דווקא אחרי ימים טובים התחילה תקופה קשה

batshel

New member
דווקא אחרי ימים טובים התחילה תקופה קשה

הקושי התחיל עם סדרה של דברים שהלכו ונהייו קיצוניים. מזכירה לכם : אבא בן 87, דמנציה גופפי לוי שאחת הבעיות המסובכות שלה היא שיש בעיה עם רוב כדורי ההרגעה הפסיכיאטריים. התקפי זעם קשים עם אלימות פיזית בעיקר בלילות, בלבול וירידה קוגניטיבית קשה ביותר, הזיות, סחרחורות, בחילות קשות, עצירות קשה וסירוב לאכול ולקחת תרופות. לעתים מודע למצבו ואז מבקש למות ואומר שלא יאכל, בכוונה כדי לסיים את חייו. אחרי כשבועיים כאלה (שלרופא קופ"ח לא היה מה להציע) אשפזנו אותו בבי"ח. עשו קצת קוסמטיקה שזה לסדר קצת את היציאות, לתת קצת נוזלים ויותר הרגעה. החלטנו שאי אפשר יותר בבית, אמא מתפרקת, המטפלים חוטפים מכות, גם אנחנו. ואנחנו (אני ואחותי) מבלות אצלם ברוטציה.מצאנו מקום נפלא, יותר טוב מזה לא יכול להיות. המטפלים עדיין מלווים אותו שם ואנחנו מגיעים ברוב שעות היום. אבל ההתנגדות שלו קשה. גם ההשתוללויות ממשיכות, גם אין ממש במה להרגיע אותו מבחינת כדורים, ההזיות והפראנויוה ממשיכה בגלים. ברגעים שנשמע צלול מבקש לצאת, דורש בתוקף, מטלפן לאמא (שלא עומדת בזה) או לנו שנבוא לקחת אותו ויש לו טיעונים ונשמע שקול דעת, חוץ מלהבין שבמצבו הוא צריך השגחה של 24 שעות. הוא סובל גם מאפילפסיה אז אנחנו אומרים לו שהוא לא מאוזן ויש התקפים קשים והוא נמצא רק לשיקום. את ההסברים שלנו הוא לא מקבל. התייעצנו עם קשת רחבה של יועצים ומומחים וכולם אומרים שחבל על האנרגיה בלהסביר לו כי הכל בא מהמחלה.
אז מה עושים? מה עוד אפשר לעשות חוץ מלמשוך זמן בשקרים, להרוויח עוד שעה של שקט? איך עומדים בהאשמות שלו, בסחטנות הרגשית, ברגשי האשמה שלנו? יעצו לנו למשל לא לענות לו לעניין היציאה משם ולהסיח את דעתו. ומה עושים אם אי אפשר להסיח את דעתו בכלום (ממש כלום) כי הוא חוזר על הדברים בלי סוף (ולפעמים אפילו נשמע הגיוני). אז אמרו לנו לבוא פחות ולתת לצוות לטפל...
הוא נמצא בסבל רגשי נוראי. היה עדיף כבר שלא יהיה מודע למצבו, גם במחיר שלא יזהה אותנו, ויהיה באיזה לימבו ללא זמן ומקום.
מתנצלת על ההודעה הארוכה והכבדה.
 
מחבקת אותך חזק יקירה

אין מילות ניחומים בפי. עברתי משהו דומה עם בעלי שהיה בן 60, לא בדיוק.
העצות שקיבלתם הן הנכונות במצב כזה.
הוא לא מבין מה שאת מסבירה לו והוא נעול בתוך המחשבות שלו. בכל פעם שאתם תבואו לבקר, הוא יבקש לצאת. אין בררה להפחית את הביקורים, לתת לו להתרגל למקום ולמטפלים להרגיע אותו. מאחלת לכם שאחרי כמה ימים הוא שוב יהיה רגוע.
עליכם להבין שאין דרך חזרה הביתה, זה מאד עצוב, מתסכל, אתם מרגישים אשמה, אבל אתם צריכים לצאת מזה כמה שיותר מהר כדי שהחיים שלכם ימשיכו באופן נורמלי כמה שאפשר.

כתבת משהו מאד נכון. לפעמים עדיף כבר שלא יבין ולא יתלונן ולא יכיר, אז לנו כבר יותר קל לבוא ולטפל בו והוא כמובן כבר לא מסכן רגשית ומקבל את המצב כמו שהוא.
אבל לא לנו להבין למה ומה וכל חולה מתקדם בקצב שלו ובהתנהגות המיוחדת לו. אני מקווה שעוד תוכלו להנות מכך שהוא מכיר ומזהה אתכם.
מחבקת אתכן חזק שתצליחו להתגבר על רגשות התסכול ובע"ה גם הוא ירגע, טובה
 

batshel

New member
ליאורלילי תגובתך מחזקת

תודה רבה. את חוזרת ומחזקת מה שאנשי מקצוע שהתייעצנו עמם אמרו. כולל העניין להפחית ביקורים. בשלב זה שכנעתי את אמא לקצר את הביקורים שלה מכל הבוקר, לחלק מהבוקר.
יש נטיה ליחס לאנשי מקצוע הרמת ידיים וויתור על החולים האלה, ומחשבה שאולי לא איכפת להם מספיק. אבל עכשיו שאת אומרת את אותם הדברים ואני מאמינה שאת באה ממקום של ניסיון ואיכפתיות גדולה אני יכולה להתחיל לחשוב שככה הדברים באמת. ככה המחלה תנהלת.
תודה רבה
 
למעלה