שריטת ספות זו בעיה קשה מאוד. אף תרסיס לא עוזר ואם עוזר, זה לכמה דקות או לכמה שעות לכל היותר. גם שום מתקן גרוד אינו מונע שריטת רהיטים, לכל היותר מפחית.שאלה בשם מישהו.
החתולה שלו שורטת את כל הספות. האם מישהו שמע על תרסיס גט אוף 500 שמרססים על ספה וזה דוחה חתולים? אם כן, האם יש סיכוי שהתרסיס גורם כתמים על ספה לבנה או בצבע שמנת?
אל: אלישבע777שריטת ספות זו בעיה קשה מאוד. אף תרסיס לא עוזר ואם עוזר, זה לכמה דקות או לכמה שעות לכל היותר. גם שום מתקן גרוד אינו מונע שריטת רהיטים, לכל היותר מפחית.
מניסיון של עשרות שנים (לפחות 40 שנים...) יש רק שלוש פעולות שעוזרות קצת אבל מאד קשות לביצוע, ולקח לי זמן להשתכלל.
א. קיצוץ קצה הציפורנים. צריך ללמוד את הטכניקה היא לא פשוטה כי החתולים מתנגדים. אני היום יכולה לקצות את קצות הציפורנים של שתי הכפות הקימיות בעשרים שניות... בלי התנגדות... ואם יש תאורה טובה ואני בעמדה נוחה ביחס לחתול, אני עושה את זה אפילו בעשר שניות... הוא לא אוהב את זה, אבל יודע שזה קצר. קיצוץ קצה הציפורן- אינו מונע שריטות, אבל מפחית את הפגיעה ברהיטים וגם לחתול פחות נוח או נעים לשרוט. אבל הטכניקה לקיצוץ, אותה צריך ללמוד ולהתחיל כבר בגיל צעיר של חודשיים שלושה.
ב. וזה העיקר - למצוא רהיטים שהחתול אינו אוהב לשרוט. ולך תדע מה הם הרהיטים הללו... אני גיליתי שרהיטים שיש להם כמה שפחות ריפוד והריפוד רך, שאינו נותן "קונטרה" לחתול וגם האריג צפוף ללא חוטים בולטים כמה שיותר דקים וחזקים - החתול לא שורט. ואני מדברת על כמה חתולים שהיו לי בזה אחר זה! ריפוד קנבס ארוג הם מתים עליו ומוציאים חוט אחר חוט. סלון מסוג רהיטי גן, הוא נפלא לבעלי חתולים ( אבל זה לא הסלון הכי יפה והכי נוח לדירה מהודרת. מתאים יותר לדירת רווקים או דירת סטודנטים).
ג. חינוך החתול בנזיפות ( לא כולם יסכימו איתי) כשהוא שורט. אבל אין שליטה על השריטות כשאתם לא בבית... אצלי היו עם החתולים בעיות אחרות. כל חתול בתורו, אהב להיכנס לארון ולרבוץ שעות על המגבות ועל הסדינים הנקיים ואז הייתי צריכה לכבס אותם שוב ושוב ולתלות ולקפל.... החתול הקודם ידע לפתוח את דלתות (הזזה) הארון גם כשהן סגורות. אבל למד שזה אסור והפחית את הרביצה שם. החתול הנוכחי אינו פותח דלת סגורה, אבל אם דלת הארון נשארה פתוחה ולו כסדק... הוא לפעמים לא יעמוד בפיתוי וייכנס. הוא יודע שזה אסור, כי כאשר אני מוצאת אותו שם... הוא מזנק מייד ובורח... עוד לפני שאני נוזפת בו... חתולים לומדים מה אסור ומה מותר, אבל הם תמיד ינסו אותנו, אולי נוותר להם...
צפה בקובץ המצורף 52303
וואלה גורדיאן, לקבל ממך הודעה כזאת קבל עם ועדה!! הפתעת אותי. זה היה כיף לא פחות מ.. התנצחות איתך!אל: אלישבע777
הנושא: '(לא כולם יסכימו איתי)' שלך.
אני אחד מאלו שלא תמיד מסכימים אתך ועם המשטר המוקפד וההחלטי שלך, אבל זה לא מונע ממני להבחין בבירור רב כי את אוהבת חתולים מובהקת, כי כוונותיך טובות, וכי אין ספק בכך שהחתול הפרטי שלך יהיה מטופח ומאושר ויאהב אותך (גם אם הוא לא תמיד יבין אותך ואת הרעיונות שלך על איך לגדל חתול).
ובקיצור נמרץ: תמשיכי ככה, את 10!
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.