם קרובי משפחה ואפילו למטפל, ו"הסתנו" אותם. זה לא יגרום להתרחקות והסגרות גדולים יותר?

גן חיות

New member
שלום לך

קראתי את כל השרשור. נשמע לי, שמדובר בבעייה פסיכיאטרית. יכול להיות שכדאי להתייעץ(ללא ידיעת אותו בן משפחה) עם הפסיכולוג או פסיכיאטר שמטפל בו ולקבל הנחיות כלליות לגבי ההתנהגות שלכם כלפיו. לגבי המטפל, מאד סביר שאותו מטופל אינו מדווח לכם נכון, זה מתאים לשאר המצבים שתיארת.

לב אם

New member
../images/Emo45.gif אכן במקרה זה מומלץ לשמור את

ההתקשרות בסוד מהמטופל לפחות בשלב ראשון, ולתת למטפל להוביל את הקצב ואת אופן הטיפול.

sakapaka

New member
השאלה אם מפגש עם המטפל

השאלה אם מפגש עם המטפל לא יגביר עוד יותר את הפרנויה של הנפגע מבחינת "גם אל המטפל שלי הצליחו להגיע ולהסיט אותו. חוץ מזה אין לי שום דרך לדעת מי זה המטפל

למעלה