דווקא לגבי ההורים שלי... נסיעה

דווקא לגבי ההורים שלי... נסיעה

אישי ואני מתכננים לחיות כמה שנים בחו"ל. בגלל העבודה, בגלל החוויה, בגלל ובגלל. עוד לא סיפרנו להורים שלי ואני ממש מבועתת מהסצינה שתהיה. אני בת יחידה, הילדה נכדה יחידה, ההורים שלי גרים מאוד קרוב אלינו (יותר מדי קרוב...) ומאוד מאוד קשורים אליה. ברור שאנחנו חיים לפי מה שטוב לנו ולא להורים שלי, אבל בכל זאת. אני כל-כך רוצה שהם ישמחו בשמחתנו שיש לנו הזדמנות לנסוע ולראות קצת עולם (עם הזמנה פתוחה לבקר אותנו, כמובן). לא רוצה לנסוע בהרגשה של "טוב, ילדים, תיסעו, תשברו לנו את הלב, אבל מה אכפת לכם, תעשו מה שטוב לכם כי אתם במילא אף פעם לא חושבים עלינו". למה בכלל אני מרגישה אשמה?!?! (ההורים של בעלי מאוד תומכים בנו וחושבים שאנחנו עושים צעד נכון).

בולי27

New member
אין מה לעשות....הם מאוד קשורים

אלייך, גם אם הם לא יקבלו את זה יפה בהתחלה, בסוף הם ילמדו לחיות עם זה. אתם לא עוזבים לנצח, הם יוכלו לבוא ל"ניקוי ראש" בחו"ל מדי פעם, וכשתחזרו לארץ היחסים עם ההורים שלך יהיו יותר "בריאים", הם יהיו פחות תלותיים בך. בהצלחה בארץ החדשה...

Almost me

New member
תופתעי...

במצבינו היום (המצב הביטחוני והכלכלי) מרבית ההורים ששומעים שילדיהם נוסעים נושמים לרווחה. כך לפחות אני שומעת מחברים שנוסעים (הרבה עושים את הצעד הזה עכשיו)

amitmom

New member
אמא של יערה...אני מאוד מבינה אותך

אני גרה בחו"ל כבר מספר שנים ולאמא שלי מאוד קשה שהנכדה היחידה שלה רחוקה ממנה. היא תמיד מקטרת לי שלחמותי יש עוד נכדה אז לה יותר קל. אז האמת היא..שזה לא קל לאף אחד במיוחד לא לי. גם אני הייתי רוצה שלילדה שלי יהיו יחסים יותר קרובים עם הסבתא שלה אבל המצב העכשוי לא מאפשר לי ולכן כולם צריכים לכבד את ההחלטות שלנו ולתת לנו לעשות עפ"י ראות עינינו. הכי חשוב..אל תתני לרגשות אשמה להכתיב לך מה לעשות.

zimes

New member
אני אגיד לך למה את מרגישה אשמה

כי מגיל אפס חינכה אותך אמא שלך שאת צריכה לחוש אשמה בגללה, וש"לא נורא, אני אשב בחושך". התנתקי ממורשת פולניה! זכרי שאת אדם עצמאי, ואת רגשות האשם שאמא שלך רוצה להלביש על מישהו - את לא חייבת לשאת. (זה כתוב בחצי צחוק, אבל זה רציני לחלוטין!) ד"א - מצד שני, זה בסדר גמור, למשל, אם תבקשי מחמותך (או חברים של הורייך או שלך) להרים טלפון להורייך מדי פעם ולהתענין בשלומם. דאגה אמיתית ועזרה אופרטיבית להורייך להתמודד עם נסיעתכם היא ממש בסדר!

למעלה